• darkblurbg

Adviseur omgevingsrecht Wabo VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Adviseur omgevingsrecht Wabo voor 24 uur per week voor de duur van 13 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 6 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 24 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een platte organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

De 350 medewerkers van het Ruimtelijk domein werken aan de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de openbare buitenruimte in Purmerend en Beemster. Ook zorgen zij voor de vergunningen, het toezicht en de handhaving. Zij werken hierbij dagelijks samen met collega’s van het Maatschappelijk domein. Domein Bedrijfsvoering en Diensten ondersteunt hierbij.

Het team Vergunningen beleid en Advies is een betrokken en open team, waarbij de medewerkers zich dagelijks inzetten om de gemeenten Purmerend en Beemster schoner, veiliger en dus leefbaarder te maken.

Opdracht
Als adviseur Omgevingsrecht ben jij een van de medeadviseurs binnen het team Vergunningen, Beleid & Advies. Je bent aanspreekpunt voor burgers en bedrijven maar ook voor interne en externe adviseurs op het gebied van omgevingsrecht (Wabo). Je toetst initiatieven en aanvragen omgevingsvergunningen aan de voorschriften van het bestemmingsplan. Daarnaast heb je een adviserende rol bij onder andere ruimtelijke afwijkingsprocedures. Tevens ben je als adviseur Omgevingsrecht vertegenwoordiger van het college in bezwaarzaken. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en voeren van mondeling verweer voor de adviescommissie bezwaren.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare actuele kennis van en werkervaring op het gebied van omgevingsrecht (Wabo, Bouwbesluit, Wro, en aanverwante regelgeving) in de afgelopen 3 jaar;

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 3 jaar;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau op het gebied van Bestuursrecht of Omgevingsrecht;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Senior Vergunningverlener WABO / Adviseur Omgevingsrecht in de afgelopen 6 jaar;
 • Aantoonbare afgeronde cursussen / opleidingen Omgevingswet, Wet VTH;
 • Aantoonbare kennis van en/of werkervaring met SquitXO.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Resultaat- en oplossingsgericht
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Samenwerken
 • Proactief

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 30 november 2020 in de middag. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 27 november 2020 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.