• darkblurbg

Coordinator Team Online regio Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Coordinator Team Online regio Zuid-Holland voor 36 uur per week voor 4 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 4 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 28 september 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn. De afgelopen jaren zijn met en door het team Online veel ontwikkelingen in gang gezet. Deze lijn willen we vasthouden.

Opdracht
In de functie van Coördinator Team Online vervul je een belangrijke verbindende rol tussen de clusters Ruimte, Beleid en (met name) Dienstverlening, het team Communicatie en de afdeling I&A. Je onderhoudt contacten met alle partijen en zorgt voor afstemming en draagvlak. De lijnen tussen jou en je opdrachtgevers zijn kort. Je schakelt gemakkelijk van strategisch naar operationeel niveau en terug. Tegelijkertijd hou je de grote lijnen in de gaten: je begrijpt hoe de dienstverlening van de gemeente digitaliseert en wat daarvoor nodig is. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Online presentatie en communicatie van de gemeente Westland (diverse websites en op social media)
 • Optimaal presteren van team online
 • Zorgen voor aansluiting op de I&A IT-portfolio en samenwerking in ICT-projectgroepen
 • Website- en contentbeheer (door)ontwikkelen en uitvoeren
 • Social (media)strategie (door)ontwikkelen en uitvoeren in de vorm van een newsroom
 • Advisering over de ontwikkeling van de digitale dienstverlening (e-diensten en formulieren) en klantreisoptimalisatie
 • Webanalyse en -monitoring van websites en social kanalen met SiteImprove
 • Naleving van de Europese richtlijnen met betrekking tot toegankelijkheid (WCAG 2.1 AA).

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 70 inclusief reiskosten, exclusief btw.

Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie (15 punten).
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar ervaring in een coördinerende/leidinggevende functie in de afgelopen 5 jaar (Duidelijk benoemd in het CV) (25 punten).
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met online communicatie (Duidelijk benoemd in het CV middels een toelichting) (25 punten).
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie de afgelopen 4 jaar (25 punten).
 • Je bent bereidt om bij wederzijdse tevredenheid na de periode van inhuur incl. verlengingen kosteloos in dienst te treden bij de gemeente Westland (10 punten).

Als Coördinator team online zoek je verbinding binnen en buiten het team. Je houdt het overzicht en stelt prioriteiten. Daarin ben je besluitvaardig en kunt teamleden motiveren en inspireren. Wanneer het nodig is steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Daarnaast is het belangrijk een goed ontwikkeld gevoel te hebben voor bestuurlijke, maatschappelijke en politieke verhoudingen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 30 september 2021 in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 29 september 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip