• darkblurbg

Junior Medewerker P en O administratie regio Alkmaar VACATURE

Wij zijn op zoek naar een interim / freelance / zzp Junior Medewerker P&O administratie regio Alkmaar voor 24 uur per week van 1 november 2022 tot 1 november 2023. Opleidingsniveau: MBO. ​Start opdracht: 1 november 2022 en in overleg. Reageren vóór 11 november 2022 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Ben je minder uren beschikbaar of is jouw mogelijke startdatum wat verder weg? Dan toch reageren!

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Onze opdrachtgever is een organisatie voor opvang en onderwijs. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, opvang en het onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

De ondersteunende afdelingen binnen het Centraal Bureau van de opdrachtgever werken toe naar de integratie van opvang en onderwijs. Ze leren van elkaar en versterken elkaar in hun ambitie om leidinggevenden en medewerkers te ondersteunen en zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen, elkaar en van de organisatie.

Om de integratie van beide P&O afdelingen te bevorderen, willen ze de afdeling tijdelijk uitbreiden met een P&O administrateur van 1 november 2022 tot 1 november 2023.

Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag. Klantvriendelijk – hands on mentaliteit – administratieve duizendpoot.

We zoeken een medewerker die helpt om de (administratieve) basis te verstevigen, de afdeling verder te ontwikkelen én de ambities van de opdrachtgever te realiseren. Een belangrijk onderdeel waar komend jaar de focus op ligt is het afstemmen en beschrijven van alle processen en protocollen.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de afdeling en gaat je bezighouden met het ondersteunen van de huidige medewerkers van de P&O administratie. Je kunt hierbij denken aan de telefoon beantwoorden, de mailtjes in de algemene mailboxen behandelen (en allerlei andere administratieve taken op P&O-gebied) eruit.

Het controleren of documenten (getekend) retour zijn gekomen, documenten juist zijn en het dossier compleet is behoort tot één van de taken. We zoeken deze ondersteuning zodat de huidige P&O medewerkers ruimte krijgen om de huidige systemen en processen te optimaliseren. Je staat er dus niet alleen voor, je werkt nauw samen met de collega’s en neemt kennis van zowel processen bij Opvang als bij Onderwijs.

Je verwerkt mutaties in het AFAS InSite systeem en je zorgt ervoor dat alles up tot date is. Je zorgt ervoor dat medewerkers snel en correct een antwoord krijgen, klantvriendelijkheid is je tweede natuur.

Jouw profiel

  • Je beschikt aantoonbaar over MBO werk- & denkniveau en hebt gevoel voor het P&O vakgebied;
  • Je bent een administratieve duizendpoot met een accurate en proactieve werkhouding;
  • Je hebt ervaring met AFAS InSite;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (spreken en luisteren);
  • Integriteit en klantvriendelijkheid is je tweede natuur (2e keer);
  • Kennis van beide Cao's (opvang en onderwijs) is een pré.

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 63343)