• darkblurbg

Medewerker Vergunningen VACATURE

Vacature aangemaakt: 29-09-2020

Wij zijn op zoek naar een Medewerker Vergunningen voor 36 uur per week voor de duur van 8 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Reageren voor 6 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Werken bij Leidschendam-Voorburg

Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling

Het Klant Contact Centrum (KCC) vormt voor de inwoners, bedrijven en instellingen van de gemeente Leidschendam-Voorburg de toegang tot de producten van de overheid. De kernwoorden voor het KCC zijn klantgericht, betrouwbaar en transparant. De afdeling KCC bestaat uit 4 teams. Als Medewerker Vergunningen ben je onderdeel van het team KCC Vergunningen dat bestaat uit 20 medewerkers. Het team KCC Vergunningen verzorgt onder meer aanvragen van vergunningen op grond van de APV en bijzondere wetten.

Opdracht

Als Medewerker Vergunningen verricht je zelfstandig complexe aanvragen voor vergunningen aan bedrijven. Je bent verantwoordelijk voor het pre-toetsen van BIBOB en toetsing van aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en bijzondere wetten mede op grond van de APV. Je bent verantwoordelijk voor de regie van het gehele proces en stemt af met interne en externe vakspecialisten en onderhoudt het contact met de aanvrager over de voortgang van de vergunning.

Daarnaast onderzoek, herken en begrijp je de dwarsverbanden van complexe vergunningaanvragen die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels. Ook draag je waar mogelijk verbetervoorstellen aan voor optimalisatie van het proces.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Voeren van (intake)gesprekken met evenementenorganisaties, (horeca)ondernemers en projectontwikkelaars;
 • Pre-toetsen van BIBOB bij aanvragen van vergunningen;
 • Beoordeling van complexe vergunningaanvragen op ontvankelijkheid;
 • Toetsing van aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en regelingen;
 • Weging van verschillende adviezen ten behoeve van het besluit;
 • Opstellen verlening of weigering van de vergunning.

Vereisten

 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van vergunningen en APV in de afgelopen 3 jaar.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad. De werkzaamheden worden voornamelijk vanuit huis uitgevoerd.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau.
 • Aantoonbare werkervaring met BIBOB in de afgelopen 2 jaar.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het behandelen van vergunningen en APV bij een gemeente of omgevingsdienst in de afgelopen 8 jaar.

Competenties

 • Klantgericht;
 • Oplossingsgericht;
 • Flexibel;
 • Inlevingsvermogen;
 • Daadkrachtig.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma t/m vrij.

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 12 oktober 2020 van 14:30 uur tot 17:30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 9 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.