• darkblurbg

P&O Adviseur Purmerend VACATURE

Wij zijn op zoek naar een P&O Adviseur voor 24 - 28 uur per week voor 5 maanden. Er is een optie op verlenging van 3 maal 4 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 18 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 6 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een platte organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Opdracht
Ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat zoeken wij per half januari een ervaren P&O adviseur.

We werken binnen de gemeente Purmerend met drie domeinen. Jij gaat aan de slag als adviseur voor het domein Bedrijfsvoering en diensten. Dit domein is verantwoordelijk voor producten en diensten die de gemeente draaiende houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de teams communicatie, financiën en ICT. We zetten ons in voor de Purmerenders, zodat zij onze dienstverlening als helpend ervaren. Ze worden geholpen op een manier die past bij de verwachtingen die leven in de samenleving. Bedrijfsvoering is een onderdeel van de gemeente waar de basis op orde is en waar passende ondersteuning geboden wordt. Bedrijfsvoering ondersteunt de organisatie bij het behalen van de resultaten voor de stad. Systemen, processen en procedures worden daarop aangepast.

Als P&O adviseur bij Purmerend ben je een echte allrounder en sparringspartner. Je adviseert en informeert de teammanagers op het gebied van personele invulling (in- door- en uitstroom). Je houdt je onder andere bezig met werving en selectie, verzuimkwesties, functiewaardering, personele knelpunten (formatievraagstukken), het wel of niet functioneren van medewerkers en het toezien op het juist toepassen van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie. Je kunt hierbij makkelijk schakelen tussen uitvoerende en strategische vraagstukken. Je denkt namelijk ook mee over toekomstige ontwikkelingen van de medewerkers, de teams en het domein. Je weet verbanden te leggen met verschillende signalen vanuit de teams binnen het domein en zorgt voor verbinding tussen teammanagers onderling en medewerkers.

Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met fijne collega’s. Het team P&O bestaat uit zo’n 18 medewerkers, die zich bezighouden met alle aspecten van het P&O-vak. Van personeels- en salarisadministratie, recruitment, arbo, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie tot managementadvisering, organisatie-ontwikkeling en strategische personeelsplanning.

Werken voor de gemeente Purmerend, betekent werken voor een organisatie die laagdrempelig is en waar medewerkers de ruimte krijgen voor eigen invulling en regie pakken op hun eigen loopbaan. Tijdens deze opdracht begeleid je 2 P&O medewerkers in het vakgebied van de P&O adviseur. Zij krijgen de kans om te proeven van deze functie en jij zorgt ervoor dat ze hiervoor de juiste begeleiding krijgen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Je beschikt daarom over een geschikte thuiswerkplek incl. de benodigde middelen om vanuit huis te kunnen werken.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van P&O of HRM;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als P&O adviseur binnen een gemeentelijke instelling;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als P&O adviseur binnen een gemeentelijke instelling;
 • Aantoonbare werkervaring met  Beaufort in de afgelopen 3 jaar;
 • Aantoonbare werkervaring met  Youforce in de afgelopen 3 jaar;
 • Aantoonbare kennis van de gemeente cao.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Sterke adviesvaardigheden;
 • Gericht op samenwerken, collegiaal;
 • Je beschikt over voldoende overtuigingskracht;
 • Een goed gevoel voor (gemeentelijke/politieke) verhoudingen;
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 8 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 7 januari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.