• darkblurbg

Projectleider Communicatie Energiecampagne VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Projectleider Communicatie Energiecampagne voor 8 uur per week voor de duur van 12 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 15 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Opdrachtgever
Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de Omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Opdracht
De gemeente Huizen zet de energiebesparingscampagne, die in 2020 is gestart, in 2021 voort. De campagne richt zich op het isoleren van woningen en het treffen van kleine, eenvoudige energiemaatregelen, als eerste stap naar uiteindelijk een aardgasvrije en klimaatneutraal Huizen.

De projectleider communicatie voor de energiebesparingscampagne heeft als opdracht de campagne te ontwikkelen, te coördineren en uit te voeren, in nauwe afstemming met de adviseur milieu van de gemeente (die als aanspreekpunt fungeert) en externe betrokkenen zoals de lokale energiecoöperatie en de woningcorporatie. De in 2020 ontwikkelde overlegstructuur met deze partners wordt voortgezet. Het schrijven van teksten (persberichten, brieven, artikelen voor website, posts social media e.d.) is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Minimumeisen / knock-outcriteria

 • Afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met communicatie t.a.v. de energietransitie binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 3 jaar;
 • Beschikbaar vanaf 1 januari 2021 voor minimaal 8 uur per week. 

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op wo master niveau;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider Communicatie t.a.v. de energietransitie, inclusief participatie, gedurende de afgelopen 3 jaar binnen een gemeentelijke organisatie;
 • Aantoonbaar management kennis opgedaan door opleiding / cursus.

Competenties

 • Ondernemend
 • Resultaatgericht
 • Schrijfvaardig
 • Communicatief

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 16 december 2020 van 13.30 uur tot 16.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 15 december 2020 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.