• darkblurbg

Teamleider Beleid Sociaal Domein VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teamleider Beleid Sociaal Domein voor 32 uur per week voor de duur van 12 maanden (met een evaluatie na 6 maanden). Er is een optie op verlenging. Regio: Gelderland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 14 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk, een dynamische gemeente met 43.000 inwoners. Als gemeentelijke organisatie faciliteren we initiatieven van de samenleving en zoeken de samenwerking. Onze organisatie bestaat uit slagvaardige teams die plaats en tijd onafhankelijk werken. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Ben jij die gedreven, proactieve, resultaatgerichte en inspirerende teamleider met lef die met zijn of haar ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de beleidsteams? Waarbij de volgende belangrijke mijlpalen een rol spelen: het vernieuwde dienstverleningsconcept, de transformatie van het Sociaal Domein, de doorontwikkeling van de organisatie en beleidsteam(s) en de verhuizing van het gemeentehuis. Deze mijlpalen spreken de verwachting uit dat je als teamleider een duidelijke rol pakt met betrekking tot personele, financiële en strategische vraagstukken. Zowel voor het team als in relatie met de gehele organisatie.

De teams
Er zijn 2 beleidsteams in het Sociaal Domein met verschillende expertises en aandachtsgebieden die een bijdrage leveren aan alle inwoners van 0 tot 100+ op het gebied van participatie, welzijn, jeugd, wmo, sport en cultuur. Het team formuleert beleid, verordeningen en beleidsregels. Daarnaast verzorgt het team beleidsvoorbereiding door het doen van verkennend onderzoek. Hiervoor signaleren ze relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en uitvoering en schrijven ze college- en raadsvoorstellen. De implementatie en evaluatie van het beleid stemmen ze af met de uitvoerende professionals, team Kwaliteit en de Backoffice. Ze zorgen voor de oplevering van management-informatie en dragen bij aan de realisatie van dashboards. De teams leveren ook informatie aan voor de planning en control-cyclus ten behoeve van datagestuurd werken.

De opdracht

Als teamleider werk je nauw samen met de andere teamleiders binnen de steunstructuur, de manager van het Sociaal Domein en de directie. Tevens ben je een onderdeel van het transformatieteam in het Sociaal domein. Je bent aanspreekpunt/adviseur voor de directie, het college, collega’s en voor het team. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de personele en de financiële zaken. Door middel van een integrale samenwerking in het Sociaal Domein geef je vorm aan verdere uitvoering van het transformatieplan. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de uitwerking en implementatie van de organisatorische ontwikkeling en het dienstverleningsconcept in het nieuwe gemeentehuis. Je geeft leiding aan beleidsteams waarin je verder vorm gaat geven aan de doorontwikkeling van integrale samenwerking.

 • Je gaat bouwen aan het team, waarbij je organisatorische belangen afweegt tussen het team- en medewerkersbelang. Je stuurt bij, je stimuleert en brengt balans aan in de samenstelling van het team. Je stimuleert ook de teamgeest, samenwerking en samenhang. Ook denk je mee met de organisatie over het optimaliseren van de processen teneinde de productiviteit en kwaliteit te verbeteren. Je draagt zorg voor meer zicht op resultaten van het team en vertaalt dit naar bestuurlijke en management rapportages. Je legt actief verbindingen met de overige teams en vakgebieden en komt met integrale adviezen en oplossingen.
 • Als teamleider ben je medeverantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van het team en het domein. Je weet collega’s hierin mee te nemen. Het is aan jou om te zorgen dat de verantwoordelijkheden (opdracht, opdrachtgever, opdrachtnemer) duidelijk zijn belegd en dat collega’s in staat zijn om ze waar te maken.
 • Je inspireert, weet wat de medewerkers en het team beweegt en helpt ze de juiste koers te bepalen en vast te houden. Bij de manier van werken spiegel je het team op de kernwaarden: vertrouwen, verantwoordelijkheid en eigen kracht en op de kaders van de manier van werken. Hierdoor zijn medewerkers in staat om zelf de aanpak van vraagstukken te organiseren.
 • Je helpt bij de ontwikkeling van medewerkers in hun kennis, competenties en vaardigheden, je spreekt medewerkers aan op houding en gedrag. Je luistert, observeert, werkt mee indien nodig en doet als het nodig is de juiste interventie met de juiste besluiten op het juiste moment. Hierdoor worden medewerkers uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 75,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon- werk;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als leidinggevende binnen een gemeentelijke instelling;
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met bestuurlijke besluitvorming;
 • Aantoonbare werkervaring met verandertrajecten waaronder met het ontwikkelen van teams;
 • Aantoonbare werkervaring met het maken en schrijven van beleid;
 • Kennis en werkervaring binnen het Sociaal Domein.

 Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

Je verbindt vanuit integraal leiderschap, coacht op eigenaarschap, talent en resultaat en bent zichtbaar binnen de organisatie. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en je weet vraagstukken integraal en strategisch te bekijken. Om de functie adequaat te kunnen vervullen ben je communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk) en voel je je thuis in een klant- en resultaatgerichte organisatie. Je beschikt over probleemoplossend vermogen, je bent flexibel.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt in overleg vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr, in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 17 december 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 16 december 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).