• darkblurbg

Teamleider natuur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teamleider natuur voor 36 uur per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 maart 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 18 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 200 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zeventien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen. 

Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.
OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.
Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Opdrachtomschrijving:
Op basis van jouw inzicht en analytisch vermogen formuleer je duidelijke doelstellingen en ambities en weet je deze te realiseren. Je adviseert, coacht, organiseert, coördineert, inspireert en motiveert je collega’s. Je geeft functioneel leiding aan een team van zo’n 25 specialisten op het gebied van natuur. Je maakt de planning, verdeelt het werk, bewaakt de uitvoering, houdt trends in de gaten en voorziet in rapportages. Je ziet en verzilvert de ontwikkelingskansen van je medewerkers en de organisatie. Je hebt een visie op de toekomst en deelt deze met je collega’s en het team. Je werkt nauw samen met de afdelingsmanager en hebt intensief contact met de teamleiders bij toezicht en handhaving en onze juristen. De afdelingsmanager is hiërarchisch (eind)verantwoordelijk voor je team maar zo nodig aarzel jij niet deze verantwoordelijk op je te nemen. 

Dit ben jij
Als vanzelfsprekende en inspirerende leider weet je de teamspirit erin te houden en te versterken. Die gave, in combinatie met jouw nuchtere projectmatige aanpak, duidelijk omschreven doelen en jouw heldere communicatiestijl maken je tot steunpilaar voor het hele team. Je hebt vertrouwen in hun kwaliteiten, geeft hen de ruimte verantwoordelijkheid te dragen en betrekt hen als vanzelf bij de ontwikkeling van nieuwe plannen en initiatieven. Vakinhoudelijk ben je in staat om als sparringpartner voor je medewerkers op te treden. Je kunt zaken vanuit verschillende invalshoeken beoordelen, geeft waardevolle feedback en bent genereus met complimenten. Aan sterke sociale competenties ontbreekt het je niet.

Dit zijn je collega’s
Je geeft leiding aan het team dat de natuurtaken namens de provincie Noord-Holland uitvoert. Binnen dit team werken circa 25 deskundige en enthousiaste collega’s onderverdeeld in drie kleinere teams, te weten: ruimtelijke ingrepen, beheer en schade en gebieden. Deze teams ontwikkelen zich onder jouw begeleiding meer en meer in de richting van zelforganisatie. 

Vereisten / knock-outcriteria

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende binnen het werkgebied natuur, ruimtelijke ordening of openbare ruimte met natuur aspecten (30 punten);
  • Aantoonbare werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving met gevoelige dossiers (25 punten);
  • Aantoonbare inhoudelijke kennis van natuurwetgeving (25 punten);
  • Beschikbaar per 1 maart 2021 (10 punten);
  • Detavast constructie: kosteloze overname na 7 maanden inhuur bij wederzijds goedvinden voor een vast dienstverband (10 punten). 

Competenties

  • leiderschap;
  • communicatie;
  • sociaal.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 23 februari 2021, van 13.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk maandag 22 februari 2021 bericht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.