• darkblurbg

Twee Financieel Adviseurs VACATURE

Wij zijn op zoek naar 2 Financieel Adviseurs voor 25 - 30 uur (samen 50 tot 60 uur) per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 4 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en kunnen daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Opdracht
Vanwege ziekte en achterstand in het team zoeken we op korte termijn ondersteuning. Het gaat om ongeveer 1,5 fte, in ieder geval voor 3 maanden. Verlenging vindt plaats op basis van behoefte.

Onze financieel adviseurs zijn een expert in gemeentefinanciën en als adviseur gekoppeld aan één of meerdere teams. Je participeert binnen die teams op een zo breed mogelijk terrein en adviseert daarbij op financieel vlak.

De nadruk in deze opdracht zal liggen op de samenstelling van de jaarrekening 2020. Hierbij zorg je voor de analyse op de budgetten en realisatie. Je draagt voor eventuele correctieboekingen, doorrekening van reservemutaties en toelichtingen voor de jaarrekening. Indien nodig kun je ook een deel van de coördinatie overnemen.

Een tweede deel van je opdracht is dat je betrokken kunt worden bij het doorrekenen van heroverwegingsvoorstellen die de Inwoners Adviescommissie aanbiedt voor de Kadernota 2022. Het doel  hiervan is tot aanpassing van het beleid te komen en zo financiële ruimte te vinden. Hiermee willen we de begroting meerjarig sluitend krijgen en houden, maar ook nieuwe ambities mogelijk maken.

Verder draag je bij aan de algemene werkzaamheden voor het team. Je kunt inspringen waar nodig. Denk hierbij aan begrotingswijzigingen, het samenstellen van delen van de P&C-documenten en algemene adviesvragen.

Dit ben je
Liefde voor je vak is duidelijk aanwezig.  

Je steekt je handen uit de mouwen. Je zegt niet snel nee, maar helpt ons daadwerkelijk mee de jaarrekening tijdig samen te stellen.

Je bent all round als financieel adviseur. Naast je vakkennis heb je daarom goede adviesvaardigheden en politieke sensiviteit, zodat je makkelijk en razendsnel schakelt tussen operationele, tactische en strategische vraagstukken.

Vereisten / knock out criteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau, aangevuld met aantoonbare kennis van het BBV.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur in gemeentefinanciën.
 • Uiterlijk beschikbaar per 18 januari 2021.

Gunningscriteria

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het samenstellen van de jaarrekening van een gemeente en de bijbehorende werkzaamheden.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als financieel adviseur bij een gemeente of gemeentelijk werkorganisatie.
 • Aantoonbare resultaten in de all round advisering en financiële ondersteuning aan teams, afdelingen en management. Het gaat hier dus om brede financiële advisering, die niet alleen gericht is op een specifieke discipline zoals sociaal domein, rechtmatigheid of AO / IC.
 • Uurtarief maximaal € 78,- exclusief BTW en inclusief reiskosten.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

 Competenties

 • Analytisch en cijfermatig sterk;
 • Zelfstandig én in teamverband kunnen werken;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (bondig en in begrijpelijke taal);
 • Overtuigingkracht en luistervaardigheid.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 8 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 6 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.