• darkblurbg

WABO Vergunningverlener VACATURE

Wij zijn op zoek naar 1 a 2 WABO Vergunningverlener voor 24 - 48 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 8 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie 
De BEL Combinatie is een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Een organisatie die continu in beweging is en veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Wij werken vanuit de kernwaarden professionaliteit, openheid, samenwerken en publiek ondernemerschap.

Team Vergunningen, Handhaving en Juridische zaken
Het team Heeft diverse disciplines, van het verlenen van een kapvergunning tot afhandelen van beroepszaken bij de Raad van State. Het team telt ongeveer 30 medewerkers en bestaat uit de onderdelen Vergunningen, Handhaving inclusief de BOA’s en Juridische Zaken.

Werkzaamheden
Je opdracht is ervoor zorgen dat de bouwwerken die worden gerealiseerd voldoen aan bouwveiligheidseisen en passen in onze ruimtelijke plannen. Blaricum, Eemnes en Laren zijn prachtige dorpen met een hoogwaardige woonkwaliteit, getuige ook de vele gemeentelijke- en rijksmonumenten binnen onze gemeenten, waar wij mede zorg voor dragen. Je zet je in  met kennis van zaken en met oor en oog voor de wensen van onze inwoners en bedrijven. Je zoekt naar mogelijkheden om initiatieven te kunnen realiseren en weet tegelijkertijd de bestaande kwaliteit van onze dorpen op niveau te houden.

Je houdt regie over jouw aanvragen en zorgt daarmee dat de besluiten op aanvragen tijdig en kwalitatief hoogwaardig worden genomen. Waar nodig pak je zaken van collega’s over en breng je je specifieke kennis in. Je draagt zorg voor de afhandeling van de aanvragen voor omgevingsvergunningen vanaf het vooroverleg tot aan de beschikking. Daarbij stem je actief af met de aanvrager, belanghebbenden, interne afdelingen en externe partijen. Daarnaast adviseer je collega’s, inwoners en zakelijke  initiatiefnemers over mogelijkheden binnen de ruimtelijke kaders en wetgeving. Je draagt proactief bij aan de implementatie van de Omgevingswet en andere ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal een afgeronde Mbo-opleiding in de richting bouwkunde, AWB2 en of ABW1;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in het vakgebied vergunningverlening bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 5 jaar;
 • Maximaal uurtarief van € 80,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon- werkverkeer;

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring met OpenWave als systeem voor beheersing vergunningenproces;
 • Aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder voor I&ICT systemen;
 • Aantoonbare werkervaring als Wabo-vergunningverlener bij een gemeente;
 • Een afgeronde opleiding in de richting van Bouwkunde;
 • Aanvullende bouwkundige opleiding;
 • Je bent een geschoolde bouwkundige (Minimaal ABW1 en bij voorkeur ook ABW2), bij voorkeur op Hbo-niveau. Je hebt een achtergrond op het gebied van Bouw- en woningtoezicht (vergunningverlening). Je hebt ook gedegen kennis van de omgevingswetgeving.  Meerdere jaren (minimaal 2) werkervaring binnen de gemeentelijke overheid is noodzakelijk. Wij zijn op zoek naar iemand die klantgericht is, zoekt naar wat wél kan en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Los van al deze eigenschappen is het van groot belang dat je inzicht hebt in- en gevoel hebt bij het politieke krachtenveld van de drie gemeenten. Dat vraagt flexibiliteit en een brede blik, maar ook het vermogen om grenzen te bewaken en pragmatische oplossingen aan te dragen.

Competenties

 • Je bent analytisch sterk;
 • Je brengt structuur en bent resultaatgericht;
 • Je bent communicatief sterk: je bent duidelijk en overtuigend;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden;
 • Je bent zelfstandig en zelfstartend, en zoekt actief de samenwerking met alle betrokkenen;
 • Je bent constructief en kritisch en hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Benodigd aantal professionals
1 á 2

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de BEL Combinatie zijn gepland op woensdag 13 januari 2021 in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 12 januari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De BEL Combinatie vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).