Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

AA Accountant | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • AA Accountant | Freelance | Interim | ZZP

AA Accountant | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare AA Accountants:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare AA Accountants
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

8 punten waarom een AA accountant inhuren voor je bedrijf een verstandig besluit is

Risico's zijn inherent aan het runnen van een bedrijf. Bepaalde risico's, zoals de introductie van een nieuwe dienst of het aannemen van een nieuwe werknemer, kunnen onverwachte voordelen opleveren. Maar het is moeilijker om je een scenario voor te stellen waarbij het nemen van risico's met je boekhoudkundige praktijken op de lange termijn gunstig zou kunnen zijn.

AA Accountants kunnen ondernemers helpen kostbare fouten te voorkomen. Vaak genoeg blijkt dat MKB bedrijven onvoorziene uitgaven ervaren als de belangrijkste financiële uitdaging, gevolgd door het mengen van zakelijke en persoonlijke financiën en het onvermogen om betalingen op tijd te ontvangen. Slechts een klein aantal MKB bedrijven heeft "enig vertrouwen" in hun vaardigheden op het gebied van belasting voorbereiding.

Deze financiële uitdagingen kunnen worden aangepakt met de hulp van een AA Accountant. Op de lange termijn wegen de besparingen door het vermijden van fouten en boetes op tegen de kosten van het inhuren van externe hulp. Je bent ook beter voorbereid als het onverwachte gebeurt. Ons advies? Bewaar het nemen van risico's voor creatieve projecten en speel op veilig met je boekhouding. Het inhuren van een interim AA Accountant voor kleine bedrijven kan op verschillende manieren vruchten afwerpen voor jouw groeiende bedrijf.

1. Wat is een AA of RA Accountant?

De titels van AA en RA Accountant zijn beschermd door middel van registratie bij de Koninklijke Nederlands Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). AA accountants (accountant-administratieconsulenten) hebben een praktijkopleiding AA afgerond op HBO niveau en zijn voornamelijk werkzaam is in de MKB sector. AA Accountants zijn dus hoog opgeleide professionals die gespecialiseerd zijn in financiële en zakelijke aangelegenheden. Ze geven advies aan individuen en organisaties over hoe ze hun financiën, belastingen en boekhoudkundige behoeften kunnen beheren. Verder beoordelen, controleren en stellen ze jaarrekeningen op en geven verklaringen af.

2. AA Accountants zorgen ervoor dat je meer tijd hebt voor andere zaken

Als je je werkdag had willen besteden aan de boekhouding en belastingstrategie, was je zelf wel een AA accountant geworden. Maar daar heb je niet voor gekozen- jij richt je aandacht en energie op een ander specialisme. En dat is dan ook waar jouw kostbare tijd het best aan besteed kan worden.

Eenvoudig gezegd is het intern afhandelen van de boekhouding geen efficiënt gebruik van de middelen van je bedrijf. Door iemand anders die geen accountant voor midden- en kleinbedrijven is met deze taken te belasten, worden ze afgeleid van het werk waarvoor ze eigenlijk zijn ingehuurd. Als je je eigen bedrijf hebt en je probeert de boekhouding naast al het andere zelf af te handelen, kun je dit delegeren aan een expert, zodat jij meer tijd hebt om je te richten op de onderdelen van het bedrijf waar je echt van houdt.

3. Wat doet een AA accountant?

Een Accountant-Administratieconsulent houdt zich bezig met de samenstelpraktijk. Dit houd in dat hij of zij jaarrekeningen samenstelt en ondernemers tevens adviseert over hun administratieve en financiële zaken. Dit advies kan dus over vrij uiteenlopende zaken gaan zoals welke software er voor de administratie gebruikt kan worden of het juiste moment waarop er nieuwe werknemers aangenomen moeten worden. In tegenstelling tot RA accountants hebben AA accountants een veel bredere taakomschrijving en meer werkzaamheden.

4. Het verschil tussen AA en RA accountants

Het grootste verschil tussen een AA accountant en een RA accountant (registeraccountant) is dat AA accountants verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van jaarrekeningen, terwijl RA accountants op hun beurt verantwoordelijk zijn voor de controle van die overzichten.

De verantwoordelijkheid van AA accountants is het samenstellen van financiële overzichten die een getrouw beeld geven van de financiële status van een bedrijf. Ze verifiëren ook of er interne controles zijn om de nauwkeurigheid en integriteit van de gegevens te waarborgen, evenals de naleving van boekhoudkundige normen en voorschriften. Aan de andere kant is het de verantwoordelijkheid van een RA accountant om die verklaringen te controleren door na te gaan of ze correct zijn opgesteld, of ze overeenkomen met de boeken van het bedrijf en of ze voldoen aan de wettelijke vereisten.

5. AA Accountants besparen je bedrijf geld

De kosten van het inhuren van een AA-Accountant is een primaire reden dat veel ondernemers aarzelen om zich hieraan te verbinden. Wanneer de winstmarges al dun gezaaid zijn, heeft het inhuren van externe hulp dan echt zin? Als die externe hulp uiteindelijk je kosten kan verlagen, is het het antwoord hierop een volmondig: Ja. AA Accountants kunnen verspilde uitgaven en mogelijkheden om geld te besparen identificeren. Zij onderzoeken elk element van je bedrijf om ervoor te zorgen dat het zo kosteneffectief mogelijk is. Professionele hulp kan ook voorkomen dat je de dure fouten maakt die vaak gebeuren wanneer niet-accountants hun eigen boekhouding proberen te beheren.

6. Het draagt bij aan je professionele imago

Heb je problemen gehad met het op tijd betalen van facturen? Moeten leveranciers of klanten soms contact met je opnemen over financiële zaken? Voor een MKB die zijn draai nog moet vinden, kan een AA-accountant een broodnodige dosis professionele orde toevoegen. Indien nodig kan een accountant je bedrijf zelfs helpen om zijn reputatie als snel en georganiseerd bedrijf te verbeteren.

7. Het belasting seizoen wordt stukken aangenamer

Je bedrijf draaiende houden is een fulltime baan, 52 weken per jaar. Dus wanneer het tijd is om belastingen voor te bereiden en in te dienen, waar ga je dan die extra tijd vandaan halen? Als je dit alleen probeert, kan dit betekenen dat je uiteindelijk meer slaap, energie en vrije tijd moet opofferen - zaken waar ondernemers in kleine- en middelgrote bedrijven al veel te weinig van hebben.

En dan zijn er nog de mogelijke gevolgen van een fout bij de belastingen. Als je bedenkt hoe vaak de belastingwetgeving verandert en hoe verwarrend die kan zijn, is het te gemakkelijk om deze fouten te maken. Belastingproblemen hebben veel kleine bedrijven failliet laten raken. Je wilt niet terugkijken en jezelf verwijten dat je niet de hulp hebt gevraagd die je nodig had. Als je een AA-Accountant voor kleine- en middelgrote bedrijven inhuurt, weet je zeker dat je alles meteen goed hebt gedaan, en dat je niet in bed hoeft liggen rond draaien omdat je bang bent dat de belastingdienst ineens zal bellen.

Daar komt bij kijken dat als je ooit wordt gecontroleerd, een accountant die al bekend is met je bedrijf en de boeken een grote hulp zal zijn. Onderschat de opluchting die een ervaren accountant aan jouw zijde biedt niet. Vooral als je ooit een probleem hebt met de belastingdienst hebt gehad.

8. Je krijgt meer dan boekhoudkundig advies

AA Accountants voor kleine bedrijven bieden een schat aan kennis. Ze kunnen veel meer dan je boekhouding in evenwicht brengen en je belastingaangifte doen. Wanneer je de juiste AA-accountant inhuurt, zullen zij hun talenten gebruiken om jouw organisatie te helpen haar doelen te bereiken, wat die ook mogen zijn.

MKB ondernemers kunnen namelijk verwachten dat hun AA accountants helpen met:

 • Het kiezen van een bedrijfsstructuur (d.w.z., eenmanszaak, VOF): Het selecteren van de bedrijfsstructuur die geschikt is voor jouw onderneming is enorm belangrijk. Het beïnvloedt hoeveel je aan belastingen betaalt, het papierwerk dat je moet indienen en je persoonlijke aansprakelijkheid. Als je bijvoorbeeld ineens een andere bedrijfsstructuur wilt kiezen, kan dat fiscale gevolgen en andere complicaties hebben.
 • Budgettering, prognoses en cashflow beheer: Het ontwikkelen van cashflow prognoses en het optimaliseren van de cashflow door je bedrijfsuitgaven te analyseren en je budget en schulden opnieuw in evenwicht te brengen, helpt je op weg naar succes.
 • Loonverwerking: Loonadministratie kan een complex en uitdagend onderdeel zijn van het runnen van je bedrijf, en de boetes en potentiële aansprakelijkheden die verband houden met een verkeerde aanpak kunnen aanzienlijk zijn. Salaris inhoudingen kunnen ingewikkeld worden omdat elke werknemer meerdere en verschillende inhoudingen kan hebben, afhankelijk van waar ze voor kiezen.
 • Belastingplanning: Er zijn verschillende strategieën voor belastingplanning - zoals het uitstellen of versnellen van inkomsten, het versnellen van uitgaven of het uitstellen ervan, of het opzetten van een pensioenrekening - die je kunnen helpen je belastingverplichtingen te verlagen en je geld kunnen besparen.

Als eigenaar van een klein bedrijf raden we je dan ook aan je tot jouw AA Accountant te wenden voor:

 • Fiscale Adviezen
 • Financieel-economisch of bedrijfsadvies
 • Advies omtrent crediteuren en debiteuren
 • Personeelsbeloningen en HR
 • Software aanbevelingen

Als je dus van mening bent dat backoffice financiële en boekhoudkundige functies te veel van je kostbare tijd opslokken en stress veroorzaken en je een goed geïnformeerde adviseur aan je zijde kunt gebruiken, kan de hulp van een AA-Accountant een geweldige manier zijn om je te helpen door zakelijke uitdagingen heen te navigeren en kostbare foutjes te voorkomen. Dit kan het perfecte moment zijn om een verandering door te voeren, zodat jij meer energie kunt steken in wat je het leukst vindt: je klanten bedienen, je team opbouwen en je bedrijf laten groeien.


AA Accountant inhuren?

Heeft jouw onderneming behoefte aan een vakkundige freelance AA Accountant of zzp AA Accountant die jouw bedrijf tijd en geld kan besparen? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim voor het vinden van een geschikte kandidaat voor deze functie.

Aan de slag als AA Accountant?

Ben jij een professionele interim AA Accountant die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw cv toe en wij helpen je bij het vinden van je nieuwe baan.