Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Werving en selectie

Img Keuze Bureau Ad Interim

Bij werving en selectie treedt je in dienst bij onze opdrachtgever. De werving en selectie loopt via ons. Je krijgt van onze opdrachtgever rechtstreeks een arbeidsovereenkomst aangeboden.

Werving- en selectiebeleid is een belangrijk onderdeel van het personeelsbeleid. Het proces moet goed aansluiten op de personeelsbehoefte en personeelsplanning. Resultaat van het wervings- en selectieproces is een (eventueel tijdelijke) aanstelling van een of meerdere geschikte werknemers. Voor het proces van werving en selectie gebruikt men ook wel de Engelse term ‘recruitment’.

Werving en selectie omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Bij Bureau Ad Interim zijn wij dag in dag uit bezig met het vinden van de best passende kandidaten voor onze opdrachtgevers.

Contact

Het wervingsproces start zodra een vacature ontstaat. Deze vacature moet worden ingevuld met een of meer geschikte werknemers. Er kan intern en/of extern worden geworven. Daarna moeten de meest geschikte kandidaten worden geselecteerd. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Het selectieassessment helpt bij het selecteren van de juiste kandidaat voor de juiste functie. Deze is er voor werknemers in alle branches en ook voor leidinggevenden.

Onze Werving en Selectie bestaat uit de volgende 4 fasen:

1. Analyse

Een uitgebreide en nauwkeurige analyse van de functie en de organisatie.

2. Werving en voorselectie

Naar aanleiding van de analyse volgt een wervingsvoorstel. Bureau Ad Interim blijft dicht bij jou als klant en betrekt je hier volop in. Je wordt ontzorgd in het opstellen van de vacature, het zoeken naar een geschikt mediabureau, het plaatsen van de vacature en in de screening. Wij werken met een extern mediabureau maar je kunt uiteraard ook voor een ander mediabureau kiezen. Zo bespaar je tijd en kun je je bezighouden met de dagelijkse bedrijfsvoering.

Bureau Ad Interim neemt alles van je over en verzorgt van elke fase een uitgebreid rapport. De voorselectie sluit kandidaten middels gesprekken en andere middelen uit en zet tegelijkertijd passende kandidaten door naar de volgende selectie.

3. Selectie

De geselecteerde kandidaten en de opdrachtgever worden begeleid bij alle gespreksrondes. Bureau Ad Interim verzorgt de assessments op maat. Het aantal geselecteerde kandidaten is hier geen “meter”, dit zit in ons compleet pakket. Betrokken kandidaten ontvangen een rapportage en de opdrachtgever de garantie de meest passende kandidaat in huis te halen.

Een referentieonderzoek doen we alleen in overleg met alle partijen. Lees hier wat de regels zijn voor het geven van referenties.

4. Resultaatontwikkeling

Bureau Ad Interim stelt je de best passende kandidaat voor maar biedt ook eventuele nazorg aan om de geselecteerde kandidaat nog beter te laten slagen in de nieuwe functie. Als wij samen de beste kandidaat hebben gevonden dan komt deze bij jou in loondienst.

Best passende kandidaat

Bureau Ad Interim koppelt in het selectieproces snelheid aan professionaliteit. Vanzelfsprekend speelt hierbij de benodigde kennis en ervaring van de kandidaat ook een rol. Doorslaggevend voor het succesvol functioneren is de mate waarin de kandidaat past binnen de organisatie en de resultaatverwachtingen. Persoonlijkheid is van groot belang. Bureau Ad Interim is in staat om objectief vast te stellen of de kandidaten de resultaatsverwachtingen waar kunnen maken.

Als eindsprint ondersteunt Bureau Ad Interim de aangestelde werknemer / leidinggevende / manager met eventuele ontwikkelpunten. Je krijgt dus de garantie dat je de best passende kandidaat in huis haalt. De opdracht wordt afgerond volgens afspraak en projectbeschrijving. Na afronding wordt eventuele nazorg besproken.

Bovenstaand selectieassessment is een uniek assessment. Onze gecertificeerde assessoren maken zelf de analyse, stellen zelf het profiel op en nemen zelf het assessment af waarin alle kenmerken worden afgewogen. Wij selecteren én geven je de garantie de beste kandidaat in huis te krijgen. Van begin tot eind wordt je ontzorgd, waarbij je uiteraard op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen.

Veel werving en selectiebureaus zullen je een machtig resultaat beloven. Bureau Ad Interim belooft dit niet, wij zórgen voor het best passende resultaat. Onze manier van werven en selecteren omvat veel details en zorg. Neem snel contact op en laat je ontzorgen, wij komen graag bij je langs.