Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Arts Maatschappij en Gezondheid of Medisch Adviseur WMO regio Groningen VACATURE

 • Home
 • Arts Maatschappij en Gezondheid of Medisch Adviseur WMO regio Groningen VACATURE

Arts Maatschappij en Gezondheid of Medisch Adviseur WMO regio Groningen VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp Arts Maatschappij en Gezondheid of Medisch Adviseur WMO regio Groningen voor 32 uur per week voor 1 jaar. Opleidingsniveau: WO. ​Start opdracht: z.s.m. en in overleg. Reageren vóór 30 mei 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar een Arts Maatschappij & Gezondheid / Medisch Adviseur WMO voor 32 uren per week voor de duur van 1 jaar. Let op: het is de wens van de gemeente om iemand na dit jaar over te nemen mits deze persoon daar ook zelf voor open staat (deta-vast constructie).

Wat worden jouw taken?

 • In deze zelfstandige functie van Medisch adviseur breng je onafhankelijk advies uit na beoordeling van de sociaal-medische situatie van een individuele cliënt op het gebied van zorg, wonen en welzijn.
 • Je krijgt te maken met de de WMO, IST aanvragen, SMI kinderopvang, hulp en ondersteuning op het gebied van wonen, en gehandicaptenparkeervoorzieningen.
 • Dagelijks ontvang je cliënten op een spreekuurlocatie. Het consult heeft betrekking op alle zorg en voorzieningen in het maatschappelijk (sociaal) domein. Te denken aan het recht op een voorziening of zorg.
 • Je beoordeelt zelfstandig de medische situatie van cliënten met een verscheidenheid aan voorgeschiedenis. Jouw brede kennis van de geneeskunde is dan ook essentieel en maakt jouw functie als Medisch Adviseur veelzijdig.

De afspraken worden door het secretariaat ingepland, hierbij rekening houdend met je woonplaats. De gesprekken vinden plaats onder kantoortijd. Het draaien van diensten is in deze functie niet van toepassing. Hierdoor is deze functie uitstekend te combineren met uw privéleven.

Je komt te werken in een team met 1 andere medische adviseur en de collega’s van het secretariaat. Jouw collega's staan altijd voor je klaar en je zoekt elkaar op wanneer je dat wilt. Een gemiddelde werkweek ziet er als volgt uit: Medische adviezen schrijven, cliënt gesprekken en een klein stukje administratieve verwerking. 

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent BIG geregistreerd als arts en hebt een registratie als Arts Maatschappij & Gezondheid.
 • Werkervaring uit een ander werkveld als arts is een pré (bijvoorbeeld als huisarts, specialist ouderengeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde of werkervaring als arts binnen de klinische omgeving).
 • Je beschikt als arts over goede sociale en communicatieve vaardigheden, omdat je direct contact hebt met cliënten én je adviezen op schrift dient te verwoorden. Je hoeft geen computerexpert te zijn, maar hebt de basis skills betreffende computervaardigheden en MS Office. 

Eigenschappen

Integer/discreet, humor, empathisch sterk, sensitief, tactvol zijn, aanpassingsvermogen, compassie, energiek, doortastend en daadkrachtig.

Competenties

 • Snel kunnen schakelen (oftewel resoluut zijn)
 • Helicopterview (overzicht kunnen houden)
 • Accuraat
 • Communicatief vaardig, maar ook sterk om dit toe te kunnen passen op B1-niveau
 • Kennis op niveau en anders bereid om dit te behalen dan wel bij te scholen
 • Analyserend vermogen
 • Organiserend vermogen (goed kunnen vooruit denken en dit tijdig doorgeven aan het secretariaat ivm planning)
 • Veerkrachtig (bezwaren, beroepszaken en zelfs tuchtzaken zijn gebeurtenissen die niet leuk zijn, maar wel part of the job is).

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 99135)