Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Assistent manager | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Assistent manager | Freelance | Interim | ZZP

Assistent manager | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Assistent managers:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Assistent managers
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

8 eigenschappen waar je op moet letten bij het inhuren van een assistent manager

Grote bedrijven worden bevolkt door grote medewerkers. Hoewel een top general manager noodzakelijk is, is dat niet voldoende voor het echte succes op lange termijn van een bedrijf of een belangrijke divisie. Bedrijven die echt slagen en bloeien op lange termijn hebben algemene managers die de visie, wijsheid en moed hebben om geweldige assistent managers te identificeren, aan te trekken, in dienst te nemen en te begeleiden.

Johan is een volleerd en gerespecteerde manager die over het algemeen uitstekend werk verricht voor zijn bedrijf. Zoals velen, besteedt Johan ook te veel tijd aan taken die door assistent managers zouden moeten worden uitgevoerd. Johans beweringen dat hij het "gewoon te druk heeft om een assistent manager aan te nemen en op te leiden" en dat hij "het beter zelf kan doen" zijn typerend voor mensen in zijn positie.

Maar door de juiste assistent managers aan te stellen en te begeleiden zal Johan aanzienlijk meer tijd hebben om te doen wat iemand in zijn positie zou moeten doen (bijv. strategisch denken, meerjarige bedrijfsplannen ontwikkelen, enz.) Zijn bedrijf zal op zijn beurt efficiënter draaien en winstgevender zijn - en, even belangrijk, de volgende generatie van het senior leiderschap zal stevig op zijn plaats zitten. Maar wat zijn de eigenschappen waar verstandige managers op letten als zij een assistent manager in dienst nemen? We hebben deze voor het gemak even voor je op een rijtje gezet.

1. Complementaire vaardigheden

Goede assistenten zijn meestal geen klonen van hun algemeen manager, maar hebben nieuwe en bijzondere talenten die de vaardigheden van hun senior managers aanvullen. Zo zou een manager die a-technisch is er bijzonder goed aan doen iemand in dienst te nemen die echt begrijpt, en weet wanneer hoe hij de vele "high tech" snufjes en verschillende Microsoft Office programma's moet gebruiken die beschikbaar zijn en die van toepassing zijn op de specifieke bedrijfsbehoeften van het bedrijf.

2. Praktische ervaring

Zonder afbreuk te doen aan het fundamentele belang van een formele, sector specifieke opleiding, hebben goede assistent managers ook relevante praktijkervaring nodig voordat ze er echt klaar voor zijn om effectief te functioneren. Het beste kan en moet deze praktische ervaring worden opgedaan in verschillende functies binnen het bedrijf of een ander bedrijf in dezelfde sector. De spreekwoordelijke postkamer en assisteren bij de crediteurenadministratie zijn bijvoorbeeld altijd twee goede plaatsen om te beginnen.

3. Loyaliteit

Goede assistent managers moeten in elk beroep volledig loyaal zijn aan hun werkgever, de algemeen directeur. Iets anders is gewoonweg onaanvaardbaar. Kantoorpolitiek is misschien leuk en vermakelijk tijdens het kijken naar een goede tv serie, maar slecht voor een assistent-manager. Er zit meer dan een kern van waarheid in de gedachte "Als de baas een goed imago heeft, ziet iedereen er goed uit". Effectieve assistent managers vertrouwen volledig op de ervaring en kennis van hun werkgevers, en verdienen zo na verloop van tijd het aanvullende respect en de bewondering van hun baas.

4. Goede werkethiek

De succesvolle assistent manager is iemand die altijd bereid en in staat is om de nodige tijd te investeren om het bedrijf tot een succes te maken. Mensen met een 9-5 mentaliteit hoeven niet te solliciteren. Het belang van hardwerkende assistenten met hart voor de zaak kan niet genoeg benadrukt worden.

5. Het verlangen hebben om ooit zelf algemeen manager te worden

De assistent-manager van vandaag is mogelijk de manager van morgen. Iemand die tevreden is "gewoon een assistent te zijn" zonder vurig na te streven om ooit zelf manager te worden, is, over het algemeen, niet iemand die de meeste managers in hun senior management team willen hebben. (Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.)

Een assistent-manager heeft soms een leidinggevende rol, en als zodanig moet hij/zij bereid zijn om problemen op de werkplek op te lossen, geschillen tussen werknemers en klanten te beslechten en te allen tijde een professionele houding aan te nemen. Een assistent-manager heeft meestal de leiding als een manager niet beschikbaar is, wat betekent dat hij/zij bereid moet zijn om op te treden als een pleitbezorger voor de werknemers.

6. Passie en enthousiasme voor het bedrijf en de sector

Succesvolle assistent managers zijn mensen die echt houden van hun werk en de specifieke industrie waarin ze zitten. Het zit, eenvoudig gezegd, "in hun bloed". Een assistent manager moet weten hoe een bedrijf werkt en een goede kennis hebben van de producten, diensten en procedures van het bedrijf en de sector. Dit zal hen helpen om elke rol op elk moment over te nemen en ervoor te zorgen dat de activiteiten soepel blijven verlopen, zelfs als iemand zich ziek meldt, apparatuur kapot gaat of een bestelling te laat komt. Ze hebben ook de verantwoordelijkheid om op tijd op het werk te verschijnen, het bedrijf op een professionele manier te vertegenwoordigen en respect te tonen voor andere werknemers.

7. De bereidheid om creatief te zijn

De echt succesvolle assistent managers zijn mensen die bereid zijn om buiten de spreekwoordelijke kaders te denken. Beter nog, hij of zij denkt helemaal niet aan hokjes. Een veel voorkomende tekortkoming van nieuwere assistant managers is dat ze soms te regelgericht en/of te streng zijn. De meeste assistant managers krijgen na verloop van tijd hun "sectorspecifieke verstand" (d.w.z. gezond verstand toegepast op de eigen sector), vooral wanneer ze werken voor een volwassen, ondersteunende manager die om hun carrière geeft.

Assistant managers moeten vaak kleine en grote beslissingen nemen op het werk. Om in deze rol effectief te zijn, moet hij/zij snel kunnen denken en besluitvaardig kunnen handelen. Een goede assistent-manager moet elke situatie snel kunnen beoordelen, de voor- en nadelen van verschillende benaderingen tegen elkaar afwegen, en een gefundeerde en weloverwogen beslissing nemen die voor alle partijen gunstig is.

8. Een vriendelijke en interessante persoonlijkheid

Tenslotte zijn echt succesvolle assistent managers niet eendimensionaal. Ze hebben creatieve, bevredigende persoonlijke levens en talloze interesses en activiteiten los van hun werk. ‘Nerds’ kunnen bijzonder goed zijn in de specifieke taken die zij uitvoeren, maar zelden stijgen zij tot posities van echt leiderschap binnen een bedrijf, met name die van assistent manager en/of algemeen manager.

Een medewerker op het niveau van assistent-manager die goed in de smaak valt bij de medewerkers is effectiever dan iemand die slechts word geduld of getolereerd. De vaardigheden van een assistent-manager omvatten namelijk ook goede communicatie- en sociale vaardigheden, kunnen leiden zonder dominant of streng te zijn, en het kunnen motiveren van medewerkers tot grotere productiviteit. Eerlijk en rechtvaardig zijn in de manier waarop hij/zij medewerkers aanstuurt is ook een waardevolle eigenschap.

Wat voor bedrijf je ook hebt, het aannemen van de juiste assistant managers kan de kans op succes op lange termijn voor alle betrokkenen alleen maar vergroten. En als mensen echt van hun werk houden, nemen productiviteit, klanttevredenheid en de winst vanzelf toe. Het vinden, werven, aannemen en begeleiden van de juiste assistent is daarom absoluut de moeite waard.


Assistent Manager inhuren?

Ben je na het lezen van dit artikel tot de conclusie gekomen dat het inhuren van een professionele interim Assistent Manager jouw veel meer tijd en ruimte voor belangrijke zaken zal bieden? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij helpen je bij het vinden van de juiste kandidaat.

Werken als Assistent Manager?

Heb jij ervaring als freelance Assistent Manager of zzp Assistent Manager en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe en wij nemen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.