Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Basis psycholoog Orthopedagoog regio Hilversum VACATURE

 • Home
 • Basis psycholoog Orthopedagoog regio Hilversum VACATURE

Basis psycholoog Orthopedagoog regio Hilversum VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp Basis psycholoog Orthopedagoog (visueel en verstandelijk beperkten) regio Hilversum voor 32 uur per week 9 tot 12 maanden, mogelijkheid ook voor vast dienstverband. Opleidingsniveau: WO. ​Start opdracht: z.s.m. en in overleg. Reageren vóór 21 augustus 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Opdrachtgever is hét expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Bij opdrachtgever ondersteunen ze slechtziende en blinde cliënten met een verstandelijke (meervoudige) beperking.

Binnen de organisatie bieden ze ondersteuning aan een brede groep cliënten: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een (zeer) ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking, die wonen, werken en/of dagbesteding krijgen. Je bent verbonden aan een aantal woningen binnen de locaties.

Binnen de woningen wordt gewerkt met op de doelgroep afgestemde zorgplannen. Je hebt een sturende en coachende rol richting het team van begeleiders en bent verantwoordelijk voor de inhoud van de begeleiding en behandeling van de cliënten. Je zorgt voor een goede borging van de kwaliteit.

Als basispsycholoog / orthopedagoog (binnen opdrachtgever: Gedragswetenschapper) is jouw rol mediërend. Samen met het team zorg je ervoor dat er een goed beeld van de cliënt gevormd wordt en dat de cliënt passende begeleiding krijgt. Het is dan ook belangrijk dat je jouw beeldvorming, analyse en advies kunt toelichten aan (persoonlijk) begeleiders, ouders en/of familie van cliënten en andere direct betrokkenen. Samen met de persoonlijk begeleider, de cliënt en wettelijk vertegenwoordiger verwerk je dit in een ondersteuningsplan. Het is van belang dat je om kunt gaan met (eventuele) weerstand en stevig in je schoenen staat.

Je werkt in een multidisciplinair team, waar jij vanuit je eigen professie eigen inbreng hebt. Elkaar ondersteunen, ervaringen en ideeën uitwisselen en streven naar kwaliteit, zijn de belangrijkste pijlers. Dit alles doen we natuurlijk in het belang van de cliënt. Het team gedragswetenschappers bestaat momenteel uit 3 collega’s. Dit enthousiaste team beschikt over veel expertise welke onderling wordt gedeeld, om zo te blijven werken aan verdere ontwikkeling. Het team is hierdoor in staat om elkaar te versterken. Ook al pakken de gedragswetenschappers veel taken individueel op, het team gaat er samen voor.

Wat ga je doen?

 • je houdt je bezig met  begeleiding/behandeling en advisering op (neuro)psychologisch of (ortho)pedagogisch vlak
 • informeren en adviseren over het uit de diagnose voortvloeiende perspectief van cliënt en cliëntsysteem
 • begeleiding en ondersteuning bieden aan medewerkers en wettelijk vertegenwoordigers, je levert een bijdrage aan de opstelling van het ondersteuningsplan van cliënten en bent lid van het multidisciplinair team dat bij de cliënt betrokken is
 • je werkt in principe zelfstandig, maar bij meer complexe problematiek interpreteer je als basispsycholoog of -orthopedagoog de diagnostische gegevens i.o.m. de GZ-psycholoog
 • daarnaast lever je een inhoudelijke en vakspecifieke bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van methodisch werken op individueel en groepsniveau en adviseert omtrent het zorginhoudelijk organisatiebeleid

Nadruk op uitvoerende werkzaamheden, niet coördinerend/ aansturen van team van GW-ers, wel coachend naar begeleiders niveau 3 en 4.

Dit ben jij

 • bij voorkeur heb je ervaring met de specifieke problematiek van mensen met een (zeer) ernstige tot matige verstandelijke beperking
 • je bent empathisch en hebt oprechte belangstelling voor de doelgroep
 • je bent toegankelijk voor en betrokken bij cliënten en collega’s
 • tactisch, overtuigend en met invoelend vermogen
 • je bent nieuwsgierig, energierijk en doelgericht
 • je werkt makkelijk samen en deelt je expertise
 • je hebt een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie, eventueel aangevuld met een GZ- of OG-registratie of Post- HBO Sociaal Pscychatrisch Verpleegkundige

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 31186)