Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Begeleider jeugdwerk regio Tilburg VACATURE

  • Home
  • Begeleider jeugdwerk regio Tilburg VACATURE

Begeleider jeugdwerk regio Tilburg VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp Begeleider jeugdwerk regio Tilburg voor 16 uur per week tot 1 oktober 2023, optie op verlenging. Opleidingsniveau: HBO met SKJ registratie. ​Start opdracht: z.s.m. en in overleg. Reageren vóór 6 juni 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Onze opdrachtgever is een middelgrote zorgaanbieder in regio Hart van Brabant. Zij hebben de beschikking over een mooi terrein met een wei waarin de dieren los rondlopen en verzorgd kunnen worden. Op het terrein hebben we verschillende ruimtes waar de dagbesteding wordt gegeven en buiten is een groot speelveld.

Het zorgaanbod is gericht op kinderen/jongeren vanaf 6 jaar tot ongeveer 25 jaar, met ontwikkelingsproblemen, veelal voortkomend vanuit ASS, ADHD, trauma of hechting. Zij richten zich op een toekomst met zo min mogelijk hulpverlening voor het kind. Als passant wandelen zij tijdelijk mee in het leven van het kind en zijn systeem.

Ze werken in een klein team, waar ieder teamlid taakhouder van een taak en EVB-schap heeft en ruimte heeft tot verdere persoonlijke ontwikkeling (eventueel met ondersteuning vanuit interne coaching). Vanuit eigenaarschap creëren ze een veilige omgeving, waarin ze samen taakverantwoordelijkheid nemen. Zij bieden dagopvang, dagbesteding, schoolse opvang, naschoolse opvang, vakantie-opvang en logeeropvang voor onze zorgvragers. Ze werken in kleine groepen om zo voldoende tijd en aandacht te hebben voor het individueel belang maar ook voor het groepsbelang. Daarnaast bieden zij ook begeleiding aan kinderen die individuele begeleiding behoeven. Denk hierbij aan 1-op-1 begeleiding in de groep. Zij werken onder andere met de volgende methodieken:

  • Geef me de 5
  • Ik boek
  • Daantje Vulkaantje
  • Brainblocks
  • Rots en Water
  • Re-attache
  • Paarden coaching/Werken met inzet van dieren

We werken te allen tijde met een passend signaleringsplan.

Wat ga je doen?

Als begeleider sta je op één van de groepen bij de dagopvang, schoolse opvang of naschoolse opvang. Je begeleidt een groep van maximaal 10 kinderen samen met een collega op basis van het programma van die dag. De kinderen hebben allemaal hun eigen doelen waar ze aan werken. Op basis van de activiteiten die op de planning staan ondersteun je de kinderen om aan deze doelen te werken. Aan het einde van de dienst registreer en rapporteer je dit in het zorgsysteem. Daarnaast werk je 1 logeerweekend in de 4 weken. Je werkt iedere 4 weken samen met een collega met dezelfde groep kinderen. Deze groep zal bestaan uit maximaal 9 kinderen. Voor dit weekend wordt een programma gemaakt die je iedere keer samen met de kinderen maakt. Zo kun je zelf leuke activiteiten bedenken in overleg met de kinderen. Een logeerweekend start op vrijdag om 18:00u en eindigt op een zondag om 17:30u.

Heb je een afgeronde HBO opleiding, afgestudeerd in richting jeugd en beschik je over een SKJ registratie? Reageer dan nu.

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 30555)