Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Zelfstandigen weer terug in loondienst - Waarom en hoe?

  • Home
  • Blogs
  • Zelfstandigen weer terug in loondienst - Waarom en hoe?

21 mei 2024

Als interim, freelance of zzp professional ben je flexibel en wendbaar, waarbij je je eigen uren en tarieven kunt bepalen. Toch gaat het zelfstandig bestaan ook gepaard met onzekerheid en veel verantwoordelijkheid.

Zelfstandigen weer terug in loondienst: Waarom en hoe?

Als interim, freelance of zzp professional ben je flexibel en wendbaar, waarbij je je eigen uren en tarieven kunt bepalen. Toch gaat het zelfstandig bestaan ook gepaard met onzekerheid en veel verantwoordelijkheid. Het komt zodoende voor dat zelfstandigen weer terug willen in loondienst, wat in de vorm van parttime ondernemen kan, maar ook door volledig te stoppen als zelfstandige. Hoe zit het met zelfstandigen die weer terug willen in loondienst en waar moet je in dit geval op letten?

Feiten en cijfers over zelfstandigen terug in loondienst

In 2023 hadden ruim 1,2 miljoen werkenden een hoofdbaan als zelfstandige in Nederland, wat 13 procent is van alle werkenden. Hoewel het aantal zelfstandigen nog steeds stijgende is, heeft 11,6 procent van de zelfstandigen aangegeven weer terug te willen in loondienst, zoals is gebleken uit een onderzoek van Intelligence Group. Dit komt neer op bijna 1 op 9 zelfstandigen.

Aan de andere kant geeft bijna de helft van de zelfstandigen in Nederland (49,5 procent) aan niet terug te willen keren als werknemer in loondienst. Daarnaast is de groep van zelfstandigen die "misschien" terug wil in loondienst gegroeid tot 35,6 procent, en is de groep "weet niet" stabiel gebleven tussen de 2 en 4 procent. Binnen de groep van zelfstandigen die terug wil in loondienst, is er nauwelijks een verschil waarneembaar tussen mannen en vrouwen. Volgens experts is de bereidheid van zelfstandigen om in loondienst te gaan werken afhankelijk van de economische zekerheid.

Waarom willen zelfstandigen terug in loondienst?

Er zijn diverse redenen waarom zelfstandigen besluiten om toch (weer) in loondienst te gaan werken, waaronder de volgende oorzaken.

Kortetermijnvisie

Allereerst schrijven mensen zich steeds makkelijker in als freelancer, zzp'er of interim professional. Hierbij wordt het zelfstandig ondernemerschap niet meer als een grote, ingrijpende beslissing gezien, maar als uitprobeersel op de korte termijn. Dit geldt vooral voor jonge ondernemers die het hogere uurloon aantrekkelijk vinden en iets willen doen dat ze echt leuk vinden. Toch realiseren ze zich niet altijd dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor verzekeringen, pensioenopbouw en administratie. Lang niet alle startende ondernemers steken meer veel tijd in het maken van een ondernemers- en financieel plan, visitekaartjes en een website, wat op de lange termijn uitdagingen met zich mee kan brengen.

Andere levensfase

Er zijn ook ondernemers die in een andere levensfase terechtkomen, bijvoorbeeld als zij een huis willen kopen of een gezin willen stichten. In dit geval kan de zekerheid van een arbeidscontract bij een baan in loondienst veel rust bieden. Bovendien kan dit het makkelijker maken om in aanmerking te komen voor een (hogere) hypotheek.

Geldzorgen

Hoewel veel zelfstandigen genieten van een hoger uurloon en de ondernemersvrijheid, zijn ze ook verantwoordelijk voor inkomsten als ze niet kunnen werken. Zorgen over inkomsten in het geval van ziekte kunnen een baan in loondienst aantrekkelijk maken. Daarnaast is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vaak duur en moeten zelfstandigen ook nadenken over hun pensioenopbouw. Ook kunnen zelfstandigen zich gemakkelijk teveel werkzaamheden opleggen en gaan ze soms met een schuldgevoel op vakantie, omdat ze in dit geval (meestal) geen inkomsten hebben. Dit zorgt ervoor dat zij sneller teruggaan in vaste dienst, waar het cao hen in bescherming neemt en geldonzekerheden wegneemt.

Geen opdrachtzekerheid

Zelfstandigen moeten zelf opdrachten binnenhalen en het kan gebeuren dat een opdracht uitblijft, waardoor er geen geld wordt verdiend. Dit zorgt voor veel stress en onzekerheid, omdat opdrachten en werkgelegenheid altijd op een tijdelijke basis plaatsvinden.

Opdrachtgevers tevreden houden

Opdrachtgevers stellen vaak hoge eisen aan zelfstandigen en verwachten creatieve oplossingen en een flexibele instelling. Zelfstandigen moeten van alle markten thuis zijn en consistent een hoge kwaliteit leveren. Dit betekent tevens dat zelfstandig ondernemers goed bereikbaar moeten zijn, ook buiten kantooruren, om opdrachtgevers tevreden te houden en geen opdrachten mis te lopen.

Parttime ondernemen als tussenoplossing

Het is ook mogelijk om te kiezen voor parttime ondernemen, waarbij je het zelfstandig ondernemerschap combineert met een baan in loondienst. Zodoende ontvang je als werknemer salaris en geniet je van extra inkomsten uit je eigen onderneming. Het is hierbij wel belangrijk om op het volgende te letten:

  • Loonheffing(skorting): Als je in loondienst werkt, betaalt je werkgever loonheffing voor jou, wat bestaat uit de premie volksverzekeringen en loonbelasting, en een voorheffing is op je inkomstenbelasting. Hierbij kun je loonheffingskorting over je salaris krijgen, waardoor je meer loon overhoudt.
  • Inkomsten gescheiden: De inkomsten van jouw eigen onderneming staan los van je inkomsten uit loondienst, en het is dus handig om je salaris op een andere rekening te laten storten om de verschillende geldstromen gescheiden te houden.
  • Urencriterium inkomstenbelasting: Als je besluit om in loondienst te werken, besteed je minder uren aan je eigen onderneming, wat gevolgen kan hebben voor je ondernemersaftrek. Om hier recht op te hebben, moet je ten minste 1.225 uur aan je eigen bedrijf per jaar besteden.
  • Kleineondernemersregeling (KOR): Indien je omzet minder dan 20.000 euro per jaar is, kun je gebruikmaken van de KOR, waardoor je voor drie jaar van btw bent vrijgesteld.
  • Afspraken over inzetbaarheid: Het is goed om duidelijke afspraken te maken met je werkgever over jouw inzetbaarheid als parttime ondernemer. Als je werkzaamheden als zelfstandige in het verlengde liggen van die in loondienst kan er tevens een concurrentiebeding meegenomen worden in het arbeidscontract.

Wat te regelen bij teruggaan in loondienst als zelfstandige?

Wil je als zelfstandige helemaal stoppen met je eigen onderneming en volledig terugkeren in loondienst? Dan zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Je moet je bijvoorbeeld uitschrijven bij de KvK, wat digitaal kan en waarbij je binnen twee werkdagen definitief uitgeschreven bent. De Belastingdienst krijgt hier automatisch een melding van, maar als je hier geen bevestiging van krijgt, moet je zelf een melding maken bij de Belastingdienst. Op de datum dat jouw onderneming is beëindigd kun je ook fiscaal afrekenen bij de Belastingdienst. Immers moet je nog inkomstenbelasting betalen over het inkomen dat je als ondernemer hebt verdiend.

Verder is het belangrijk om bepaalde lidmaatschappen op te zeggen, zoals bij een beroeps- of brancheorganisatie. Loop je afschriften tevens goed na om te kijken welke abonnementen je niet meer nodig hebt. Rond vervolgens je administratie goed af en bewaar deze goed, aangezien dit een vereiste is.

Ben jij een zelfstandig ondernemer of opdrachtgever en op zoek naar een match? Meld je aan bij Bureau Ad Interim en wij helpen je verder.