Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Communicatieadviseur regio Groningen VACATURE

 • Home
 • Communicatieadviseur regio Groningen VACATURE

Communicatieadviseur regio Groningen VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp Communicatieadviseur regio Groningen voor 32 - 36 uur per week t/m 31 juli 2023. Opleidingsniveau: HBO/WO. ​Start opdracht: 1 mei 2023. Reageren vóór 3 mei 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Kun jij je verplaatsen in verschillende doelgroepen? Weet jij wat er speelt in de samenleving? Zoek jij een baan met afwisseling, autonomie en maatschappelijke impact? Als communicatieadviseur van de gemeente Groningen sta je midden in de samenleving. Met een gedreven team werken we keihard aan maatschappelijk relevante opgaves. En daarbij kunnen wij wel wat communicatiekracht gebruiken!

Als communicatieadviseur krijg je te maken met uiteenlopende maatschappelijke opdrachten. Van de herinrichting van de binnenstad tot ecologisch maaien. Van een forse verbouwing van het stationsgebied tot huisvesting van kwetsbare mensen met verslavingsproblematiek. Van een hulppakket om inwoners met een laag inkomen extra te ondersteunen tot inwoners meenemen in de energietransitie en het streven afvalvrij te zijn.

En nog veel meer komt voorbij op onze afdeling Communicatie. We werken aan zo’n 180 verschillende projecten. Samen met een senior adviseur werk je in een team aan de onderwerpen binnen de portefeuille van één of twee wethouders. In de dagelijkse praktijk werk je ook samen met de woordvoerders van het college en de collega’s van de web-, vormgevings- en nieuwsredactie.

Wat ga je doen?

 • Je verbindt de gemeente met haar inwoners en andere belanghebbenden door het leveren van heldere, duidelijke en toegankelijke communicatie.
 • Je adviseert opdrachtgevers en projectleiders over effectieve communicatie en participatie. Elk project is weer anders en je levert dus altijd maatwerk.
 • Daarbij breng je mijlpalen en stakeholders in kaart via de factor C-methodiek en help je met het formuleren van kernboodschappen.
 • Je evalueert de uitgevoerde communicatieactiviteiten, meet en analyseert de impact daarvan en stelt je advies zo nodig bij tijdens en na de looptijd van een project.
 • Je geeft vorm aan (interne) communicatieactiviteiten samen met de collega’s van de web- vormgevings- en nieuwsredactie.
 • Je neemt deel aan onze newsroom waar je online omgevingsanalyses maakt of laat maken (media, bevolkingsbeeld, issues) via de monitoringstool Obi4wan.

Waar kom je te werken?

De afdeling Communicatie-Advies bestaat uit 17 vaste en ca. 15 externe collega’s en ondersteunt projectleiders en opdrachtgevers met communicatieadvies. Je werkt nauw samen met collega’s van de afdeling Communicatie Advies, afdeling Communicatie Uitvoering en de woordvoerders en bestuursadviseurs van het college.

Samen zijn we onderdeel van de directie Mens, Organisatie en Communicatie (MOC) van het Shared Service Center (SSC).

Om als Communicatieadviseur succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

 • Je bent een enthousiaste collega met passie voor communicatie. Je staat in nauw contact met anderen, je weet met jouw communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen makkelijk te schakelen tussen de diverse interne en externe stakeholders.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als communicatieadviseur in een publieke organisatie
 • Je hebt een relevante hbo of wo diploma richting Communicatie;
 • Je bent een professional met energie, tact, mensenkennis, een hands-on mentaliteit en analytisch denkvermogen en humor.

Waar herken jij je in?

 • Je bent een rolvaste en actieve gesprekspartner met kennis van zaken, die kan omgaan met diverse belangen.
 • Je hebt kennis van het advies vak en weet communicatie middelen effectief in te zetten.
 • Je zoekt naar innovatieve communicatieoplossingen.
 • Je hebt interesse voor maatschappelijke opgaven en houdt van uiteenlopende communicatievraagstukken.
 • Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en inzichten in het communicatie vak en gebruikt deze waar relevant.
 • Competenties: proactief, politiek sensitief, flexibel, goed in samenwerken.

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 2879)