Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Corporate Recruiter | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • Corporate Recruiter | Freelance | Interim | ZZP

Corporate Recruiter | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Corporate Recruiters:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Corporate Recruiters
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Corporate recruiters helpen bedrijven vacatures in te vullen met de best mogelijke kandidaten. Zij optimaliseren strategieën voor het aantrekken van talent, nemen vaak deel aan en organiseren carrièrebeurzen, plaatsen advertenties op job boards en bouwen netwerken op met werkzoekenden, aanwervingsmanagers en andere recruiters.

Een veerkrachtige, zelf gemotiveerde recruiter identificeert de beste sollicitanten, organiseert boeiende jobbeurzen en voert gesprekken met potentiële kandidaten. Je werkt ook samen met managers en werving personeel om betere strategieën voor talent acquisitie te ontwikkelen. Een succesvolle Corporate Recruiter is flexibel en beschikt over uitstekende interpersoonlijke en actieve luistervaardigheden. De ideale kandidaat is in staat om duurzame, professionele relaties op te bouwen en beschikt over een goede kennis van software voor talent acquisitie.

Taken en verantwoordelijkheden van een Corporate Recruiter

 • Het identificeren van wervingsbehoeften en het sourcen van de beste kandidaten om vacatures te vervullen.
 • Het opstellen en plaatsen van aantrekkelijke functiebeschrijvingen op online vacaturebanken of het verspreiden ervan via andere kanalen, zoals e-mail of social media.
 • Analyseren van bestaande procedures voor talent acquisitie en ontwikkelen van nieuwe, efficiëntere methoden om goede kandidaten te vinden.
 • CV-parsers, ATS-systemen (applicant tracking systems) en CRM-software (candidate relationship management) gebruiken om wervingsprocessen te stroomlijnen.
 • Creëren en onderhouden van talentpools.
 • Het plannen en voeren van gesprekken met potentiële kandidaten via e-mail, telefoon, video- of persoonlijke gesprekken.
 • Het ontwikkelen van middelen voor stands op carrièrebeurzen.
 • Organiseren en bijwonen van traditionele en virtuele banenbeurzen.
 • Het voltooien van referentie- en achtergrond controles.
 • Netwerken met professionals uit de sector en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van talent acquisitie.

Opleidingsvereisten en vaardigheden van een Corporate Recruiter

 • HBO diploma Human Resources Management of een gerelateerd gebied.
 • Ervaring met recruitment in de corporate sector heeft de voorkeur.
 • Bekwaamheid in full cycle recruitment kan vereist zijn.
 • Kennis van talent management software.
 • Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden.
 • Een professionele maar toegankelijke houding.
 • Het vermogen om vertrouwelijke informatie te beschermen.
 • De bereidheid zich aan te passen aan veranderingen.

9 Tips om een succesvolle Corporate Recruiter te worden

De taak van een recruiter is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Elke grote organisatie heeft een succesvolle Corporate Recruiter of vele succesvolle recruiters nodig om de topkandidaten eruit te filteren en naar het bedrijf te halen. Het is geen gemakkelijke baan, want het vereist veel doorzettingsvermogen, onderzoek en bovendien toewijding om de situatie onder controle te krijgen en de topkandidaten te vinden.

Terwijl we in het verleden zagen dat recruiters als vanzelfsprekend werden beschouwd, zijn de rollen nu omgekeerd en is iedereen op jacht naar een succesvolle recruiter om de beste talenten naar binnen te halen. Dus hoe word je een geweldige Corporate Recruiter?
Om te beginnen heb je veel oefening, vaardigheid en die aanstekelijkheid in je ogen nodig om de toptalenten te herkennen als ze je tegenkomen. Laten we eens kijken naar 9 van de beste tips die je zullen helpen een succesvolle recruiter te worden.

1. Wees actief op social media

Social media is tegenwoordig enorm belangrijk. Als we het hebben over de moderne aanpak voor succesvolle recruiters, is social media een van de belangrijkste aspecten daarvan. Veel mensen zijn verslaafd aan social media, maar als je een recruiter bent, kun je het in jouw voordeel gebruiken door je zoekvaardigheden te gebruiken om de beste talenten voor een bedrijf op te sporen.

De nuttigste social medianetwerken zijn LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Wees actief op deze netwerken. Laat mensen weten wie je bent. Maak je identiteit duidelijk. Post over je bedrijf, en post over openstaande vacatures.

Zodra mensen je leren kennen, zullen ze automatisch op zoek gaan naar mogelijkheden om met je in contact te komen. Indien goed gebruikt, kan social media een potentieel bereik ontsluiten dat ongeëvenaard is.

2. Denk out of the box

Het basisprincipe van de moderne aanpak is om een aanpak te kiezen die niemand anders zou bedenken. Wees creatief. Denk out of the box. Bedenk hoe je de beste kandidaten zou kunnen zoeken voor de openstaande functies bij een bedrijf.

Zodra je de kunst leert, zul je merken dat het veel gemakkelijker is dan andere recruiters om het beste talent te werven dat er is. Ga op zoek naar evenementen waar je een kijkje kunt nemen en in contact kunt komen met de toptalenten die er zijn. Volg groepen en profielen op LinkedIn of andere social media. Het zal zeker zijn vruchten afwerpen.

3. Focus op je sociale vaardigheden

Er zijn bepaalde vaardigheden en eigenschappen die de meest succesvolle recruiter zou moeten hebben. Vaardigheden zoals commercieel zijn, sociaal, management, communicatie, marketing en probleemoplossing zijn van vitaal belang voor je succes in het moderne tijdperk. Bovendien moet je beter worden in timemanagement en onderhandelen, want die komen van pas als je moet onderhandelen over het contract van een potentiële werknemer.

4. Neem nooit genoegen met nee

Vaak zien we dat geduld en doorzettingsvermogen enorme beloningen kunnen opleveren. Koppigheid kan een goede kwaliteit zijn in een succesvolle recruiter, want stel dat je na lang zoeken de perfecte kandidaat hebt gevonden, maar ze zijn niet ervan overtuigd dat ze bij jouw organisatie moeten komen werken. Hoewel dit normaal gesproken niet gebeurt, zijn er vaak talenten voor hogere functies die er niet naar verlangen om voor jouw organisatie te werken. Om ze te overtuigen moet je een beetje eigenwijs zijn en proberen ze te verleiden om in jouw personeelsbestand terecht te komen.

5. Neem risico's

Risico's maken deel uit van elke branche en zeker ook van de recruitmentbranche. Telkens wanneer je een kandidaat aanwerft, neem je een risico. Maar als je het ons vraagt, stellen wij voor om nog meer risico's te nemen, want van dergelijke risico's leer je het meest. De resultaten kunnen lonen of als les dienen.

6. Blijf leren

Blijf altijd leren over alle nieuwe dingen en nieuwe benaderingen. De enige manier om echt te weten hoe goed je bent, is om jezelf in een kring met andere recruiters te krijgen en te zien hoe zij werken. Leer van de besten.

7. Een persoonlijk tintje kan nooit kwaad

Persoonlijk en omgaan met je kandidaten is een geweldig idee. In een sector waar de beste kandidaten veelgevraagd zijn, weet de succesvolle recruiter hoe hij persoonlijk in contact moet komen met de beste talenten op de markt. Begin ze persoonlijk te mailen, schrijf voor elke persoon aangepaste berichten die bij hen kunnen resoneren en stop met het sturen van geautomatiseerde reacties naar kandidaten.

8. Onderzoek de kandidaten

Het controleren van de kandidaten die je op de shortlist hebt gezet of zoekt is een fantastische tip om een succesvolle recruiter te worden. Als jij een data gedreven recruiter bent, staat je nogal een ritje te wachten. Je kunt beginnen met het volgen van je sollicitanten en zien waar ze solliciteren en hoe graag je ze eigenlijk wilt hebben.

9. Zorg voor een afleidingsvrije setup van je apparaten

De meeste recruiters, die nooit de sprong maken van een gemiddelde naar een spectaculaire, worden beperkt door afleiding. Als je in de recruitmentbranche zit, weet je dat je telefoon voortdurend rinkelt. Met meldingen die constant binnenstromen vanuit verschillende bronnen zoals WhatsApp, social media, e-mail, telefoontjes en andere applicaties, moet je een gefocuste en afleidingsvrije omgeving creëren waardoor je geen tijd verspilt.

Conclusie

Goede recruiters onderscheiden zich van de gemiddelde op basis van deze vaardigheden, eigenschappen en hun bereidheid om zich aan te passen. Door voor de moderne aanpak te kiezen, alles te onderzoeken en je doorzettingsvermogen in toom te houden naast je geduld, zal een succesvolle recruiter de situatie onder controle krijgen en dingen gedaan krijgen voor zijn bedrijf. Veel succes met werven!


Aan de slag als Corporate Recruiter?

Wil jij graag aan de slag als freelance Corporate Recruiter of zzp Corporate Recruiter en kun je daarbij onze hulp gebruiken? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw cv toe en wij nemen contact op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Corporate Recruiter inhuren?

Heeft jouw bedrijf of organisatie behoefte aan een ervaren interim Corporate Recruiter die de juiste personen voor jouw ondernemen kan identificeren? Dan kunnen wij helpen. Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij helpen je bij het vinden van de juiste kandidaat.