Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Ervaren SAP programma manager

 • Home
 • Ervaren SAP programma manager

Ervaren SAP programma manager

Kies uit zeer ervaren en beschikbare SAP programma managers:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare ervaren SAP programma managers
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Profiel van één van onze ervaren interim SAP programma managers

Succesvol veranderingen realiseren (man)

Ik ben een ambitieuze, interim manager (e.g. project-, programma-, cut-over-, deployment- change manager, HR-, business partner) die succesvol veranderingen weet te realiseren. Ik heb inhoudelijk leidinggegeven aan tijdelijke samenwerkingsverbanden van verschillende disciplines en was daarbij o.a. verantwoordelijk voor de definitie, bouw, implementatie en globale uitrol van complexe Integrated Business Planning en Fusies / Overname programmaopdrachten.

Ik heb zowel nationaal als internationaal projecten en programma’s (in FTE tot 75 in budget >€50 Miljoen) aangestuurd en uitgevoerd. Ik ben een stevige persoonlijkheid die resultaatgericht stuurt maar nimmer de mens, cultuur en omgeving uit het oog verliest. Materiedeskundigheid aangevuld met de juiste politieke en bestuurlijke sensitiviteit worden gecombineerd met ‘Prince2’ & SAFe® managementvaardigheden om samen met projectteams, leveranciers (o.a. SAP, Oracle, IBM, en Accenture), nearshore (Polen, Tsjechië) en offshore partijen (India) het door management en stakeholders gevraagde business doel te bereiken.

Mijn focus ligt op het programmamanagement van Internationale Integrated Business Planning programma’s en Mergers & Aquisities waarbij een ERP- (SAP en Oracle), HR en een Organisatie Change Management component aanwezig zijn. Daar ik naast mijn focus op Accounting Proces Optimalisatie, MBA Nyenrode, ook ruime ervaring heb als Management Consultant, Enterprise Architect (IBM en TOGAF gecertificeerd) en als Executive Programma Manager (IBM, Prince2 Lean Six Sigma Black belt gecertificeerd) ben ik in staat om, op alle niveaus in de organisatie, als gesprekspartner te worden geaccepteerd, en ik weet daardoor bruggen te slaan tussen de Business (stakeholders), Finance, IT, leveranciers en vertegenwoordigers van de (eind) gebruikers.

Recent was ik bij meerdere internationale bedrijven verantwoordelijk voor de definitie en bouw van SAP S/4 HANA architecturen en heb deze succesvol ‘gedeployed’ naar de business inclusief de veelal vereiste organisatie verandering en de overdracht van het project support aan (externe) serviceproviders / hosting partners.

Mijn skills en vaardigheden:

 • In staat om een complex programma te plannen, te organiseren en deze op effectieve wijze te besturen.
 • In staat om binnen een complexe programma organisatie, met tegengestelde belangen in de organisatie, te komen tot een model gericht op samenwerking en straalt dit ook als voorbeeld model uit.
 • Weet te sturen op kosten zodat de programma doelstellingen en de op te leveren baten worden gehaald.
 • Ruime ervaring met het creëren van eigenaarschap bij de business, t.b.v. de creatie- en de executie van het cut-over plan, in overleg met hen worden de criteria bepaald waaraan de cut-over moet voldoen t.b.v gedragen cut-over plan.
 • Door ervaring en analytisch inzicht, ook in de meest complexe situaties, de echte essentie op heldere wijze boven tafel krijgen en te verwoorden.
 • In staat om de programma- en organisatie belangen af te wegen en aan te sturen op de juiste besluiten.
 • Weet binnen de complexe politieke context de juiste beslissingsbevoegden te vinden en te bewerkstelligen dat de juiste besluiten genomen en gedragen worden.
 • Bestand tegen de extreem hoge druk die bij strategische programma's kunnen optreden.

Meer info