Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Finance Director | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Finance Director | Freelance | Interim | ZZP

Finance Director | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Finance Directors:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Finance Directors
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

6 tips voor de Finance Directors van de toekomst

Als je net afgestudeerd bent en op zoek bent naar welke richting je in moet slaan om die baan als Finance Director in de wacht te slepen, zoek dan niet verder; hier is ons topadvies voor aankomende financieel directeuren! De voor de hand liggende start is een solide educatieve achtergrond in financiën, boekhouding, bedrijfseconomie of management, inclusief een HBO/WO diploma en andere accreditaties op het gebied van boekhouding of financiën.

Hoewel onderwijs en de relevante kwalificaties van groot belang zijn, is de kwaliteit van uw werkervaring en professionele staat van dienst een even essentieel onderdeel voor het opbouwen van de fundamenten van je carrière.

1. Plan je reis

Weet waar je wilt zijn en hoe je daar wilt komen. Streef ernaar je ervaring te verbreden, het is allemaal voordelig op de lange termijn. Een baan in de financiële rapportering in de industrie kan je helpen om in FP&A (financiële planning en analyse) terecht te komen. In dit stadium neem je strategische, operationele en tactische beslissingen om een hele reeks problemen aan te pakken die vaak gericht zijn op aanpassingen van de onderliggende business. Als je een achtergrond hebt in audit of een sterk zakelijk inzicht, overweeg dan een technische boekhoudkundige route, waardoor je je technische vaardigheden en kennis van boekhoudkundige principes kunt versterken.

Door je vaardigheden te ontwikkelen en een verscheidenheid aan functie te bekleden, krijg je inzicht in een breed scala aan financiële gebieden. Daarnaast is het erg belangrijk om tijd door te brengen in ondergeschikte functies, omdat dit ervoor zorgt dat je door gedeelde ervaring contact kunt leggen met je team. Van daaruit kun je later doorgroeien naar een functie als Finance Director.

Hoewel het bijvoorbeeld mogelijk is om door te groeien naar Finance Director met alleen commercieel inzicht, is het veel gunstiger om ervaring te hebben in een technische rol, omdat je het risico loopt op een lage geloofwaardigheid binnen je financieel-administratieve team - zij moeten erop kunnen vertrouwen dat je in staat bent hen te begeleiden.

Maar vergeet niet dat er niet één vast carrière ad is en dat er zich tijdens je reis veel verschillende routes kunnen aandienen. Zorg voor een plan, maar laat je er niet door beperken. Neem de tijd om na te denken over waar je carrière naartoe gaat, maar ga er niet van uit dat elke stap een vooruitgang zal zijn. Misschien moet je een stap zijwaarts of achterwaarts zetten om je vaardigheden en ervaring vooruit te helpen.

2. Formaat is belangrijk

Zowel grote bedrijven als KMO's hebben hun voordelen, maar veel vooraanstaande FD's zijn het erover eens dat een voet tussen de deur krijgen bij een grote organisatie een waardevolle start van je carrière is. Je krijgt de ervaring hoe een financiële functie van wereldklasse eruit ziet en de onderscheiding van een bekende naam op je cv. Maar ook kleinere bedrijven kunnen een bredere rol bieden, omdat er meer ruimte is voor groei en kansen zonder de beperkingen van een andere rol.

Het is belangrijk om rekening te houden met het formaat van het bedrijf en niet alleen naar het salaris te kijken. Ga in plaats daarvan voor de functie die je het meeste voordeel oplevert in termen van vaardigheden en ervaring. Plan om te leren en jezelf te ontwikkelen en het geld zal vanzelf volgen.

3. Internationale ervaring

Het opdoen van internationale ervaring is ongelooflijk nuttig en opent meer deuren voor je naarmate je carrière vordert. Nu de wereld steeds meer globaliseert en bedrijven voortdurend op zoek zijn naar uitbreiding van hun markten, is het bovendien een goed idee om ten minste enige internationale ervaring op te doen terwijl je naar een FD-functie toewerkt. Bijna alle bedrijven hebben afdelingen in het buitenland of willen die uitbreiden. Als het enigszins mogelijk is, zouden aspirant-FD's ten minste één functie in een nieuwe markt op zich moeten te nemen.

PwC voorspelde eerder dit jaar in een rapport een aantal veranderingen in de wereldwijde economische markt tegen 2050. Hun belangrijkste bevindingen waren dat de opkomende markten centraal zullen staan en de groeimotor van de wereldeconomie zullen blijven. Tegen 2050 zou China de grootste economie ter wereld kunnen zijn, goed voor ongeveer 20% van het mondiale BBP. Met statistieken als deze is het duidelijk dat internationaal zakendoen zal blijven groeien en zorgen dat je ervaring hebt op internationaal niveau zal je vorderingen richting FD daarom ten goede komen en versterken.

4. Netwerk

Omarm netwerken, ontmoet zoveel mogelijk mensen en stap uit je comfortzone.
Niet alleen omdat een goede FD uitstekende interpersoonlijke vaardigheden vereist. Maar ook omdat het opbouwen van een netwerk van connecties je ten goede komt voor onder meer advies, feedback en aanbevelingen van anderen. Headhunters of recruiters opnemen in je netwerk is cruciaal, want zij kunnen vaak de poortwachters zijn naar die hogere functies. Wie je kent is namelijk net zo belangrijk als wat je weet.

5. Wees de beste in wat je doet, maar wees eerlijk

Streef er altijd naar om het beter te doen. Zie alles als een kans om te leren en jezelf te ontwikkelen. De beste Finance Director zijn vereist technische vaardigheden, beoordelingsvermogen, leiderschap en kennis. Stel een doel en behaal dat. Maar je grootste troef zal altijd je geloofwaardigheid zijn. Die reist met je mee, waar je ook werkt. Behoud die geloofwaardigheid door eerlijk te zijn.

Besef wanneer er zaken fout gaan en wees bereid erover te praten. Ontkenning ziet er nooit goed uit, en doen alsof je perfect bent komt verdacht over. Wanneer je te maken hebt met investeringen, zeg dan hoe het zit; praat over risico's en rendement. Mensen zullen je respecteren als je dat doet. Streef ernaar de beste te zijn en de rest zal volgen. Zelfontplooiing is essentieel, maar niet iedereen volgt dezelfde weg. Kansen doen zich voor wanneer je ze het minst verwacht, maar met een beetje vooruit denken kom je een heel eind.

6. Wees voorbereid

Als je gelooft dat elke belangrijke zakelijke beslissing ten minste één onvoorzien gevolg heeft, kun je de onvoorziene gevolgen toch tot een minimum beperken door ze gewoon van tevoren op te sporen. Je kunt je kansen op geluk dus op drie manieren verbeteren: Door een goede voorbereiding, door gebruik te maken van de ervaring om je heen en door je eigen instinct te gebruiken.

Gebruik de ervaring die je hebt opgedaan om te voorkomen dat je herhaaldelijk dezelfde fout maakt. Niet veel in het bedrijfsleven is echt nieuw; mensen met grijze haren hebben die verkregen door veel fouten te maken. Probeer dus de fouten die al eerder gemaakt zijn te vermijden, en bedenk tenminste een paar nieuwe om te maken. Met deze filosofie is het ook wel handig om in een organisatie te werken die mislukkingen tolereert. Een creatief publishing bedrijf, begrijpt dat je bijvoorbeeld 100 nieuwe auteurs per jaar contracteert om die ene toekomstige klassieke auteur te vinden die effectief alle andere betaalt.


Werken als Finance Director?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als freelance Finance Director of zzp Finance Director en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw cv toe en wij nemen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Finance Director inhuren?

Heeft jouw onderneming of organisatie behoefte aan een interim Finance Director die de juiste mindset en een eerlijke inborst heeft? Dan kunnen wij helpen. Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij helpen je bij het vinden van een geschikte kandidaat voor jouw bedrijf.