Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Finance Officer | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Finance Officer | Freelance | Interim | ZZP

Finance Officer | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Finance Officers:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Finance Officers
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

10 Tips om een succesvolle interim Finance Officer te worden

Finance Officers en collega's op aanverwante gebieden, zoals boekhouding, doen meer dan fungeren als budgettaire bewakers. Hoewel dat een belangrijk aspect is, vervult een Finance Officer of Financial Officer meerdere rollen, zoals die van investeringsadviseur, strategisch planner en consulent. Het is ook belangrijk te leren hoe je aan de behoeften van verschillende werkgroepen kunt voldoen en hoe je kunt samenwerken, want van de Finance Officer wordt vaak verwacht dat hij of zij het senior management bijstaat bij het stimuleren van de groei en rentabiliteit van een bedrijf op lange termijn.

1. Uitdagingen accepteren

Naarmate wettelijke vereisten en transacties ingewikkelder worden, moet een Financial Officer verschillende petten op leren zetten. In de meeste gevallen krijgen Finance Officers extra management- en planning verantwoordelijkheden. Zo kan het nodig zijn aan projecten te werken met advocaten, accountants, leden van de raad van bestuur en senior leidinggevenden. Denk bijvoorbeeld aan een auditproces, waarbij Finance Officers geschillen tussen accountants en auditors oplossen. Hoe beter je vaardigheden ontwikkeld zijn, hoe aantrekkelijker je wordt voor een bedrijf.

2. Financiën draait niet alleen om cijfers, maar ook om mensen

Als Finance Officer moet je mensen kunnen inspireren en leiden. Je helpt de ambities van het bedrijf vooruit en je moet de steun van je team krijgen om dit mogelijk te maken. Geen enkele Finance Officer kan alles in zijn eentje doen. Het is een door mensen gedreven bedrijf. Verlies dat nooit uit het oog. Dat maakt het werk deels onvoorspelbaar, spannend en uitdagend. Ontwikkel wendbare strategieën die de menselijke doelstellingen van het bedrijf ondersteunen

Om als Financial Officer succesvol te zijn, moet je veranderingen beïnvloeden. Een visie voor je functie bieden die mensen inspireert om samen met je op reis te gaan en het beste uit zichzelf te halen. Innovatie kan je functie en het bedrijf als geheel een nieuwe impuls geven. Communicatie is fundamenteel voor succes. Jezelf met warmte en kracht presenteren zal je helpen op je reis en voorbereiding op belangrijke vergaderingen is cruciaal.

3. Ontwikkel communicatievaardigheden

Complexe ideeën overbrengen aan verschillende belanghebbenden is een belangrijke vaardigheid die elke Finance Officer moet ontwikkelen. Een Finance Officer die met veel moeite communiceert met werknemers, investeerders en andere belanghebbenden van een onderneming, zal nooit het vertrouwen in zijn leiderschap winnen. En hierdoor kunnen belangrijke boodschappen ook verkeerd geïnterpreteerd worden. Bij het opereren op de globale markt beseffen sterke Finance Officers dat sommige landen anders communiceren, en houden zij rekening met deze kwesties wanneer zij een bedrijf helpen een langetermijnstrategie uit te stippelen.

4. Actief luisteren

Actief luisteren is anders dan het soort luisteren dat de meeste mensen toepassen - dat wil zeggen luisteren met de bedoeling om te antwoorden, en niet diepgaand luisteren naar wat de ander zegt. Je kunt veel meer leren als je je aandacht richt op de dingen die je nieuwe collega's en manager tegen je zeggen. Je kunt ook veel leren over het bedrijf, de mensen, je rol en de sector als je actief luistert. Maak dus nooit aannames - en luister actief naar je collega's; je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over hoeveel je leert.

5. Bekijk het grotere plaatje

Je focust niet langer op één specifiek onderdeel van het bedrijf, maar hebt een holistische kijk op het bedrijf. Je moet kunnen aantonen dat je daar aanleg voor hebt. Als je denkt dat je goed genoeg bent, moet je echt geloven dat je goed genoeg bent en het is niet zo'n grote sprong als je gelooft dat je het kunt waarmaken.

Als Financial Officer moet je natuurlijk aan het grotere geheel denken en niet alleen binnen de financiële beperkingen, het is meer strategisch, maar je kunt je dagelijkse werk niet uit het oog verliezen. Wees dus bereid om je met alle aspecten van het bedrijf bezig te houden, niet alleen met de financiën. De meeste beslissingen, problemen en vraagstukken hebben financiële aspecten. Wees niet bang om je stem te gebruiken. De meeste verkoop managers waarderen je suggesties/standpunten en hun vertrouwen groeit in jou en in jezelf.

6. Ken de cultuur

Elk bedrijf zit anders in elkaar, en dat is iets waarvan bedrijven verwachten dat Finance Officers hier rekening mee kunnen houden als ze nieuwe programma's en initiatieven lanceren. Een nieuwe Financial Officer moet de bedrijfscultuur van de onderneming in kaart brengen en vervolgens bepalen hoe zijn rol in deze doelstellingen en verwachtingen past. Een langetermijnvisie is ook zeer belangrijk voor succes, aangezien werknemers zich vaak verzetten tegen veranderingen. Als het nemen van bepaalde risico's niet de moeite waard is, moet je de nodige veranderingen aanbrengen om het volgende project te doen slagen.

7. Creëer partnerschappen met andere belanghebbenden

Integriteit, vertrouwen en commercialiteit zijn belangrijk. Een belangrijk onderdeel van je rol is om een betrouwbare zakenpartner te zijn voor je directeur en dit betekent dat je soms de keiharde waarheid moet zeggen. Om in belangrijke kwesties het respect van de directeur te winnen, moet je geloven in je oordeel en een goed begrip hebben van de commerciële implicaties. Wanneer je een paar keer hebt geprobeerd de directie te beïnvloeden in een belangrijke kwestie en je je zin niet krijgt, moet je in staat zijn jezelf snel te herpakken en jezelf schouder aan schouder met de directeur te presenteren. Integriteit blijft echter fundamenteel en mag nooit in het gedrang komen.

8. Georganiseerd blijven

Finance Officers hebben een scherp organisatorisch inzicht nodig om succesvol te zijn in hun rol. Om ervoor te zorgen dat bedrijven aan de wettelijke eisen voldoen, moeten ze consistent relevante gegevens en werknemers die zich bezighouden met financiële rapporten en budgettering controleren. De aard van deze taken is vaak afhankelijk van de bedrijfstak of organisatie. Finance Officers bij de overheid moeten bijvoorbeeld deskundig zijn op het gebied van kredieten en budgettering. De daaruit voortvloeiende informatie helpt bij het ontwikkelen van verslagen over bedrijfsactiviteiten en financiële overzichten, en bij het zo nodig herzien daarvan.

Succes komt niet vanzelf - het moet worden gepland. Het inwerkproces in je nieuwe financiële functie moet de doelstellingen van je functie bepalen; de details en specificaties van inwerkprogramma's kunnen echter per organisatie verschillen. Het is dus raadzaam om voor jezelf enkele doelstellingen voor 30, 60 en 90 dagen vast te stellen - ook al zijn het gewoon persoonlijke doelstellingen die je in je nieuwe functie wilt bereiken. Het bereiken van persoonlijke doelstellingen in verband met je nieuwe functie is een geweldige manier om je zelfvertrouwen te vergroten en succes naar je toe te trekken. Het is keer op keer bewezen dat het 30, 60 en 90-dagen plan een zeer effectieve manier is om mensen te helpen hun doelen te bereiken.

10. Blijf vaardigheden aanscherpen

Of je er nu voor kiest om je leiderschapsvaardigheden bij te werken, jw financiële expertise te verbeteren of te werken aan je tijdmanagement, het is essentieel dat je een inspanning doet om je te onderscheiden van je concurrenten en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in je sector. De financiële wereld gaat gepaard met een hoog tempo, en als je succesvol wilt zijn, moet je ervoor zorgen dat je goed bent voorbereid op de uitdagingen die je hoogstwaarschijnlijk zult tegenkomen.


Werken als Financial Officer?

Ben je een professionele interim Finance Officer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging en beschik je over bovenstaande vaardigheden? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe en wij helpen je bij het vinden van je nieuwe baan.

Finance Officer inhuren?

Heeft jouw bedrijf of organisatie behoefte aan een enthousiaste en goed georganiseerde freelance Finance Officer of zzp Finance Officer? Dan kunnen wij helpen. Neem dus vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim om de meest geschikte kandidaat voor een sollicitatie uit te nodigen.