Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Finance Professional | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Finance Professional | Freelance | Interim | ZZP

Finance Professional | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Finance Professionals:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Finance Professionals
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

1. De finance professional: de multi inzetbare financial

Finance professional, het is een algemene, en tevens brede term die je eigenlijk voor elke financial kunt gebruiken. Wij verstaan eronder: een financial met een gedegen financiële opleiding, en brede ervaring. Iemand die blijft leren, verantwoordelijk is geweest voor veel verschillende taken, en daardoor ook multi inzetbaar is in andere bedrijven en organisaties.

2. De flexibele financial

De finance professional, en zeker de zzp finance professional, heeft één heel belangrijk kenmerk: zijn flexibiliteit. Op administrateursniveau kan het betekenen dat hij vanochtend zijn schouders zet onder het wegwerken van achterstanden, bijvoorbeeld met facturen registreren. Maar na een uur in hoog tempo boeken (hij zit er net lekker in) hoort hij dat er direct een paar grote termijnfacturen moeten worden verstuurd. Dus vestigt hij direct daar zijn aandacht op. Tijd is geld, maar grote facturen zijn nog meer geld. Nog niet klaar daarmee leest hij dat er een probleem is met een belangrijke klant die het niet eens is met het openstaande saldo. Er zou toch verrekend worden? Onmiddellijk haalt de finance professional de historie erbij en maakt een duidelijk overzicht. Daarmee kan hij de klant al snel overtuigen of geruststellen. Zo kan in principe elke werkdag er uit zien voor deze administrateur.

3. Werkzaamheden finance professional

Daarmee hebben we ook al een paar taken benoemd. Maar zo zal deze financial zich ook bezig houden met het voorbereiden van financiële rapportages. Of wellicht stelt hij ze zelfs op. Misschien maakt hij ook een overzicht van de belangrijkste projecten, afdelingen, business units en presenteert die aan de directie. Een andere mogelijkheid is dat hij de controller daarbij assisteert. Op het niveau van een administrateur kan hij ook verantwoordelijk zijn voor de betalingen. Hij betaalt klanten niet te laat, maar al zeker niet te vroeg. Zeker grote bedragen kan je immers beter nog even in eigen portemonnee houden, vooral als betalingen van debiteuren nog wel eens uitblijven. In die laatste groep steekt hij ook veel tijd en energie. Door een goed klantencontact voorkomt hij grote betalingsachterstanden van de belangrijkste debiteuren. Een ander aspect van zijn werk is het voorbereiden van de salarisbetalingen, en het controleren van de output van het administratiekantoor dat de salarisadministratie voert. In een productiebedrijf zorgt de finance professional er ook voor dat alle uren tijdig en juist zijn geregistreerd. Daarmee voorkomt hij onjuiste salarisbetalingen en verkeerde allocatie van arbeidskosten. De freelance finance professional kan ook een soort vliegende kiep zijn. Hij springt in waar dat op dat moment het hardste nodig is, en hopt naar de volgende taak als de druk daar nog hoger ligt. Zeker eindejaar kan een interim finance professional dan ook goud waard zijn.

4. De financiële professional op controllersniveau

Een niveau hoger zal hij zich vooral bezig houden met controltaken: de bewaking van de bedrijfsbrede financiële zaken of die van een businessunit of vestiging. De ene professional zal brede ervaring hebben, en daardoor in diverse branches ‘zijn ding kunnen doen’. De ander is gespecialiseerd in een bepaald soort bedrijven (bijvoorbeeld een productiebedrijf of de offshore), maar is dan ook direct operationeel en van waarde. Voor de interim finance professional geldt uiteraard ook dat hij sneller productief is naarmate hij vaker met dezelfde bedrijfsprocessen heeft gewerkt. Maar er zijn ook controller professionals die in elke branche weten wat er nodig is. Ze weten waar ze de informatie vandaan moeten halen om snel een goede rapportage af te leveren. Ze hebben ook snel door waar precies de risico’s zitten, en waar ze op moeten letten in de aangeleverde informatie. In de samenwerking met collega’s, zoals project- en afdelingsmanagers, leggen ze al snel de vinger op de zere financiële plek. Mocht iemand informatie achter willen houden of niet alle kaarten op tafel leggen, dan is de kans groot dat de freelance finance professional dit doorziet.

5. Meer dan boekhouden en Excel

De finance professional is allang niet meer de boekhouder van vroeger, maar ook niet meer die van tien jaar geleden. De nieuwe finance professional heeft niet meer genoeg aan een goede administrateur en moet uiteraard een kei in Excel zijn. Soft en andere skills zijn onontbeerlijk. Ook financials communiceren veel, op diverse niveaus. Ze moeten kunnen uitleggen wat ze nodig hebben, en met de juiste toon of tactiek. Kritisch durven zijn, is net zo goed een must. Op een wat hoger financieel niveau moeten ze ook getallen kunnen presenteren, ook aan mensen die financieel wat minder goed onderlegd zijn. Flexibiliteit is een have-to omdat er in deze snelle tijd en nog snellere economie snel wordt geschakeld, en de lat hoog ligt, op meerdere fronten. De zzp finance professional die communicatief sterk is, kan hier dan ook zijn lol meer dan op. Hij wordt aangesproken op al zijn vaardigheden en zal precies die inzetten die op dat moment daar nodig zijn.