Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Financial Officer | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Financial Officer | Freelance | Interim | ZZP

Financial Officer | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Financial Officers:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Financial Officers
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

1. De Financial Officer: het manusje-van-alles voor jouw bedrijfsadministratie

In elk bedrijf zijn er van die momenten dat je verzucht dat personeel zo duur is. Maar de vraag is niet alleen wat een medewerker jou kost, maar vooral ook wat hij het bedrijf en dus jou oplevert. En dan gaat het erom hoe dat zich tot elkaar verhoudt. Een medewerker die nog wel eens wordt onderschat in zijn bijdrage aan de bedrijfsresultaten, en dus om zijn waarde, is de Financial Officer.

2. Meer dan een boodschappenjongen

De Financial Officer is een financieel medewerker op MBO- of HBO-niveau die je wel om een boodschap kan sturen. Ook als de bedrijfswinkel eigenlijk gesloten is. Ook buiten sluitingstijd werkt hij indien nodig nog even door als er flink druk op de ketel staat. Als jij binnenkomt is hij al een tijdje bezig met het inboeken van facturen, want die digitale stapel moet er echt nog in vandaag. Zit jouw werkdag er op, dan knalt hij nog even door. Uiteraard moet het geen gewoonte zijn, maar hij heeft zijn werk graag af. De interim Financial Officer doet hetzelfde, en niet vanwege zijn uurtarief: hij heeft ook hart voor de organisatie waar hij slechts tijdelijk werkt.

3. Een half woord is genoeg

Ook is de Financial Officer iemand die je niet uitgebreid hoeft te vertellen wat er moet gebeuren en waarom. Hij weet wat er nodig is, en heeft genoeg aan een paar woorden. Door zijn ruime ervaring weet hij hoe belangrijk het is dat alle facturen zijn geboekt, tussenrekeningen zijn uitgezocht et cetera. Hij beseft hoe groot de invloed op het bedrijfsresultaat kan zijn als hij zijn werk niet goed doet. Hij kent zijn verantwoordelijkheid. Dat geldt nog meer voor de freelance Financial Officer. Zijn brede ervaring, in verschillende organisaties, helpt hem verder te kijken dan de doorsnee financieel medewerker. Hij heeft nauwelijks instructies nodig, en doet gewoon wat er nodig is.

4. De vooruitziende Financial Officer

De Financial Officer van nu is ook niet alleen met het nu bezig. Natuurlijk, het is helemaal top als de administratie nu bij is. Maar als hij weet dat er juist deze week veel facturen binnen komen of moeten worden verstuurd, dan leunt hij niet achterover. Hij anticipeert waar mogelijk. Richting eindejaar wacht hij niet tot die laatste weken aanbreken. Ook tussendoor verricht hij allerlei werkzaamheden om straks niet in de knoei te komen. Een goeie zzp Financial Officer kan daarbij ook nog eens coachend optreden voor zijn minder ervaren collega’s. Hij kan ze bewust maken van wat misschien niet in hun functiebeschrijving staat, maar wel bijdraagt aan een degelijke, betrouwbare en up-to-date bedrijfsadministratie.

5. Een gezond kritische blik

De tijd dat medewerkers alleen maar uitvoeren hebben we allang geleden achter ons gelaten. Een boekhouder of financieel medewerker is ook zeker niet meer degene die alleen maar invoert, of ‘inklopt’ zoals vaak wordt gezegd. Nee, de Financial Officer anno nu is een positief ingestelde maar kritische financiële medewerker. Als hij weet dat die termijnfactuur hoger mocht zijn i.v.m. een gemaakte afspraak, dan meldt hij dat. Als hij ergens heeft gehoord dat die onderaannemer een korting zou geven, dan trekt hij aan de bel. Dus niet alleen maar uitvoeren, maar ook meedenken in het voordeel van het bedrijf. Dat zijn zaken waarmee hij zijn meerwaarde kan aantonen. Voor de freelance Financial Officer is dat wellicht nog iets makkelijker, omdat hij in principe slechts een korte periode voor deze opdrachtgever werkt. Maar ook in dat opzicht is hij een voorbeeld voor zijn collega’s in loondienst, en trekt hij het niveau van de financiële administratie omhoog.

6. De financial die blijft leren

Een betrokken Financial Officer wil ook blijven leren. Het is niet meer voldoende als je tevreden bent als je je werk goed uitvoert. De moderne financiële medewerker wil leren, en nog beter worden. Dat kan op allerlei manieren, door bijvoorbeeld aan een collega te vragen of hij eens mee kan kijken met bepaalde werkzaamheden. Hij kan zich aanbieden als back-up voor een medewerker die als enige bepaalde taken uitvoert. Daarmee vergroot hij ook zijn waarde en zijn nog bredere inzetbaarheid. Hij kan ook leren door aanvullende cursussen. Hij kan zichzelf upgraden van een MBO- naar een HBO-financial. Hij kan excelleren door een Excel-expert te worden. Tot slot kan hij door zijn karakter en uitstraling ook de beoogde nieuwe teamleider worden. Een goed gemotiveerde financial kan groeien in zijn rol, en doorgroeien naar een nog betere. Rollen als controller zijn dan in de toekomst ook voor hem weggelegd. Een interim zzp Financial Officer kan ook weer een voorbeeld zijn voor anderen, doordat hij zo breed inzetbaar is, in principe elke taak kan oppakken en door zijn instelling om altijd aan verbeteringen te willen werken, en er over na denken. Eigenlijk is de Financiële Officer een duizendpoot die veel meer kan dan alleen maar boekhouden.