Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Freelance projectleider

  • Home
  • Freelance projectleider

Freelance projectleider

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Freelance projectleiders:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Freelance projectleiders
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

6 Redenen waarom moderne werkgevers graag Freelance Projectleiders inhuren

Vanwege het digitale tijdperk beginnen steeds meer bedrijven freelancers in te huren voor taken die normaal gesproken onder de verantwoordelijkheid van een gewone medewerker kunnen vallen. Zelfs hogere functies zoals projectleiders vormen dankzij freelancers niet meer zo'n grote kostenpost voor bedrijven. In dit artikel bespreken we waarom zelfs grote webdesigners, e-commerce- en telecommunicatiebedrijven freelance projectleiders inhuren.

Hoewel het in het begin vrij moeilijk kan zijn om je als ondernemer aan deze trend aan te passen, zul je je al gauw realiseren dat het inhuren van een freelance projectleider die je campagnes voor je uitvoert ontzettend veel voordelen heeft.

1. Onafhankelijkheid

Als je niet wilt dat jouw projectleider je continue afleid met allerlei verschillende vragen, dan moet je absoluut een freelance projectleider inhuren. Door hun ruime ervaring met het werken voor verschillende bazen zijn ze uitermate getraind in zelfstandig werken met weinig tot geen hulp. Het gebruikelijke scenario is dat als ze eenmaal zijn aangenomen, ze duidelijke instructies krijgen over wat ze met een bepaald project moeten doen, en ze zouden in staat moeten zijn om het uit te voeren. In tegenstelling tot wanneer HR iemand aanneemt en je min of meer iemand die nieuw is op kantoor moet gaat babysitten. Geen enkel project heeft tegenwoordig de tijd voor dergelijke vertragingen.

Het is dan ook een ware verademing voor drukke CEO's om freelance projectleiders te hebben die ze alleen hoeven te spreken als er updates of vergaderingen nodig zijn. Vooral millennials houden niet langer van micromanagement en de generaties daarvoor hebben zich ook aan deze stijl aangepast. De tijd waarin bazen elke output van een projectleider aan een kritisch onderzoek onderwierpen is allang voorbij. Zolang de doelstellingen worden gehaald, de implementaties effectief zijn, en er natuurlijk niets illegaals gedaan wordt , zit je goed.

2. Goede werkethiek

Wist je dat mensen die worden ingehuurd om aan een bepaald project te werken, in tegenstelling tot degenen die fulltime in dienst zijn, een betere werkethiek blijken te hebben? En dit is een algemene observatie voor alle relaties en interacties die naar verwachting kort zullen duren. Wanneer men weet dat men maar één kans heeft om indruk te maken, dan gaan ze er 100 procent voor. Je moet toegeven dat je bij een blind date zonder de zekerheid van een tweede kans, ook je beste beentje voor zal zetten. En hetzelfde principe geldt voor werk.

3. Betalen per project

Freelance projectleiders worden per project betaald en niet echt opgenomen in de 9 tot 5 loonlijst en dit kan je veel geld besparen. Ze werken grotendeels vanuit huis, wat betekent dat ze geen kantoorvoorzieningen zoals elektriciteit verbruiken. Ze betalen voor hun eigen internetverbinding, hun eigen eten en over het algemeen is hun comfort voor eigen rekening. Daarom moeten werkgevers freelancers dienovereenkomstig betalen voor hun werk. Als jij ervoor wilt zorgen dat je project op tijd en binnen het budget wordt afgerond, is het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn. Door de tijd te nemen om hun tarieven en verwachtingen te begrijpen, kun je een wederzijds voordelige relatie creëren die zal leiden tot betere resultaten voor alle betrokkenen.

Sommige werkgevers zouden beweren dat freelancers op contractbasis er langer over doen om een project af te ronden. Hoewel dit soms waar is, kan dit allemaal worden voorkomen door bij aanvang een duidelijk arbeidscontract op te stellen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat het gewoonlijk 6 maanden duurt om een bepaald project voor je bedrijf af te ronden. Dan kun je gewoon gedetailleerd aangeven dat als ze het niet binnen 6 maanden afronden, ze ofwel niet betaald krijgen ofwel een boete krijgen. Op die manier kun jij er zeker van zijn dat ze hun best zullen doen om hun deadlines te halen.

4.Geen verplichtingen op lange termijn

Omdat een projectleider op afstand alleen aan een bepaald project werkt, ben je op geen enkele manier verplicht om hem of haar opnieuw in te huren voor een ander project of langer aan te houden als dat niet nodig is. Het bespaart je dat lastige gesprek om iemand te ontslaan of een contract dat je niet wil laten doorlopen te moeten beëindigen.

5. Indrukwekkende staat van dienst en bekwaamheid om te leiden

Als je ooit besluit een freelance projectleider in te huren, zul je al gauw opmerken hoe onberispelijk hun portfolio is. De meesten zijn slim genoeg om in verschillende sectoren te hebben gewerkt en toch in elk daarvan uit te blinken. Dit zou niet zo verwonderlijk moeten zijn. Er komt een zekere bekwaamheid en vaardigheden bij kijken als je jezelf een goede projectleider kunt noemen.

De belangrijkste vaardigheid waar je in dit geval op wil letten is dat ze weten hoe ze hun tijd verstandig moeten beheren. Omdat ze per project worden betaald, verspillen ze geen tijd aan dingen die de voortgang van een project niet bevorderen. In feite hanteren ze de gemakkelijkste en meest efficiënte manier om projecten te plannen en uit te voeren, zodat ze niet te veel van hun middelen hoeven te besteden. Dit betekent niet dat ze lui zijn, het geeft aan dat ze effectief zijn.

Freelance projectleiders zijn zeer technisch onderlegd omdat ze hebben geleerd hoe ze verschillende toepassingen in allerlei sectoren moeten gebruiken. Als je nu een paar profielen bekijkt, dan merk je dat ze veel weten over elke gewenste vaardigheid in een sector. Ze kunnen grafisch ontwerp doen, via de backend van een website werken, ze kunnen verkoop en marketing doen en kunnen zelfs content voor je creëren - het is bijna alsof je de perfecte werknemer waar je altijd van gedroomd hebt eindelijk in dienst kunt nemen.

6. Een zee aan mogelijkheden

We kunnen niet ontkennen dat de vooruitgang van technologie een keerpunt is geweest voor veel industrieën. Het is veel gemakkelijker geworden om een groter bereik te hebben met betrekking tot de groei van onze doelgroep als ondernemers. Maar nog belangrijker, het internet heeft de weg vrijgemaakt voor werkgelegenheid. De markt voor werken op afstand groeit gestaag en als je nog niet meedoet aan deze trend, moet je dat zeker overwegen. Want de wereld van freelancers op afstand biedt je een ware zee aan mogelijkheden. Zelfs grote bedrijven zoals Amazon en vele anderen zijn inmiddels begonnen met het inhuren van telewerkers.

Op dit moment moet je je eigenlijk realiseren dat je iemand in dienst kunt nemen die slechts enkele kilometers ver weg woont, maar dat de persoon die je echt nodig hebt voor de baan misschien wel in een andere stad of zelfs een ander land woont. Dit kan zeker geen kwaad en heeft in het verleden voor heel veel bedrijven gewerkt.

Huur vandaag nog een freelance projectleider in

Lijkt dit je wat maar weet je niet waar je moet beginnen? Pak het dan rustig aan! Kijk naar je kleinste of eenvoudigste project dat beheerd moet worden en probeer daarvoor eens freelance projectleider in te huren. Kies iets dat niet zoveel risico inhoudt als het mislukt, gewoon om de zorgen op afstand te houden.

Bereid een reeks instructies voor en laat degene duidelijk weten wat er van hem wordt verwacht. Stel na het inhuren meteen een vergadering voor en gebruik visuele hulpmiddelen. Leg jouw freelance projectleider uit hoe een soortgelijk project in het verleden heeft gewerkt, zodat hij een beter idee heeft van hoe jouw plannen voor dit project moeten worden uitgevoerd. Als je een vinger aan de pols wil houden, laat hem of haar dan beginnen met een schema van minstens 5 uur per dag bij te houden. Dit betekent dat je hun scherm kunt zien terwijl zij werken. Veel werkgevers eisen dit, vooral als het de eerste keer is dat ze met een freelancer werken, dus wees niet bang dat je ze beledigt. Ze hebben waarschijnlijk zelf ook programma's voor tijdregistratie op hun computers geïnstalleerd.

Extra tip: Vergeet niet te vragen naar hun hardware specificaties. Het is fijn als ze ergens bedreven in zijn, maar als de hardware een belemmering vormt voor de kwaliteit van hun werk dan zal dat veel problemen opleveren. Alvorens iemand in te huren, controleer of hun computer snel is, of ze alle software hebben die je nodig hebt, laat ze van tijd tot tijd een routine snelheidstest doen en vraag ze naar hun noodplan voor het geval ze hun internetverbinding verliezen. Het staat je als werkgever vrij om de hulpmiddelen die zij nodig hebben ter beschikking te stellen, want dat zal hen zeker verder motiveren. Uiteindelijk is communicatie de sleutel tot succes bij dit soort transacties tussen werkgever en werknemer.

Heeft jouw bedrijf behoefte aan professionele ondersteuning van een vakkundige freelance projectleider? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim voor het vinden van de juiste kandidaat.

Ben jij een ervaren freelance projectleider met vele talenten en begin je graag aan een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw cv toe en wij nemen contact met jou op.