Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Frontend developer | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Frontend developer | Freelance | Interim | ZZP

Front-end developer | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Front-end developers:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Front-end developers
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Waarom een Front-end Developer inhuren de juiste beslissing is voor jouw bedrijfswebsite. 6 Punten

Heb je er ooit bij stilgestaan wat gebruikers als eerste opvalt wanneer ze jouw website bezoeken? Het antwoord is natuurlijk niet erg ingewikkeld: De User Interface (UI) oftewel het de gebruikersinterface van je website. Een goed ontworpen UI voegt niet alleen een meerwaarde toe aan je product of dienst, maar geeft potentiële klanten ook meer vertrouwen in de kwaliteiten en capaciteiten van jouw onderneming.

Het biedt ook de mogelijkheid om je te onderscheiden van de concurrentie door de individualiteit van je merk te onderstrepen en acceptatie ervan te bevorderen binnen jouw demografische doelgroep. En omdat dit in veel gevallen de eerste interactie is tussen de klant en jouw bedrijf, dient de Front End toegankelijk, mooi ontworpen, gemakkelijk in gebruik en functioneel te zijn.

1. Maar wat doet een Front-end Developer nu precies?

Dit lijkt misschien nogal voor de hand liggend omdat je iemand inhuurt voor een bepaalde functie, maar als je de aard van de functie begrijpt en weet wat deze inhoudt, kun je iemand inhuren die ook echt aan je eisen kan voldoen. Een Front-end Developer is verantwoordelijk voor het ontwerp van een website, dus je zou hierbij ook denken aan webdesign experts.

Een Front-end Developer is echter ook verantwoordelijk voor de functionaliteit van de website, wat betekent dat ze zowel ontwerp- als codering vaardigheden nodig hebben. Developers moeten ook handmatige en geautomatiseerde tests uitvoeren en de verzamelde gegevens gebruiken om de functionaliteit te verbeteren en eventuele bugs op te lossen. Een developer zal ook testen of eventuele back-end integraties de front-end functionaliteit goed ondersteunen.

Hij of zij ontwerpt dus niet alleen het cliënt gedeelte van een web- of mobiele applicatie. In plaats daarvan verbeteren ze ook de functionaliteit, dus bij het inhuren van een Front-end Developer, zul je verder willen kijken dan webdesign experts.

2. Een goed ontwerp zorgt voor meer klanten

Vroeger was design vooral bedoeld om artikelen aantrekkelijker te maken. Tegenwoordig is het een manier van denken: een organisatie overschrijdend creatief proces, gemotiveerd door de wens om de eisen van de klant beter te begrijpen en aan te pakken.

Een slim ontwerp is belangrijker dan ooit omdat de technologie organisaties verschillende wegen heeft gegeven voor merkbekendheid. Van het logo van je website tot je social media accounts, advertenties, verpakkingen, enzovoort. Een goed ontworpen website kan het verschil zijn tussen het veiligstellen van een transactie en het verliezen van een potentiële consument. Het belang van een goed ontwerp bij het ontwikkelen van effectieve marketing tactieken kan niet worden overschat. Het is het verschil tussen het overbrengen van een boodschap met eenvoudige tekst en het overbrengen van een krachtige boodschap met graphics en design.

3. Front-end ontwikkelaars zijn veelzijdig

Naast design werken Front-end Developers met animaties en technologieën om websites dynamischer te maken. Van het klikken op een knop tot het scrollen op een webpagina, Front-end Developers moeten alle interacties door middel van code implementeren.

Andere innovatieve technologieën die een developer kan gebruiken om de webpagina nog boeiender te maken zijn spelletjes, filmpjes, forums en sociale netwerken. Het doel is om leads te converteren, wat betekent dat bezoekers worden aangemoedigd om de dienst of het product dat je aanbiedt te gebruiken.

De vaardigheden van Front-end Developers gaan verder dan het begrijpen van een paar programmeertalen. Alle developers moeten goed kunnen testen en ‘debuggen’. Anders gezegd, ze moeten ervoor zorgen dat hun code foutloos is door regelmatig tests uit te voeren en eventuele problemen op te lossen. Front-end ingenieurs kunnen code schrijven op vele manieren, waaronder test gestuurde ontwikkeling.

Hoewel de meeste senior developers over uitstekende technische expertise beschikken, moeten ze even goede teamspelers zijn. En als je de beste producten wilt aanbieden, moet je Front-end Developers inhuren die jarenlange ervaring meebrengen.

4. Populaire frameworks en de opkomst van app ontwikkeling

Met meer dan 6,3 miljard smartphone gebruikers wereldwijd stijgen het app gebruik en de smartphonepenetratie gestaag, zonder aanwijzingen voor een afname in de nabije toekomst. Volgens diverse statistische gegevens wordt verwacht dat mobiele toepassingen tegen 2023 een omzet van meer dan 900 miljard euro zullen genereren.

JavaScript is een dynamische programmeertaal die helpt bij het maken van interactieve webpagina's en de creatie van mobiele apps. JavaScript is een minimalistische programmeertaal die werkt met API's (Application Programming Interfaces). Dankzij deze functionaliteit kunnen Front-end Developers snel en gemakkelijk complexe interacties op websites ontwerpen, wat altijd weer resulteert in een optimale gebruikerservaring.

Als het gaat om de populairste programmeertalen voor front-end ontwikkeling, is JavaScript altijd een constante geweest. Volgens het jaarlijkse onderzoeksrapport van StackOverflow (een platform voor developers) is JavaScript de populairste taal, met meer dan 65% van de respondenten die zeggen het vaak te gebruiken. Het heeft de grootste keuze aan bibliotheken en frameworks. De populairste frameworks op de lijst zijn React en Angular Js.

Een gebruiksvriendelijke, goed ontworpen website is een essentiële behoefte voor elk bedrijf in de steeds veranderende digitale omgeving van vandaag. Omdat je website een weerspiegeling is van je bedrijf, kun je dus niet voorbijgaan aan de noodzaak om Front-end Developers in te huren om hem zo professioneel en aantrekkelijk mogelijk te laten overkomen.

5. De prestaties van je website

Er zijn veel architectuur beslissingen die een developer neemt die van invloed zijn op de prestaties van een website. 80-90% van de reactietijd van de eindgebruiker wordt besteed aan de front-end.

Met andere woorden, slechts 10-20% van de prestaties van een website is afhankelijk van de server (backend). De rest is afhankelijk van hoe de Front-end Developer de gebruikersinterface heeft opgebouwd. Dit betekent dat op dit gebied enorme prestatieverbeteringen mogelijk zijn, mits hieraan prioriteit wordt gegeven. We weten allemaal dat als bijvoorbeeld een overheidsdienst slecht presteert, gebruikers gefrustreerd raken en de site verlaten. Meestal betekent dit dat de dienst heeft gefaald.

Een gebruiker die bij een overheidsdienst niet de informatie kan krijgen die hij nodig heeft, zal moeite hebben die elders te vinden, aangezien zij geen concurrenten hebben. Daarom zijn web prestaties in die sector zo belangrijk. In de commerciële sector betekent het echter dat gebruikers op zoek zullen gaan naar een andere oplossing en die hoogstwaarschijnlijk bij jouw concurrentie zullen vinden.

6. Tot Slot

Er is altijd wel sprake van een bepaalde druk om de nieuwste front-end benaderingen te omarmen in het snel veranderende ecosysteem voor software. De trends bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van het verbeteren van de prestaties, het uitbreiden van de schaalbaarheid, het creëren van een nieuwe en dynamische gebruikersinterface en het handhaven van een positieve gebruikerservaring voor klanttevredenheid.

Wist je dat de meeste consumenten een website beoordelen op basis van het eerste uiterlijk? De voorkant van je website is het belangrijkste aspect, omdat dit is wat mensen zien wanneer ze je website bezoeken. Daarom is het van cruciaal belang om je front-end up-to-date te houden met de nieuwste trends. Huur daarom Front-end Developers in om je te helpen met de laatste veranderingen en verbeterde prestaties.


Front-end Developer inhuren?

Ben je op zoek naar een uitstekende freelance Front-end Developer of interim Front-end Developer die de gebruikerservaring van jouw website naar een hoger niveau kan tillen? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij helpen je bij het vinden van de juiste kandidaat.

Werken als Front-end Developer?

Wil je graag aan de slag met een nieuwe uitdaging en ben je een ervaren en professionele zzp Front-end Developer die op de hoogte is van de laatste technische ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe en wij nemen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.