Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Functioneel applicatiebeheerder | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Functioneel applicatiebeheerder | Freelance | Interim | ZZP

Functioneel applicatiebeheerder | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Functioneel applicatiebeheerders:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Functioneel applicatiebeheerders
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

6 Kerneigenschappen van een onmisbare Functioneel Applicatiebeheerder

De vaardigheden die Functioneel Applicatiebeheerders van onschatbare waarde maken, zijn soms moeilijk vast te stellen, maar IT-managers zeggen dat de toppresteerders in hun teams gelijkaardige eigenschappen delen die nuttig zijn om te identificeren bij de aanwerving - en om teams vlot te laten draaien. Wil je de beste Functioneel Applicatiebeheerder inhuren (of zijn)? Dan zijn dit zijn de belangrijkste eigenschappen die deze toppers onderscheiden.

Deze onmisbare professionals lossen altijd problemen op en brengen consequent enthousiasme in hun werk, terwijl ze nederig blijven en de instrumenten in hun kit scherp houden. Hoe ze ook zijn opgeklommen, ze zijn altijd gericht op het eindresultaat: voldoen aan de behoeften van de gebruiker, of dat nu een collega of een externe klant is. Als jij je bij hen wilt aansluiten - of op zoek bent naar de tekenen van een aanwinst waarop je kunt vertrouwen - kun je hier beginnen.

1. Gepassioneerd

Zelfs geïnspireerde managers komen niet verder met een Functioneel Applicatiebeheerder die het gemakkelijk voor gezien houdt. Als je iemand in dienst neemt, kom je vaak verschillende geschikte kandidaten tegen met de vaardigheden om de klus te klaren, maar neem alleen degenen aan waarvan te merken is dat ze echt om hun werk geven. Alleen Functioneel Applicatiebeheerders die echt betrokken en gepassioneerd zijn, blijven consequent het initiatief tonen dat nodig is om zich te onderscheiden.

Tijdens sollicitatiegesprekken kun je zien of een kandidaat een bepaalde energie met zich meebrengt. Als iemand de indruk geeft dat ze de “gewoon een kansje wagen” of niet geanimeerd deelnemen aan het gesprek, zullen ze meer direct, betrokken management nodig hebben om de hun werk naar behoren te verrichten. Een Functioneel Applicatiebeheerder heeft iets nodig dat hem of haar aantrekt tot het toetsenbord, niet iemand om hen af te schrikken of te dwingen in te loggen. Ze moeten gedreven worden door de passie voor het werk. Zonder passie is een Functioneel Applicatiebeheerder slechts een ander radertje in de machine, maar als ze wel daarover beschikken hebben ze het potentieel om echt onmisbaar te zijn.

2. Begint met de eindgebruiker in gedachten

Het is cruciaal om professionals in dienst te hebben die de problemen begrijpen van de degene die de technologie uiteindelijk gaat gebruiken, in plaats van zich alleen maar te richten op het design van een elegant product. Functioneel Applicatiebeheerders nemen dagelijks honderden micro beslissingen, en bij elke beslissing is de kans dat ze het bij het juiste eind hebben pas reëel als ze weten welk resultaat ze proberen te bereiken. Echt talent kan de context van het probleem internaliseren en gemakkelijk 10 keer de impact creëren die andere professionals op dit gebied zouden hebben.

Waardeer Functioneel Applicatiebeheerders die anderen proactief van dienst willen zijn. Het gaat niet om het reageren op memo's, maar om het oplossen van problemen, het leveren van unieke waarde en het besef dat geen enkele taak te groot of te klein is.

Het in kaart brengen van de benodigde applicaties is veel gemakkelijker te realiseren door het begrijpen van de behoeften van de eindgebruikers. De eindgebruiker bij elke stap in gedachten houden zal zoveel meer mogelijkheden ontsluiten in hoe het werk geleverd en gemeten wordt. En daar moet het niet bij blijven. Goede software leveren stopt niet wanneer de code wordt af is, en goede Functioneel Applicatiebeheerders begrijpen dat dit vaak pas het begin is.

3. Nieuwsgierig

Functioneel Applicatiebeheerders die gedreven zijn om te leren en de energie hebben om dat vol te houden vallen altijd op. En veel bedrijven zullen tegenwoordig samenwerken met veelbelovend talent om lacunes in vaardigheden op te vullen. Je hoeft niet per se een vierjarige computeropleiding te hebben. Er is een merkbare verschuiving naar het gebruik van de nieuwste technologieën, zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en cloud computing, om tools te creëren die het beste inspelen op de vraag van de klant. Kandidaten met ervaring en vaardigheden op dit gebied zijn een pluspunt, maar er zijn ook leermogelijkheden voor degenen die dat niet hebben.

Waardeer talent met verschillende achtergronden, wiens drive en gevarieerde ervaring het bedrijf een voorsprong kan geven. Zorg er bewust voor dat de leden van het technische team een competitieve achtergrond hebben, omdat het niet gaat om het bouwen van de perfecte functie, maar om het overtreffen van alle anderen.

Zoek mensen die nieuwsgierig zijn en niet bang zijn om hulp te vragen. Als tech professional moet je je op je gemak voelen en kunnen aangeven wanneer je iets even niet weet. Dit is essentieel, want het illustreert de bereidheid om het werk goed te doen en de interesse om iets nieuws te leren.

4. Goed kunnen samenwerken

Succesvolle Functioneel Applicatiebeheerders weten hoe ze hun technische vaardigheden moeten combineren met het vermogen om te communiceren, samen te werken en leiding te geven. Effectieve communicatie en samenwerking zijn essentieel. Technologie bestaat niet in een vacuüm - het is een teaminspanning - en technologie raakt elk onderdeel van het bedrijf. Je moet weten hoe je stakeholders moet managen - vaak meerdere met concurrerende agenda's. Je moet ook je oplossing kunnen uitleggen, afhankelijkheden met andere teams kunnen bespreken en complexe problemen op een niet-technische manier kunnen presenteren. Empathie is de vaardigheid die Functioneel Applicatiebeheerders het meest nodig hebben als technische collega's, omdat het leidt tot betere probleemoplossing.

Natuurlijk willen een werkgever dat het cv de juiste technische bekwaamheid weergeeft, maar men wil dat de persoon empathisch is. De mensen die deze functie ondersteunen of er afhankelijk van zijn vaak niet zo technisch, en empathisch zijn neemt eventuele verlegenheid of defensiviteit weg, wat leidt tot een betere dialoog en een snellere oplossing van het probleem. Empathische Functioneel Applicatiebeheerders creëren een cultuur van comfort waarin mensen zich gesteund voelen om de hulp te vragen die ze nodig hebben om geweldige dingen te bereiken.

Je moet effectief kunnen communiceren met de rest van het bedrijf om positieve veranderingen teweeg te brengen. Je moeten een goed verhaal kunnen vertellen. Als goede tech professional moet je duidelijk kunnen verwoorden waarom de technologie belangrijk is en hoe deze het bedrijf kan helpen zijn doelstellingen te bereiken, en je zult vaker wel dan niet het bedrijf moeten uitleggen - of zelfs onderhandelen - waarom dit beter is dan de oude manier van werken. Tech professionals moeten duidelijk begrijpen en verwoorden voor welke zakelijke problemen zij een oplossing bieden, of welke zakelijke waarde zij op tafel leggen.

5. Goede luisteraars

Naast de vaker genoemde sociale vaardigheden, zijn Functioneel Applicatiebeheerders intelligent maar nederig genoeg om naar anderen te luisteren. Ze moeten eerst luisteren en begrijpen, zich vervolgens alleen richten op wat moet worden aangepakt en de situatie niet nodeloos ingewikkeld maken. Mensen die eerst luisteren vinden over het algemeen eenvoudige manieren om problemen op te lossen op een wijze die gemakkelijk te begrijpen is.

De houding die vroeger bij veel tech professionals waarneembaar was en de air van 'onze gebruikers kunnen gewoon niet begrijpen dat dit de beste applicatie ooit is', gaat niet meer op. Mensen zijn tegenwoordig te technisch onderlegd en ze weten welke zakelijke functies ze wel en niet leuk vinden en wat de eindgebruikerservaring moet zijn.

6. Inclusief denken

Inclusieve teamleden werken vaker goed samen met anderen in de organisatie en doorbreken silo's. Zoek of wees iemand die de inbreng van anderen waardeert. Net als bij sport zijn de beste spelers een aanvulling op de mensen om hen heen. Een Functioneel Applicatiebeheerder onderscheidt zich door de bijdrage van anderen te benadrukken en te erkennen, beschikbaar te zijn om anderen te helpen hun doelen te bereiken, anderen uit te dagen anders te denken en ervoor te zorgen dat hun daden overeenkomen met hun woorden.


Functioneel Applicatiebeheerder inhuren?

Heeft jouw onderneming of organisatie behoefte aan een freelance Functioneel Applicatiebeheerder of zzp Functioneel Applicatiebeheerder? Dan kunnen wij helpen. Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij helpen je bij het vinden van een geschikte kandidaat.

Werken als Functioneel Applicatiebeheerder?

Ben jij een gepassioneerde en ervaren interim Functioneel Applicatiebeheerder die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw cv toe en wij nemen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.