ICT-er | Freelance | Interim | ZZP | Loondienst
Kies uit ervaren en beschikbare ICT-ers:
- Beschikbaar op interim, freelance of ZZP basis, of als professional bij u in loondienst.
- Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare ICT-ers.
- Bij Bureau Ad Interim staan ervaren zelfstandige professionals ingeschreven die bij de KvK geregistreerd zijn, evenals professionals die beschikbaar zijn voor een loondienstverband bij uw organisatie.
- No match no pay: u betaalt alleen als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt of als de professional bij u in loondienst gaat.
- Onze bemiddelingsfee is aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde van ruim 20%, zodat uw budget zo veel mogelijk in uw organisatie blijft. Klik hier voor onze tarieven.
- Interimmers / freelancers / zzp'ers / professionals in loondienst uit uw regio.
9 tips voor een succesvolle carrière als ICT-er
Als je een carrière in de informatie- en communicatietechnologie wilt starten of uitbreiden, is het belangrijk eerst na te denken over wat er nodig is om succesvol te zijn in deze uitdagende, concurrerende en snel veranderende industrie. Gaat het alleen om technische vaardigheden? Die zijn zeker van belang, maar er is meer nodig dan alleen goede technische vaardigheden om een succesvolle ICT-er te worden. In deze blog wordt precies uitgelegd wat je moet doen om de kans op een bloeiende levenslange carrière in de ICT te vergroten. Hieronder schetsen we vijf essentiële stappen die je moet nemen om ICT-er te worden.
1. Identificeer je specialisatie
Om te slagen in de ICT, moet je eerst bepalen wat je wilt bereiken. Wil je een goede programmeur of projectmanager worden? Wil je liever business analytics studeren? Begin met te bepalen op welk aspect van de ICT industrie je je wilt richten, want dat bepaalt wat je precies moet doen om je voor te bereiden op succes in de ICT.
Hier zijn 10 veelgevraagde banen in de ICT
- Programmeren en applicatieontwikkeling
- Projectbeheer
- Helpdesk/technische ondersteuning
- Beheer van beveiliging/compliance
- Webontwikkeling
- Databasebeheer
- Bedrijfsinformatie/analyse
- Beheer van mobiele toepassingen en apparaten
- Netwerkinstallatie
Welk gebied je ook kiest, je kansen op het ontwikkelen van een succesvolle carrière in een van deze concurrerende niches zal worden verbeterd als je de industrie instapt met de academische referenties en de juiste achtergrond kennis die nodig is om te slagen in je ICT rol.
Om ervoor te zorgen dat je volledig voorbereid bent om vanaf de eerste dag waarde toe te voegen, raden we je aan een HBO opleiding in ICT te volgen, zoals Windesheim’s ICT HBO opleiding in Zwolle of een vergelijkbare HBO opleiding in ICT management.
Het behalen van je diploma in ICT voordat je gaat solliciteren en een poging doet om het personeelsbestand te betreden, zal je kansen om een goede baan in dit competitieve veld te bemachtigen aanzienlijk verbeteren, maar ook om echte waarde te leveren zodra je begint te werken, zodat je je kunt vestigen als een ICT professional.
2. Ontwikkel uitstekende communicatieve vaardigheden
Enkele van de belangrijkste kwaliteiten waar managers in de ICT naar op zoek zijn, zijn sociale vaardigheden - ook wel "soft skills" genoemd. Deze duiden op het vermogen om effectief met anderen samen te werken.
Goed ontwikkelde sociale vaardigheden omvatten het communiceren met anderen door te luisteren en te verduidelijken, en zorgvuldig je woorden te kiezen. Andere belangrijke vaardigheden zijn het leren inleven in anderen, het ontwikkelen van strategieën om conflicten op te lossen, en het leren van geduld en tolerantie. Deze eigenschappen zijn vooral belangrijk voor ICT professionals die vaak alleen werken, maar uiteindelijk moeten bijdragen aan projecten als onderdeel van een groter team.
3. Goede onderzoeksvaardigheden
Onderzoek is een belangrijke vaardigheid die nodig is om in de ICT industrie te werken, en het is waarschijnlijk dat solide onderzoeksvaardigheden absoluut essentieel zijn voor je succes in deze uitdagende ruimte. In welke ICT niche je je ook wilt specialiseren, je zult onderzoek moeten doen om op de hoogte te blijven van trends in de sector, technologische veranderingen, software- en hardware problemen en oplossingen.
Als je bijvoorbeeld programmeur bent, moet je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van programmeertalen, nieuwe platforms, nieuwe frameworks en moderne programmeer oplossingen.
Als je betrokken bent bij cyberbeveiliging, moet je onderzoek doen naar nieuwe bedreigingen, verdediging en opties om de gegevens van een organisatie te beschermen tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen.
Als je in de ICT ondersteuning werkt, zul jr merken dat het grootste deel van je werktijd wordt besteed aan het onderzoeken van problemen waar mensen die jij ondersteunt tegenaan zijn gelopen, en je zult misschien verbaasd zijn over hoeveel tijd je op Google doorbrengt met het zoeken naar effectieve oplossingen voor deze problemen.
Omdat het gebied van ICT voortdurend verandert vanwege nieuwe IT technologieën, processen en problemen die zich regelmatig ontwikkelen, moeten bijna alle ICT professionals onderzoek doen in hun dagelijkse werk.
4. Een goed georganiseerde cv
Een goed geschreven cv is een van de belangrijkste manieren om een bloeiende carrière in de ICT te starten. Een goed geschreven cv belicht je ervaring en kwalificaties, en is duidelijk en beknopt - hoe meer details, hoe beter. Overdrijf je capaciteiten echter niet, want als je onrealistische verwachtingen schept, kan dat je al tijdens een sollicitatiegesprek op het verkeerde been zetten. Vermeld wel vaardigheden waarmee je vertrouwd bent en voeg zeker alle vaardigheden toe die je beheerst. Bekijk het advies van Monster.com voor ideeën over wat je in je ICT cv moet opnemen.
5. Je online aanwezigheid herzien
Als jij van plan was elke maand een aanzienlijke financiële investering in iemand te doen en je 8 uur per dag met die persoon moest samenwerken, in de hoop dat hij of zij datgene bezit wat nodig is om je bedrijf te helpen - wat zou je dan doen? Nou, hoogstwaarschijnlijk zou je hun online aanwezigheid bekijken om erachter te komen wat je daarvan zou kunnen leren.
Als je jezelf nog niet gegoogled hebt - doe dat dan nu. Als er iets opduikt waarvan je denkt dat het je kan tegenhouden, dan weet je wat je moet doen; verwijderen. Komt je LinkedIn profiel overeen met wat er op je cv staat? En vergeet niet dat je activiteiten op Insta en FaceBook waarschijnlijk ook worden gevonden - ruim dat op (indien nodig). Gekke tweets? Minder flatterende foto's? Natuurlijk, iedereen is menselijk, maar het is jouw verantwoordelijkheid om je persoonlijke merk te verfijnen. Zeker in de ogen van een potentiële werkgever. Nu je weet wat je niet wilt laten zien - laten we eens kijken naar wat je wel wilt laten zien om je professionele profiel en vaardigheden te vertegenwoordigen.
6. LinkedIn
We hebben net LinkedIn genoemd en dit is zonder meer het beste sociale platform dat er is als het gaat om jezelf professioneel te presenteren in de online wereld. Recruiters, HR, werkgevers, belangrijke strategische contacten en die droom werkgever zijn allemaal actief op LinkedIn.
Maar er staan er momenteel meer dan 10.000 vacatures voor software developers op LinkedIn. Hoe kun jij je LinkedIn-profiel op succes instellen? Gebruik hiervoor de volgende richtlijnen:
- Zorg voor een fatsoenlijke professionele foto van jezelf.
- Vul je LinkedIn profiel volledig in - zelfs als je een maand lang vrijwilligerswerk hebt gedaan in Jakarta, vermeld dat dan - het helpt allemaal om een menselijke kant van jezelf te laten zien!
- Vul de kop en de beschrijving in met de juiste sleutelwoorden. Als je op zoek bent naar functies in cybersecurity, dan zullen relevante cybersecurity sleutelwoorden je profiel helpen opvallen onder werkgevers die honderden profielen doorbladeren.
- Vul de "over mij"-sectie in. Dit is een geweldige plek om je persoonlijkheid weer te geven, maar ook om te laten zien hoe competent, ijverig en geschikt je zou zijn voor de functie.
- Voeg relevante vaardigheden en aantekeningen toe.
- Doe mee - LinkedIn is een sociaal mediakanaal - wees dus sociaal! Door strategisch lid te worden van de juiste groepen (en er zijn genoeg ICT-gerelateerde groepen) of de juiste # te volgen, kun je meedoen aan de gesprekken die al in je branche plaatsvinden. Dit vergroot je ‘online geloofwaardigheid’ en kan je in contact brengen met de juiste mensen.
7. Stop nooit met leren
Een ding dat je snel zult ontdekken als je aan je carrière in de ICT begint, is dat je nooit alles zult weten. Er valt zoveel te leren; elke dag komt er wel iets nieuws bij. Op de hoogte blijven van trends in de sector en het bestuderen van de nieuwste technologie is van vitaal belang voor je succes als ICT professional. Je weet nooit wanneer je baas of een andere leidinggevende binnen je organisatie je iets gaat vragen over de nieuwe technologie die in ontwikkeling is - je moet er minstens zo goed mee bekend zijn als zij.
8. Er gaat niets boven ervaring, maar het garandeert geen financiële beloningen
Er gaat niets boven een portfolio of werkervaring, want werkgevers willen iemand met ervaring. Het advies aan jongeren is dan ook om werkervaring op te doen tijdens het volgen van een opleiding. Certificaten zijn fantastisch, maar ervaring, zegt men, is de beste leermeester. Ervaring krijg je niet door examens te schrijven, maar door dingen te doen. In deze branche is het niet ongebruikelijk dat werkgevers liever mensen met ervaring aannemen in plaats van mensen met diploma's.
9. Oriënteer jezelf voordat je een keuze maakt, maar verwacht geen kaarsrecht pad
Stel jezelf bloot aan zoveel mogelijk ervaringen voordat je een specifieke richting kiest. Laat je niet te veel onder druk zetten bij het nemen van beslissingen, als je eenmaal ervaringen hebt opgedaan die je aanspreken, ongeacht het specifieke ICT vakgebied, zoek er dan alles over uit. Een carrière pad vinden is niet zo gemakkelijk als het soms lijkt.
Verschillende mensen nemen ontslag en veranderen van vakgebied om hun passies op het werk af te stemmen. Het is belangrijk om te weten waar je wilt zijn nadat je de school hebt verlaten, maar wees flexibel genoeg om mee te stromen met wat er op je afkomt. De eerste acht jaar van je carrière zit je in de leer- en opbouwfase. Richt je op het ontwikkelen van je vaardigheden en zorg ervoor dat je nog steeds je beoogde pad in gedachten houdt.
ICT is een bloeiende sector met tal van mogelijkheden voor succes. Als je je richt op een specifiek gebied, je sociale vaardigheden ontwikkelt, groeit in je onderzoekscapaciteiten, een goed geschreven cv opstelt en nooit stopt met het leren van je vak, dan kan niets je tegenhouden om te slagen.
Verbeter je kansen op succes door het voltooien van een ICT opleiding
Welke ICT niche je ook kiest, je hebt veel meer kans op een succesvolle levenslange carrière als je een geaccrediteerde ICT opleiding afrondt voordat je de industrie aan de slag probeert te gaan.
Waarom? Omdat het behalen van je diploma ervoor zorgt dat je de achtergrond, vaardigheden en capaciteiten hebt ontwikkeld die nodig zijn om te slagen in deze uitdagende, concurrerende industrie, terwijl je ook de academische referenties hebt die nodig zijn om indruk te maken op potentiële aanwervende managers die op zoek zijn naar gekwalificeerde kandidaten.
Werken als ICT-er?
Ben jij op zoek naar jouw droombaan als freelance ICT-er of interim ICT-er en kun je daarbij wel wat professionele hulp gebruiken? Stuur ons dan jouw cv toe en wij nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
ICT-er inhuren?
Heeft jouw onderneming of organisatie een allround zzp ICT-er nodig die de juiste toepassing voor jullie team is? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij zorgen ervoor dat jij de juiste kandidaat voor de job in het vizier krijgt.