Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

ICT Specialist | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • ICT Specialist | Freelance | Interim | ZZP

ICT Specialist | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare ICT Specialisten:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare ICT Specialisten
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

9 redenen om ICT Specialist te worden

Als je hebt overwogen om ICT Specialist te worden, ken je waarschijnlijk al enkele van de voordelen die aan dit carrièrepad verbonden zijn. Maar om je te helpen een bewuste beslissing te nemen, stellen we een volledige lijst op met 9 belangrijke redenen waarom je zou moeten overwegen om een ICT Specialist te worden. Lees verder om erachter te komen wat mensen, naast goede verdiensten, motiveert om in de technische sector te gaan werken.

1. Carrièremogelijkheden

Als je al werkzaam bent in de ICT of op het punt staat deze sector te betreden, is de eerste en belangrijkste beslissing om te bepalen welk pad je precies wilt bewandelen.

Dit is misschien niet gemakkelijk, want de veelheid aan functies en technologieën kan je in het begin laten duizelen. De ICT industrie heeft veel te bieden, ongeacht de specifieke functie waar jij je toekomst aan verbindt. Enkele specialisatiegebieden die je kunt bekleden zijn:

 • Backend
 • Fullstack
 • Frontend
 • Mobiel
 • Testen
 • DevOps
 • Bedrijfsinformatie
 • UX/UI
 • Ondersteuning
 • Projectbeheer
 • Bedrijfsanalyse
 • Ingebedde beveiliging
 • ICT beheerder

Als je eenmaal ICT Specialist bent geworden, zijn er vele carrièremogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om als zelfstandige te werken, betrokken te raken bij een start up project of voor een groot bedrijf te gaan werken. Doordat je meerdere opties hebt, kun je een werkomgeving en levensstijl kiezen die bij je past.

Bovendien kun je als ICT Specialist in een groot aantal sectoren aan de slag. Nadat je als starter bent begonnen, kun je in vergelijking met andere bedrijfstakken relatief snel doorgroeien naar midden- en hogere ICT functies, terwijl je salaris potentieel exponentieel toeneemt.

2. Educatieve mogelijkheden

Een van de belangrijkste redenen om ICT-er te worden is de toegang tot een brede kennisbasis die zowel ter plaatse beschikbaar is (bijvoorbeeld door het bijwonen van stationaire ICT bootcamps en tijdens universitaire studies) als via een brede catalogus van online cursussen en webinars.

Nederland staat bijvoorbeeld bekend om zijn hoge onderwijsniveau en toegenomen aandacht voor wetenschap, technologie en wiskunde. Het aantal universiteiten waar je je kunt specialiseren in computerwetenschappen en techniek neemt voortdurend toe.
Hoewel een ICT diploma nuttig is om een carrière te starten, is het niet altijd een must. Met behulp van boeken, online cursussen en video's kunnen veel mensen de basisbeginselen leren om aan de slag te gaan en snel hun eerste junior positie te bemachtigen.

3. Grote vraag naar ICT Specialisten

Tegenwoordig is er veel vraag naar ICT specialisten en is elke industrie sterk afhankelijk van diverse software, dus mensen die deze kunnen produceren volgens de gegeven specificaties (Software Developers/Engineers) of een soepele organisatorische implementatie ervan mogelijk kunnen maken (Projectmanagers) zijn essentieel voor deze bedrijven.

Aangezien de wereld steeds digitaler wordt en steeds meer online gaat, zal de vraag naar ICT talent waarschijnlijk blijven toenemen. Als je dus op zoek bent naar een carrière met goede vooruitzichten op lange termijn, dan is ICT een aantrekkelijke optie.

4. Werken op afstand

De mogelijkheid om thuis te werken wordt steeds belangrijker voor sollicitanten. Aangezien bijna al hun werk op een computer wordt gedaan, kunnen ICT talenten vaak op afstand vanuit huis werken.

Maar zolang ICT Specialisten met het team kunnen communiceren, kunnen ze vaak ook vanuit andere locaties werken, zoals gedeelde werkplekken, hotels of coffeeshops. Deze flexibiliteit kan van ICT een goede carrière optie maken voor mensen die graag veel reizen.

5. Voortdurend kunnen leren

Een belangrijk onderdeel van een ICT Specialist is voortdurende scholing en professionele ontwikkeling. Er zijn altijd nieuwe tools te verwerven en betere manieren om software te ontwikkelen te ontdekken. ICT Talenten moeten een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen in hun branche, zodat ze de best mogelijke producten kunnen maken.

Als je iemand bent die graag nieuwe dingen leert, kan ICT een lonend vakgebied zijn. Je leert niet alleen nieuwe programmeertalen en tools die de ontwikkeling vergemakkelijken, maar je leert ook hoe je oude talen goed kunt gebruiken. Bovendien zul je nieuwe dingen kunnen leren over de industrie waarin je werkt.

6. Probleemoplossende vaardigheden

Als je graag moeilijke problemen oplost, dan is ICT een veelbelovende carrière om te overwegen. ICT talenten kunnen bijvoorbeeld proberen uit te zoeken hoe een stuk software een bepaalde actie kan uitvoeren voor een klant of hoe ze hun code op een efficiëntere manier kunnen schrijven. Dit carrièrepad vereist dat je op verschillende manieren denkt en voortdurend met creatieve (en werkende) oplossingen komt.

7. Je leert belangrijke vaardigheden aan

Het is moeilijk om een baan te vinden waarbij een bedrijf bereid is te betalen voor extra training en opleiding. De meeste bedrijven zijn echter geneigd te betalen voor ICT professionals om nieuwe vaardigheden op te doen en hun opleiding voort te zetten. Technologie evolueert voortdurend. Bedrijven begrijpen dat ze moeten investeren in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van netwerkbeveiliging en -capaciteit. Als je je opleiding kunt voortzetten, geeft dat je niet alleen een gevoel van voldoening, maar het verhoogt ook je salarismogelijkheden en je kansen op hogere functies.

8. Positieve, inclusieve en unieke cultuur

Tech- en fintech bedrijven staan elk jaar bovenaan de lijst van ‘Beste Werkgevers’. Werknemers die in de technologiesector werken, noemen werktevredenheid, bedrijfswaarden, carrièremogelijkheden, evenwicht tussen werk en privé, steun van het senior management en overeenkomstige waarden als integraal onderdeel van de plezierige en ondersteunende cultuur van hun werkgever.

Google - Het Global Education Programme van Google betaalt opleidingen en beroepskwalificaties en biedt studieverlof. Werknemers kunnen 20% van hun werktijd - één dag per week - besteden aan iets wat hen persoonlijk aangaat (wat heeft geleid tot innovaties zoals Google Maps Street View). Medewerkers kunnen gebruik maken van pendelbussen om het woon-werkverkeer te verkorten en ze mogen hun huisdieren meenemen naar het werk.

Apple - Naast het feit dat je werkt voor een bekende wereldleider op het gebied van creativiteit en innovatie, is een carrière bij Apple in meerdere opzichten gunstig. Apple hecht veel waarde aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van zijn werknemers. Er zijn artsen en verpleegkundigen aanwezig in de kantoren, gratis adviesdiensten, speciale wellnesscentra en fitnesscentra met meditatie- en bewegingslessen. Elke werknemer heeft de mogelijkheid om aandeelhouder van Apple te worden en krijgt korting op Apple aandelen, en dankzij de genereuze pensioenregelingen kan het personeel sparen voor de toekomst. Apple University creëert en verzorgt seminars, cursussen en tools op het gebied van business, software en financiën.

Microsoft - Het legendarische merk was al lang voor de pandemie toonaangevend op het gebied van werken op afstand en biedt grote flexibiliteit voor werktijden, waarbij het personeel zijn eigen rooster kan kiezen. Het bedrijf biedt speciaal zorgverlof voor ouders en afhankelijke personen in tijden van nood, evenals een royaal vakantiegeld. De organisatie richt zich sterk op de balans tussen werk en privé, biedt medewerkers uitgebreide voordelen zoals gezondheidszorg en kortingen op producten, en biedt werknemers mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

9. Last but not least - hoge salaris vooruitzichten

Er is een grote financiële compensatie. ICT banen zijn berucht om hun grote financiële pakketten en extraatjes zoals gratis training en nieuw technisch speelgoed. Zelfs startersfuncties in de ICT bieden vaak een beter dan gemiddeld salaris. ICT professionals die hun expertise uitbreiden krijgen vaak een hoger salaris dan een gemiddelde werknemer in een andere carrière.

Conclusies

Rekening houdend met alle bovengenoemde argumenten is het de moeite waard om een carrière in de ICT industrie te overwegen. De sector biedt vele voordelen - vooral ruimte voor voortdurende zelfontplooiing, aantrekkelijke salarissen, werkzekerheid en een groot aantal mogelijkheden om een specialisatie pad te kiezen. Het is gewoon een perfecte keuze voor tech freaks die niet bang zijn voor het oplossen van uitdagende problemen en voor een dynamische werkomgeving.


Werken als ICT Specialist?

Wil jij ook graag aan de slag als freelance ICT Specialist of zzp ICT Specialist en ben je benieuwd naar de vacatures die wij op dat vakgebied open hebben staan? Stuur ons zo snel mogelijk jouw cv toe en wij nemen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

ICT Specialist inhuren?

Ben jij op zoek naar een allround interim ICT Specialist voor een van de eerder genoemde functies? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim voor het vinden van een geschikte kandidaat voor de job.