Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Interim apotheker

  • Home
  • Interim apotheker

Interim apotheker

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Interim apothekers:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Interim apothekers
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Een kwalitatief goede interim apotheker

Als interim apotheker vertegenwoordig jij een belangrijk beroep in onze samenleving. Veel mensen zijn namelijk afhankelijk van medicijnen. Als apotheker moet jij ervoor zorgen dat deze worden geleverd, maar je moet ook waken op eventuele problemen bij de medicijnen. Als apotheker heb je dus ook een grote verantwoordelijkheid. Welke eigenschappen behoren toe aan een apotheker? En hoe ziet dit eruit in de praktijk?

De eigenschappen van een apotheker

Natuurlijk heb je als apotheker al een flinke studie achter de rug. Daar wordt natuurlijk al gekeken of jij capabel bent, maar er ligt natuurlijk een verschil tussen de theorie en praktijk. Wat zijn de fundamentele eigenschappen van een apotheker in de praktijk?

Nauwkeurigheid

Als apotheker is het zeer belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Het is namelijk belangrijk dat alle cliënten de juiste medicijnen krijgen. Een bepaalde fout kan cruciaal zijn en daarom moet je als apotheker ook zeer kordaat optreden. Je moet oplettend zijn, alles dubbel controleren en nauwkeurigheid speelt ook een belangrijke rol. Je moet bijvoorbeeld ook onderzoeken of bepaalde medicijnen wel met elkaar genomen kunnen worden. Je moet dus ook nog eens zijn voorzien van een groot concentratievermogen.

Communicatief vaardig zijn

Als apotheker heb je ook als taak om klanten advies te geven omtrent de medicijnen. Dat betekent dat jij communicatief vaardig moet zijn en je boodschap aan verschillende soorten mensen over moet dragen. Je krijgt natuurlijk met verschillende opleidingsniveaus te maken, dus daar moet jij je boodschap dan ook op aanpassen. Communicatieve vaardigheid speelt dan dus ook een zeer belangrijke rol.

Verantwoordelijkheid

Als apotheker moet je ook een verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Niet alleen als het gaat om het verstrekken van medicijnen aan klanten, maar ook als het gaat om de voorraadaanvulling en dergelijke.

Een apotheker in de praktijk

Hierboven hebben wij verschillende eigenschappen besproken die belangrijk zijn om goed als apotheker te kunnen functioneren, maar hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Controles

Als apotheker ben je veel controles aan het uitvoeren. Je zit dus ook veel achter de computer, want je moet nagaan wat de verschillende bijwerkingen van medicijnen kunnen zijn. Daarnaast moet je kijken of een klant wel de juiste dosis krijgt en zo zijn er nog meer zaken die je moet controleren. Kortom: een groot deel van de dag ben je bezig met het controleren van medicijnen.

Vragen beantwoorden

Als apotheker heb jij de meeste kennis in de apotheek. Dit betekent dan ook dat je ook complexe vragen moet beantwoorden. Niet alleen van de assistent-apothekers, maar in veel gevallen ook van de klanten.

Een interim apotheker inhuren?

Heb jij een apotheek en zoek je nog een extra apotheker bijvoorbeeld omdat je het heel druk hebt in een bepaalde periode? In dat geval kun je een apotheker bij ons inhuren. Het voordeel is dat deze apothekers zijn voorzien van veel ervaring. Bekijk eens onze website, zodat je kunt zien wat onze werkwijze is. We staan je graag vrijblijvend te woord, mocht je eventuele vragen hebben.