Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Interim COO | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • Interim COO | Freelance | Interim | ZZP

Interim COO | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Interim COO:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Interim COO
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

COO inhuren? Hier moet je op letten!

Een COO, of Chief Operating Officer, houdt toezicht op de bedrijfsactiviteiten van een bedrijf en rapporteert aan de CEO/directeur. Hij/zij zorgt ervoor dat het bedrijf effectieve operationele en financiële procedures heeft. De Chief Operating Officer is ook bekend als Operationeel Directeur, Operations Director, of Chief Operations Officer.

Bedrijven hebben een visionaire Chief Operating Officer nodig om toezicht te houden op de operationele processen van hun bedrijf, en om te zorgen voor een uitstekende klantervaring. Hij/zij zal de operationele mogelijkheden van het bedrijf optimaliseren, strategieën toepassen om de klanttevredenheid te maximaliseren en marketinginitiatieven beheren. De Chief Operating Officer zal helpen bij het samenstellen van het budget van het bedrijf, en strategieën toepassen om activa en voorraad veilig te stellen. Hij/zij stelt financiële rapporten op en controleert financieel beleid en procedures. Hij werkt ook samen met het management om bedrijfsstrategieën te implementeren.

Om succes te verzekeren, moet een Chief Operating Officer een duidelijk inzicht hebben in de kernwaarden en de cultuur van het bedrijf. Topkandidaten zijn voorbeeldige leiders, hebben een uitstekend zakelijk inzicht en een goed begrip van bedrijfsstrategieën.

Taken en verantwoordelijkheden van een COO

 • Samenwerken met de belangrijkste deelnemers om het budget samen te stellen.
 • Leiding geven aan strategieën om de toekomst van het bedrijf in een positieve richting te sturen.
 • Het stimuleren van de operationele capaciteiten van het bedrijf om de klanttevredenheid en -behoud en de bedrijfsdoelstellingen te overtreffen.
 • Het beheersen van de bedrijfskosten en het introduceren van tactische initiatieven om -diefstal en andere verliezen aan te pakken.
 • Het bewaken van facturen, geld verwerkingsprocedures, boekhouding en bankprocessen.
 • Opstellen van tijdige en accurate financiële prestatierapporten.
 • Het overzien van marketing initiatieven en het implementeren van betere bedrijfspraktijken.
 • Delegeren van verantwoordelijkheden om ervoor te zorgen dat medewerkers groeien als bekwame deelnemers.
 • Inzetten van diverse initiatieven om medewerkers te coachen om hun capaciteiten te optimaliseren.
 • Het op een zorgvuldige manier afronden van functioneringsgesprekken.
 • Het beoordelen en implementeren van verbeterde processen en nieuwe technologieën, en het samenwerken met het management over de implementatie van deze verbeteringen.

Opleidingsvereisten en vaardigheden van een COO

 • HBO diploma Bedrijfskunde.
 • 5 jaar ervaring met het beheer van de HR, financiën, activiteiten en strategieën van een complexe onderneming.
 • Bewezen staat van dienst van uitstekende prestaties in een vorige complexe onderneming.
 • Bewezen staat van dienst in het succesvol beheren van complexe budgetten.
 • Aantoonbare ervaring met ethisch leiderschap.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, en ervaring in het werken met personeel op alle niveaus.
 • Vermogen om zakelijke projecties te maken voor drie jaar in de toekomst.

Vijf eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij het inhuren van een Chief Operating Officer

Zodra je hebt besloten dat een COO inhuren belangrijke voordelen voor je onderneming kan opleveren, is het tijd om na te denken over wat je precies wil dat degene bereikt. Bij het zoeken naar een potentiële kandidaat, moet je weten welke persoonlijke kenmerken leiden tot succesvolle aanwervingen. Maar hoe weet je waar je naar moet zoeken in een uitstekende Chief Operating Officer?

Als een doelgericht interim bemiddelingsbureau, zoekt Bureau Ad Interim naar leidinggevenden die het sentiment van een bedrijf kunnen delen. Maar er zijn vele andere kwaliteiten die belangrijk zijn. Om jou tijdens het zoekproces te helpen om te kunnen beslissen wat je moet zoeken in een kandidaat, zijn hier vijf eigenschappen die een goede Chief Operating Officer moet bezitten.

1. Culturele aansluiting

Als je probeert uit te vinden wat je precies zoekt in een Chief Operating Officer, begin dan met het analyseren van de cultuur van het bedrijf. Probeer een kandidaat te vinden die de waarden van het bedrijf deelt. Als hij/zij gepassioneerd is over het bedrijf of de organisatie en wat je doet, zal hij of zij zeker slagen in deze functie.

Een chief operating officer moet ook in staat zijn om te werken met medewerkers op alle niveaus in het bedrijf. Als je een chief operating officer aanneemt die goed aansluit op de werkomgeving van het bedrijf, kan hij of zij het gemakkelijker vinden om te communiceren met de huidige personeelsleden.

2. Leiderschapscapaciteiten

Vaak is een Chief Operating Officer een van de meest hooggeplaatste leidinggevenden in het bedrijf. Omdat hij of zij verantwoordelijk is voor zo'n belangrijk aspect van de organisatie, is het belangrijk dat hij/zij in staat is om leiding te geven.

Iemand met uitstekende leidinggevende capaciteiten kan communiceren met werknemers op alle niveaus van de organisatie, wat van cruciaal belang is voor een COO. Omdat de chief operating officer toezicht zal houden op veel andere werknemers, moet hij effectief met hen kunnen samenwerken.

3. Brede werkervaring

Een succesvolle COO heeft een breed scala aan ervaring nodig. Een Chief Operating Officer met ervaring in bedrijfsvoering en leiderschap is een aanwinst voor elk bedrijf. Omdat ze ervaring hebben met het leiden van anderen en het geleid worden, begrijpen ze zowel de zakelijke als de operationele kant van een bedrijf. Dit maakt hen tot een doeltreffender leider.

4. Betrouwbaarheid

Omdat deze functie een hooggeplaatst kaderlid betreft, moet je hem of haar kunnen vertrouwen met allerlei zakelijke aangelegenheden. Je moet ervan op aan kunnen dat hij of zij in staat is om de activiteiten te leiden volgens de normen van het bedrijf. Door te zoeken naar kandidaten die je kunt vertrouwen, is de kans groter dat je een effectieve Chief Operating Officer vindt.

5. Bescheidenheid

Hoewel het belangrijk is dat een Chief Operating Officer zelfverzekerd is in zijn acties, is het ook belangrijk dat hij of zij om hulp kan vragen wanneer dat nodig is. Een Chief Operating Officer moet niet de enige zijn die verantwoordelijk is voor het succes van het bedrijf, en hij moet in staat zijn om advies of hulp van anderen te vragen als het bedrijf daar baat bij heeft. Niemand verwacht van een Chief Operating Officer dat hij alles weet, dus de bereidheid om advies of hulp te vragen is een essentiële vaardigheid.

Hoewel al deze vaardigheden kunnen worden aangeleerd door het volgen van leiderschapstrainingen en andere seminars op directieniveau, worden ze het best op de werkvloer ontwikkeld. Een goede Chief Operating Officer moet beschikken over organisatorische en analytische vaardigheden om problemen op te lossen en procedures op te stellen, maar hij of zij moet ook met mensen kunnen omgaan. Neem persoonlijk verkoopgesprekken, ondersteunings- en technische gesprekken zelf aan en neem actief deel aan het werkleven van de werknemers. Zo kom je te weten met welke uitdagingen zij te maken hebben en hoe je die kunt oplossen.

Deze aanpak schept vertrouwen, wat op zijn beurt weer positieve bedrijfsresultaten oplevert. Mensen moeten zich aan je onderwerpen als je een leidinggevende titel hebt, maar als je een gezond team wilt dat de visie van het bedrijf en je leiderschap onderschrijft, moet je bewijzen dat je om hen geeft en begrijpt wat ze op de werkvloer meemaken.

Zelfs de beste Chief Operating Officer zal waarschijnlijk een paar fouten maken tijdens het werk - niemand is perfect. Maar een bescheiden Chief Operating Officer die bereid is om zijn fouten toe te geven is belangrijk. Als hij/zij bereid is om zijn of haar fouten toe te geven, kan het bedrijf zelfs groeien als gevolg van die eventuele fouten.


COO inhuren?

Ben jij op zoek naar een betrouwbare interim COO, freelance COO of zzp COO met sterke leiderschapskwaliteiten? Neem dan vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim om de juiste kandidaat voor jouw bedrijf of organisatie te vinden.

Wil je graag deze functie bekleden, beschik je over bovenstaande vaardigheden en voldoe je aan alle eisen van een uitstekende Chief Operating Officer? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe of neem contact op voor een gesprek.