Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs 40 uur regio Tilburg VACATURE

 • Home
 • Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs 40 uur regio Tilburg VACATURE

Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs 40 uur regio Tilburg VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp (junior) Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs regio Tilburg voor 40 uur per week voor 12 maanden. Opleidingsniveau: WO. ​Start opdracht: z.s.m. en in overleg. Reageren vóór 6 juni 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Als juridisch medewerker/ secretaris ben je hét aanspreekpunt van de examencommissie voor het College van Beroep voor de Examens, de studentendecanen, onderwijscoördinatoren, docenten en andere medewerkers van de faculteit. Voorts handel je zelfstandig de inkomende verzoeken/vragen van studenten af. Daarnaast stel je zelfstandig besluiten en verweerschriften in lopende procedures op en levert een bijdrage aan het jaarverslag van de examencommissie. Je draagt bij aan het jaarlijkse proces rondom de totstandkoming van de nieuwe Onderwijs- en Examenregelingen voor onze opleidingen en je draagt zorg voor het jaarlijkse implementeren van het beleid van de examencommissie in de Regels en Richtlijnen voor de examencommissie. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd de examencommissie en het Management Team over beleidsmatige dan wel juridische kwesties. Tevens bereid je inhoudelijk de zittingen en beleidsvergaderingen van de examencommissie voor, waarbij je notuleert en draag je zorg voor de inkomende en uitgaande correspondentie.

De verantwoordelijkheden van de examencommissie zijn gebaseerd op de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek en richten zich op de examens binnen de opleidingen van de faculteit. Besluiten die de commissie in deze neemt, staan open voor een bezwaar- en beroepsprocedure.

Wat neem jij mee?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega die:

 • een juridische opleiding heeft afgerond op academisch niveau;
 • bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring heeft en affiniteit heeft met de sector en de doelgroep.
 • in staat is om snel te kunnen schakelen tussen diverse partijen, veel verschillende taken simultaan kan uitvoeren en goed procesmatig kan werken;
 • zich vlot de procedures binnen onze opleidingen eigen kan maken;
 • stressbestendig is en goed kan omgaan met deadlines;
 • zelfstandig en proactief werkt, maar wel gericht is op verbinding en samenwerking;
 • collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan;
 • nauwkeurig werkt en een sterk analytisch vermogen heeft;
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • goede en aantoonbare kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift heeft;
 • bij voorkeur specifieke kennis heeft van het onderwijsrecht en de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Jouw talenten

 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.
 • In verband met de wettelijke deadlines en vanwege ad hoc werkzaamheden ben je in staat om het overzicht te behouden en prioriteiten te stellen.

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 96917)