Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs regio Tilburg VACATURE

 • Home
 • Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs regio Tilburg VACATURE

Juridisch medewerker cq secretaris examencommissie onderwijs regio Tilburg VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp (junior) Juridisch medewerker / secretaris examencommissie onderwijs regio Tilburg voor 32 uur per week voor 6 maanden. Opleidingsniveau: WO. ​Start opdracht: z.s.m. en in overleg. Reageren vóór 6 juni 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Als juridisch medewerker/ secretaris ben je hét aanspreekpunt van de examencommissie voor het College van Beroep voor de Examens, de studentendecanen, onderwijscoördinatoren, docenten en andere medewerkers van de faculteit. Voorts handel je zelfstandig de inkomende verzoeken/vragen van studenten af. Daarnaast stel je zelfstandig besluiten en verweerschriften in lopende procedures op en levert een bijdrage aan het jaarverslag van de examencommissie. Je draagt bij aan het jaarlijkse proces rondom de totstandkoming van de nieuwe Onderwijs- en Examenregelingen voor onze opleidingen en je draagt zorg voor het jaarlijkse implementeren van het beleid van de examencommissie in de Regels en Richtlijnen voor de examencommissie. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd de examencommissie en het Management Team over beleidsmatige dan wel juridische kwesties. Tevens bereid je inhoudelijk de zittingen en beleidsvergaderingen van de examencommissie voor, waarbij je notuleert en draag je zorg voor de inkomende en uitgaande correspondentie.

Hierboven vind je groot aantal taken die behoren tot de taken van de secretaris examencommissie. Afhankelijk van je kennis en ervaring zal gezamenlijk worden bekeken welke taken je gaat oppakken.

De verantwoordelijkheden van de examencommissie zijn gebaseerd op de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek en richten zich op de examens binnen de opleidingen van de faculteit. Besluiten die de commissie in deze neemt, staan open voor een bezwaar- en beroepsprocedure.

Wat neem jij mee?

 • Een afgeronde juridische opleiding op wo/academisch niveau;
 • Bijvoorkeur minimaal 1-2 jaar werkervaring;
 • Je bent zeer nauwkeurig en secuur, dat is logisch natuurlijk;
 • Bij voorkeur specifieke kennis van het onderwijsrecht en de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW).
 • Of in ieder geval affiniteit met de sector en de doelgroep;
 • Het zou fijn zijn als je in staat bent te kunnen schakelen tussen diverse partijen, verschillende taken simultaan kunt uitvoeren en gestructureerd kunt werken;
 • Je bent behoorlijk stressbestendig en wordt niet zenuwachtig van deadlines;
 • Je werkt graag zelfstandig maar bent ook gericht op verbinding en samenwerking;
 • Je bezit een scherp analytisch vermogen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • In verband met het bijvoorbeeld, schrijven van juridische stukken, is een goede en aantoonbare kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift belangrijk.

Verder

 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.
 • In verband met de wettelijke deadlines en vanwege ad hoc werkzaamheden ben je in staat om het overzicht te behouden en prioriteiten te stellen.

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 25601)