Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Kwartiermaker | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • Kwartiermaker | Freelance | Interim | ZZP

Kwartiermaker | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Kwartiermakers:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Kwartiermakers
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Kwartiermakers zijn professionals die projecten initiëren door onderzoek te doen en plannen te maken die het best passen bij de behoeften van een bedrijf en de sector waarin het opereert. Deze professionals werken meestal samen met de projectmanager om projectactiviteiten, planningen en regelmatige projectvoortgang rapporten te ontwikkelen.

Zij kunnen ook de budgettering verzorgen om de financiering van het project veilig te stellen en een kosten-batenanalyse uitvoeren om zakelijke besluitvormingsprocessen te verbeteren. De eigentijdse benaming voor dit beroep kan in sommige gevallen ook ‘bedrijfsadviseur’ zijn, omdat ook vaak zij verantwoordelijk zijn voor het analyseren en onderzoeken van mogelijkheden voor nieuwe projecten. Toch verschillen deze beroepen van elkaar omdat Kwartiermakers een overkoepelende blik hebben op de onderneming, en eerder op zoek gaan naar mogelijkheden voor partnerschappen en samenwerking met onderdelen buiten de organisatie.

Taken en verantwoordelijkheden van een Kwartiermaker

 • In kaart brengen van doelstellingen voor nieuwe projecten en resultaten voor succes.
 • Analyseren en onderzoeken van consumenten- en concurrentiegedrag.
 • Nieuwe projecten/ideeën voor projecten presenteren aan teamleden.
 • Aanpakken en oplossen van problemen die zich tijdens het projectontwikkelingsproces kunnen voordoen.
 • Het verkrijgen van de noodzakelijke werkvergunningen, afhankelijk van de specifieke vereisten van de sector.
 • Ervoor zorgen dat alle betrokkenen zich houden aan werkethiek en kwaliteitsnormen voor de productie.
 • Inzicht in het complexe industriebeleid.
 • De voortgang van het project bewaken in samenwerking met andere medewerkers van de afdeling.

Opleidingsvereisten en vaardigheden van een Kwartiermaker

 • HBO diploma Economie, Bestuurskunde of Management.
 • Eerdere werkervaring in dezelfde of een gerelateerde industrie.
 • Gevorderde kennis van bedrijfsvoering en strategische planning.
 • Bekwaamheid in het analyseren van budgetten en het opstellen van financiële rapporten.
 • Uitgebreide kennis van marketingstrategieën en branding.
 • Ervaring met projectmanagement en het implementeren van de beste werkwijze in de sector.
 • Uitzonderlijk vermogen om toekomstige zakelijke kansen te identificeren en risico's te beperken.
 • Uitzonderlijke interpersoonlijke vaardigheden voor het efficiënt communiceren van nieuwe bedrijfsprocessen en -procedures.

Wanneer verkies je Kwartiermakers boven Bedrijfsadviseurs? 8 Punten

Vertoont je huidige bedrijfsadviseur alle kenmerken die je bedrijf nodig heeft in een nuttige adviseur, of is het wellicht verstandig een andere aanpak te overwegen? Hier zijn acht signalen die aangeven wanner het tijd is om bedrijfsadviseurs te upgraden naar Kwartiermakers:

1. Je kernwaarden verschillen of de doelstellingen van je onderneming zijn veranderd

Jouw bedrijfsadviseur moet een waardesysteem hebben dat overeenkomt met dat van je bedrijf. Hoewel het prima is om verschillende meningen te hebben, moet je het natuurlijk eens zijn over de filosofie en aanpak. Als je bijvoorbeeld waarde hecht aan zakelijke integriteit, zal een adviseur die koste wat het kost wil winnen niet werken voor je team. Verschillende perspectieven zijn prima en zelfs goed. Maar als de kernwaarden verschillen, heb je een probleem.

Het kan ook gebeuren dat de doelstellingen van je onderneming zich moeten aanpassen naargelang je bedrijf groeit en er belangrijke veranderingen op de markt plaatsvinden. Kwartiermakers gaan dan op zoek naar nieuwe ideeën en strategieën die naadloos aansluiten op de huidige situaties binnen jouw sector en kunnen daarom met nieuwe en innovatieve projecten de winstgevendheid en productiviteit van je onderneming een enorme boost geven.

2. Ze hebben te veel hooi op hun vork genomen

Heb je een zzp of interim bedrijfsadviseur die meerdere klanten heeft en ook nog eens meerdere projecten voor jouw organisatie moet plannen? Dan kan het gebeuren dat hij of zij onvoldoende tijd besteedt aan jouw bedrijf. Beoordeel regelmatig de prestaties van de adviseur en zijn tijdsbesteding aan je bedrijf.

Als jouw adviseur met te veel klanten werkt, kun je na verloop van tijd verwachten dat er niet genoeg aandacht aan jouw onderneming besteed wordt, en zullen er veel gemiste kansen zijn op het gebied van innovatie en de implementatie van nieuwe bedrijfsstrategieën. Ervaren Kwartiermakers kunnen dan een goede keuze zijn om ervoor te zorgen dat je bedrijfsadviseur zijn schema's beter kan inplannen. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat ze alsnog de nodige tijd en inspanning kunnen leveren.

3. Ze helpen het bedrijf niet langer groeien

Als je bedrijf stagneert, is dat een belangrijk signaal dat je voor een nieuwe strategie een Kwartiermaker nodig hebt. Misschien was je bedrijfsadviseur een goede toepassing toen je bedrijf net van de grond kwam. Maar nu ervaar je een andere reeks uitdagingen die de huidige adviseur niet aankan. Kwartiermakers gaan op zoek naar nieuwe strategieën die aansluiten op de huidige omstandigheden binnen de sector. Kwartiermakers zorgen niet alleen voor vooruitgang op korte termijn, maar werken ook met je samen om het toekomstige pad van je zakelijke ondernemingen te verbeteren.

4. Een onafhankelijk perspectief krijgen

Wanneer je een bedrijf al enkele jaren runt, kan het moeilijk zijn om het bedrijf in een objectief licht te zien en dat geldt ook voor je bedrijfsadviseur als hij al jaren meeloopt. Kwartiermakers hebben een frisse en vernieuwende blik op jouw bedrijfsmodel en helpt je om buiten de dagelijkse gang van zaken te treden en het bedrijf van buitenaf te bekijken. Dit is ongelooflijk nuttig bij het zoeken naar verbeterpunten of nieuwe kansen.

5. De belangrijkste problemen binnen je bedrijf opsporen

Met de hulp van een freelance Kwartiermaker is de kans veel groter dat je de tekortkomingen in je bedrijfsmodel ziet, en de gebieden waar jij - de eigenaar - aan je eigen managementvaardigheden moet werken. Door deze problemen aan het licht te brengen, kun je beginnen met het proces om ze te overwinnen en verder te gaan.

6. Bedrijfsplanning en strategie bijwerken

Een belangrijke reden om een samenwerking met Kwartiermakers te overwegen is om je planning en strategische vaardigheden te verbeteren en bij te schaven. Op basis van de ervaring van je Kwartiermaker leer je de voordelen van een goede bedrijfsplanning en hoe je deze vaardigheden kunt gebruiken om een robuuster plan voor de toekomst van het bedrijf op te stellen.

7. Hulp bij het ontwikkelen van doelen en doelstellingen

Je kunt geen werkbaar ondernemingsplan opstellen als je de belangrijkste doelen van je bedrijf niet hebt geschetst. Werken met Kwartiermakers helpt je om je doelstellingen te verfijnen, de juiste doelen te stellen en meer momentum en drive in het bedrijf te creëren. Met een duidelijke set doelen waar jij en jouw team achter kunnen staan, is het gemakkelijker om je bedrijfsdoel te begrijpen en je prestaties te meten aan deze doelen en doelstellingen.

8. De Kwartiermakers fungeert soms als mentor

Werken aan je bedrijf is belangrijk, maar werken aan je eigen vaardigheden en welzijn is net zo belangrijk. Kwartiermakers kunnen ook fungeren als mentor, klankbord en vertrouwenspersoon, iets wat ongelooflijk waardevol is als je alleen aan de top staat. Je zorgen en ambities kunnen delen helpt je om te zorgen voor je eigen mentale gezondheid en welzijn - en dat is goed voor jou en het bedrijf als geheel. Als je minder gestrest bent, ben je een betere leider, besluitvormer en werkgever, dus er is een onmiskenbaar voordeel aan een nauwe samenwerking met een vertrouwde Kwartiermaker.

Wil jij ook de groei van jouw bedrijf verbeteren op basis van nieuwe inzichten en innovatieve projecten? Het kiezen van de juiste Kwartiermaker voor je interne maar ook externe projecten kan dan de beste keuze zijn voor jouw organisatie of onderneming.


Kwartiermaker inhuren?

Heeft jouw onderneming of organisatie behoefte aan een ervaren interim Kwartiermaker of zzp Kwartiermaker? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij zorgen ervoor dat jij de juiste kandidaat voor de opdracht vindt.

Aan de slag in deze rol?

Ben jij een professionele freelance Kwartiermaker die goed kan netwerken en op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe en wij nemen contact op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.