Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Logistiek Coördinator

 • Home
 • Logistiek Coördinator

Logistiek Coördinator

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Logistiek Coördinators:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Logistiek Coördinators
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Logistieke Coördinatoren houden toezicht op de activiteiten van de distributieketen en zorgen voor een efficiënte en kosteneffectieve distributie van goederen. Een ervaren Logistiek Coördinator beheert alle aspecten van de logistiek in deze toeleveringsketen. De Logistiek Coördinator is verantwoordelijk voor het organiseren en leveren van efficiënte transport- en opslag oplossingen voor de gehele levenscyclus van producten, van de aankoop van grondstoffen tot de distributie van het eindproduct. Een succesvolle Logistiek Coördinator moet in staat zijn efficiënte en kosteneffectieve supply chain operaties te garanderen. Je moet ook in staat zijn om distributieproblemen snel op te lossen en over sterke onderhandelingsvaardigheden beschikken.

Taken en verantwoordelijkheden van een Logistiek Coördinator

 • Toezicht houden op alle operaties binnen de distributieketen.
 • Organiseren en beheren van inventaris, opslag en transport.
 • Analyseren en optimaliseren van logistieke procedures.
 • Beoordelen, voorbereiden en routeren van inkooporders.
 • Zorgen voor het veilig en tijdig ophalen en afleveren van zendingen.
 • Monitoring van zendingen, kosten, tijdlijnen en productiviteit.
 • Aanpakken en oplossen van problemen met zendingen en voorraden.
 • Contacten leggen en onderhandelen met leveranciers en detailhandelaars.
 • Beantwoorden van vragen van klanten.

Opleidingsvereisten en vaardigheden van een Logistiek Coördinator

 • HBO diploma Bedrijfskunde, Logistiek of aanverwant gebied verdient de voorkeur.
 • 2+ jaar ervaring in logistiek management vereist.
 • Kennis van wettelijke voorschriften en ISO-vereisten.
 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Vaardigheid in Microsoft Office en logistieke software.
 • Goede management- en organisatievaardigheden.
 • Sterke probleemoplossende vaardigheden.

9 cruciale vaardigheden voor een succesvolle Logistiek Coördinator

Logistieke coördinatoren spelen een integrale rol in het transportproces en het algemene succes van een bedrijf. Zij zijn verantwoordelijk om de zendingen van klanten met succes van punt A naar punt B en alles daartussen te brengen. In de logistieke sector verandert alles voortdurend en doen zich continu problemen voor. Coördinatoren moeten ervoor zorgen dat alles soepel verloopt, ongeacht de wegversperringen die ze tegenkomen. Ze communiceren altijd met elkaar en met vervoerders, brengen klanten en dossiers in kaart en verplaatsen alle vracht zo efficiënt mogelijk met behulp van e-mail, telefoon en geavanceerde technologische systemen. Een uitstekende coördinator beschikt over verschillende vaardigheden en de meeste daarvan kunnen gelukkig worden aangeleerd.

1. Altijd anticiperen en plannen

In de logistieke sector moet je altijd het onverwachte verwachten en je voorbereiden op elk scenario of probleem dat zich kan voordoen. Vooruit kunnen denken en plannen is een recept voor succesvolle zendingen. Hierdoor kan de coördinator sneller handelen en een beter overzicht hebben van wat zich kan voordoen. Ook nadenken over toekomstige behoeften van klanten en resultaten van huidige acties kan leiden tot een betere ervaring voor klanten en groei van het bedrijf.

2. Teamspeler

Een teamspeler zijn is een belangrijke kwaliteit die bedrijven zoeken in een potentiële coördinator. Handelen als een teamspeler levert een grote bijdrage aan het succes van de zendingen van klanten en het algehele succes van het bedrijf. Een goede coördinator is betrouwbaar en begrijpt de waarde van het gelijkelijk verdelen van verantwoordelijkheden onder teamleden om te voorkomen dat één persoon te veel werk doet. Logistiek kan een stressvolle sector zijn, dus het is ook heel belangrijk om het goede werk van je teams te erkennen, hen met respect te behandelen en te helpen een opgewekte en positieve sfeer te behouden. Achter elk goed logistiek bedrijf staat een team van goede logistieke coördinatoren.

3. Sterke organisatorische en multitasking vaardigheden

In deze functie kun je verwachten dat alles snel gaat, zeer gedetailleerd, en dat er meerdere dingen tegelijk gebeuren. Een zending voor een klant heeft meerdere stappen en elementen die moeten worden gepland en georganiseerd om zo snel en efficiënt mogelijk te verlopen. Als coördinator moet jij een systeem vinden waarmee je prioriteiten kunt stellen, georganiseerd kunt blijven en wijzigingen en details consequent kunt bijhouden. Plan je werk en werk je plan uit!

4. Snel denken en beslissingen nemen

Beslissingen nemen is een grote verantwoordelijkheid voor een coördinator en vaak moeten ze snel worden genomen! Plotselinge gebeurtenissen kunnen vlotte verzendingen binnen luttele seconden verstoren, of het nu gaat om een defecte vrachtwagen, vertragingen, het weer of verkeerde informatie. Hoe langer je werkzaam bent in de logistieke sector, hoe beter je wordt in het nemen van correcte, snelle beslissingen onder druk. Zolang jij je probeert voor te bereiden op het onverwachte, kan het transportproces beter verlopen op basis van beslissingen die in het verleden en in de toekomst worden genomen.

5. Leer mentaliteit en aanpassingsvermogen

De logistieke sector staat bekend om zijn dagelijkse drastische veranderingen, vooral omdat de technologie voortdurend evolueert en er zich dagelijks onvermijdelijke problemen voordoen. Hoe lang je ook in de logistieke sector werkt, er valt altijd meer te leren en je voor te bereiden. Om de sector bij te houden, moeten logistieke coördinatoren zich kunnen aanpassen en groeien door essentiële veranderingen en beslissingen te nemen. Logistiek kan frustrerend zijn, en je moet leren om een goede instelling te houden en je niet te laten beïnvloeden door de dagelijkse gang van zaken, want die zal altijd blijven veranderen.

6. Betrokkenheid van begin tot eind

Een van de redenen waarom verladers logistieke coördinatoren gebruiken, is dat zij het proces van A tot Z kunnen afhandelen en hen bij elke stap op de hoogte kunnen houden. Coördinatoren begrijpen elk aspect van het verzendproces en weten wanneer ze bepaalde details moeten controleren. Ze zijn praktisch elke seconde van de verzending actief op zoek naar problemen en komen ze met oplossingen om de producten van klanten succesvol af te leveren.

7. Vaardigheden in relatiebeheer, communicatie en klantenservice

Communicatie en relaties zijn belangrijk in elke zakelijke of sociale omgeving. Logistieke coördinatoren moeten relaties opbouwen en onderhouden met meerdere mensen, waaronder werkgevers, collega's, teamleden, vervoerders, verkopers en klanten. Door contacten te leggen en relaties te vormen, creëer je een goede verstandhouding waardoor het bedrijf van binnen en van buiten blijft groeien. Alles in het leven werkt beter door communicatie en dat geldt ook zeker voor de logistiek. Je moet leren hoe je elke dag tijdig met iedereen die bij het proces betrokken is kunt communiceren over de details van de zending. In zo'n snelle omgeving kun je geen miscommunicatie toestaan, en als dat toch gebeurt, moet het snel worden opgelost. De relaties en de goede klantenservice zorgen ervoor dat klanten terugkomen en helpen de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Goede coördinatoren zullen snel leren weten wat klanten nodig hebben en willen, houden hen op de hoogte en weten wat ze moeten doen om hun klanten te laten terugkeren.

8. Focus op het grotere geheel

Het transportproces van punt A naar punt B bestaat uit meerdere stappen die veel beslissingen en planning vereisen. Logistieke coördinatoren moeten zowel de kleine details als het grote geheel van elke zending kunnen overzien. Zoals eerder gezegd kan het binnen enkele seconden misgaan, dus is het belangrijk te onthouden dat elke actie wordt beïnvloed door de vorige actie en dat elke actie gevolgen heeft voor toekomstige acties. Coördinatoren moeten de hele operatie van begin tot eind bekijken en mogelijke problemen voorzien.

9. Kritisch denken en problemen oplossen

Kritisch denken en problemen oplossen zijn essentiële kwaliteiten die elke coördinator moet kennen of onmiddellijk moet leren. In deze functie worden elke dag veel beslissingen genomen en je moet de beste beslissing nemen op basis van onderzoek, het analyseren van de situatie en brainstormen met teamgenoten. Hoe verder coördinatoren in hun carrière komen, hoe beter ze zullen weten wat ze met de informatie moeten doen en snel kunnen denken om het probleem onder extreme druk op te lossen. Je moet altijd aandacht hebben voor het verzendingsproces en handelen op een manier die nuttig is voor het bedrijf en je klanten.


Aan de slag als Logistiek Coördinator?

Wil jij graag werken als freelance Logistiek Coördinator of interim Logistiek Coördinator en bezit je deze cruciale vaardigheden? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw cv toe en wij nemen contact op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Logistiek Coördinator inhuren?

Heeft jouw bedrijf behoefte aan een betrokken en flexibele zzp Logistiek Coördinator? Dan kunnen wij helpen! Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij helpen je bij het vinden van een geschikte kandidaat voor deze functie.