Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden. Wij bemiddelen ook in loondienst vacatures.

Maatschappelijk werker | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Maatschappelijk werker | Freelance | Interim | ZZP

Maatschappelijk Werker | Freelance | Interim | ZZP | Loondienst

Kies uit ervaren en beschikbare Maatschappelijk Werkers:

  • Beschikbaar op interim, freelance of ZZP basis, of als professional bij u in loondienst.
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Maatschappelijk Werkers.
  • Bij Bureau Ad Interim staan ervaren zelfstandige professionals ingeschreven die bij de KvK geregistreerd zijn, evenals professionals die beschikbaar zijn voor een loondienstverband bij uw organisatie.
  • No match no pay: u betaalt alleen als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt of als de professional bij u in loondienst gaat.
  • Onze bemiddelingsfee is aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde van ruim 20%, zodat uw budget zo veel mogelijk in uw organisatie blijft. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers / professionals in loondienst uit uw regio.

5 tips om de moed niet op te geven tijdens je zoektocht naar een baan als maatschappelijk werker

Niets verplettert je eigenwaarde meer dan de juiste opleiding, kwalificatie en het enthousiasme bezitten om aan de slag te gaan, dan een periode van werkloosheid. Je hebt je cv's en sollicitatiebrieven geperfectioneerd. Je vindt leuke vacatures en misschien haal je het zelfs tot de laatste gespreksronde, maar lukt het maar niet om die baan te bemachtigen.

Of je nu je eerste baan na je afstuderen nog niet hebt gevonden, uit een functie bent ontslagen, terugkeert van een thuisblijf periode met je kinderen of gewoon tussen twee banen in zit, een paar maanden (of meer) werkloosheid kunnen aanvoelen als een eeuwigheid.

Tijdens een lange zoektocht naar die droombaan leer je al snel dat jouw baan als maatschappelijk werker je een doel en een gevoel van eigenwaarde geeft, en dat je je zonder een beetje verloren voelt. Daarom hebben wij van Bureau Ad Interim enkele tips op een rijtje gezet, waarvan wij hopen dat ze je helpen sterk te blijven en je door een van de meest stressvolle periodes van je leven te loodsen.

1. Houd je aan een schema

Je kunt voorkomen dat je in een zwart gat van zelftwijfel en depressie valt door gedisciplineerd te zijn en jezelf goed te managen. Behandel je zoektocht naar een baan als een fulltime baan. Sta op de normale tijden op, neem een lunchpauze en verlaat het "kantoor" voor het avondeten. Als je je avonden besteedt aan het online zoeken naar een baan en het stilstaan bij je status als werkloze, zal je vertrouwen snel afnemen.

Organiseer en maak plannen. Houd een notitieboekje of spreadsheet bij van alle organisaties waarop je je hebt gericht, banen waarop je hebt gesolliciteerd en de datum waarop je hebt gesolliciteerd. Het komt niet goed over als een werkgever contact met je opneemt voor een gesprek en je niet meer weet voor welke baan je hebt gesolliciteerd. Een pluspuntje van werkloos zijn is dat JIJ de baas bent. Je kunt flexibel zijn met je schema en doen wat je wilt, zolang je maar op schema blijft!

2. Stel redelijke, concrete doelen

Wees realistisch over de hoeveelheid tijd die je elke dag besteedt aan het zoeken naar een baan als maatschappelijk werker. De meeste mensen kunnen vier tot vijf uur per dag besteden aan het zoeken naar werk, en dat kan slopend zijn. Begin met het stellen van kleine doelen voor netwerken, onderzoeken en solliciteren. Als je een to-do-lijstje hebt en je eraan houdt, krijg je het gevoel dat je goede vooruitgang boekt: "Regel deze week twee informatieve gesprekken", "Zoek één nieuwe organisatie om gericht naar werk te zoeken" of "Woon één persoonlijk evenement voor permanente educatie bij".

3. Ga je huis of appartement uit

De hele dag thuis zitten kan al snel saai worden en is misschien geen gezonde manier om je gemotiveerd te houden als je alleen maar naar de stapel wasgoed in de hoek zit te staren. Neem je laptop mee naar een andere omgeving, zoals de openbare bibliotheek of een koffiehuis, voor je online zoektocht naar werk en het opstellen van je cv. Plan elke dag iets in waarbij je op pad gaat om je verbonden te voelen met de echte wereld. Werkloosheid kan aanvoelen als de “Twilight Zone" als je er lang genoeg in zit. Bezig blijven kan een lange zoektocht naar een baan draaglijker maken. Vertrouw niet volledig op het internet voor je zoektocht naar een baan. De volgende activiteiten kunnen ook je succes bij het zoeken naar werk vergroten:

  • Netwerken: Door nieuwe mensen te ontmoeten en met hen in contact te komen, vergroot je je kansen op het vinden van een baan.
  • Professionele ontwikkeling: Volg persoonlijk bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Laat jezelf niet achterop raken omdat je niet werkt. De beste aanpak is om meer te leren over jouw specifieke praktijkgebied, nu je er de tijd voor hebt. Zo heb je een voorsprong op je concurrentie als het tijd is voor een sollicitatiegesprek.
  • Doe vrijwilligerswerk: Men onderschat vaak hoe belangrijk vrijwilligerswerk kan zijn tijdens het zoeken naar een baan als maatschappelijk werker. Je breidt niet alleen je netwerk uit om een potentiële baan te vinden, maar je doet ook iets waar je van houdt. Je hebt niet voor niets voor maatschappelijk werk gekozen. Zoek een organisatie en een groep mensen waar je graag mee werkt en doe vrijwilligerswerk. Niets is verheffender dan je gewaardeerd en nodig te voelen en iets te doen waar je van houdt.

4. Blijf verbonden

Het is gemakkelijk om je terug te trekken uit sociale situaties als je je schaamt voor je werkloosheidsstatus of moe bent van het beantwoorden van vragen over je zoektocht naar een baan. Dit is echter juist het belangrijkste moment om contact te maken, of opnieuw contact te leggen met degenen die je kunnen helpen.

Doe een beroep op je ondersteunend netwerk. Daar zijn ze voor: familie, vrienden en professionele collega's moeten bereid zijn je door deze moeilijke tijd heen te helpen. Wees niet bang om hen te vertellen dat je werkloos bent en laat hen weten hoe ze je kunnen steunen.

Vergeet niet professionele referenties aan te spreken. Spreek met hen af voor een kopje koffie of een lunch om hen te laten weten hoe het met je zoektocht naar een baan verloopt. Zo worden ze niet verrast door een potentiële werkgever die contact met ze opneemt terwijl ze al jaren niets meer van je hebben gehoord.

Word lid van een sollicitatie groep. Zoek een groep die bij je past. Als je er geen kunt vinden, begin er dan een! Post op je lokale sociaal werk LinkedIn groep dat je graag een Vacature groepje in je omgeving of online wilt starten. Deze groepen kunnen je helpen je zoektocht naar een baan op de rails te houden en je gemotiveerd te houden.

5. Zorg goed voor jezelf

Dit zou eigenlijk het eerste punt moeten zijn. Een baan kwijtraken is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Een baan is veel meer dan een manier om in je levensonderhoud te voorzien. Je hebt waarschijnlijk sociaal werk gekozen omdat het je een doel geeft. Verdriet is een natuurlijke reactie op verlies, en dat geldt ook voor het verlies van een baan. Erkennen dat je geestelijke gezondheid op dit moment kwetsbaar is, is essentieel om deze moeilijke tijd met succes door te komen.

Eet goed en blijf in beweging. Het kan gemakkelijk zijn je gezonde eet- en beweging routine achterwege te laten als je gestrest bent. Bekijk deze belabberde situatie van de zonnige kant: je hebt meer tijd om aan zelf zorg te besteden! Heb je altijd al bepaalde gezonde gerechten willen leren koken of een yogales willen volgen? Dan is nu het moment daarvoor aangebroken! Als je geen lid bent van een sportschool of je lidmaatschap hebt laten vallen om geld te besparen, dan is wandelen gratis. Verken parken, de stad, of als het midden in de winter is, wordt een wandelaar in het winkelcentrum. Gebruik deze tijd als een geschenk om iets beter voor jezelf te zorgen.

Vermijd gesprekken met negatieve (of stressvolle) mensen. "Hoe ga jij je huur betalen?" "Heb je gesolliciteerd op die vacature maatschappelijk weker die ik je stuurde?" "Wat doe je de hele dag aangezien je geen baan hebt?" Als je vrienden (oké, je moeder) je voor de honderdste keer vragen of je al iets hebt gehoord van al die banen waarvoor je hebt gesolliciteerd, helpt dat niet. Ze denken misschien dat ze je steunen door ernaar te vragen, maar het vergroot alleen maar je stress. Je moet optimistische mensen om je heen hebben die een positieve invloed op je leven kunnen hebben. Vertel mensen die ernaar vragen beleefd dat je hen zeker op de hoogte zult houden. Vraag hen om positieve gedachten. Je hebt aanmoediging nodig om gemotiveerd te blijven en geen doemscenario's.


Aan de slag als Maatschappelijk werker?

Ben jij ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan als freelance Maatschappelijk werker, interim Maatschappelijk werker of zzp Maatschappelijk werker? Dan kunnen wij van Bureau Ad Interim helpen! Stuur ons zo snel mogelijk jouw CV toe en wij nemen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.