• darkblurbg

Management consultant | Freelance | Interim | ZZP

Ik zoek een Management consultant     Ik ben een Management consultant

Kies uit zeer ervaren en direct beschikbare Management consultants:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Management consultants
 • Ervaren professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven
 • No match no pay (u betaalt pas als een interimmer / freelancer / ZZP-professional bij u aan het werk gaat)
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers uit uw regio actief
 • Geen concurrentie- en relatiebeding

Wat is een management consultant?

Management consultants, ook wel managementanalisten genoemd, analyseren en evalueren de dagelijkse bedrijfsvoering en de taken van medewerkers binnen verschillende bedrijven om manieren te vinden om de winstgevendheid en efficiëntie van de organisatie te verbeteren.

Adviesbureaus en grote bedrijven huren management consultants in voor fulltime uren, maar management consultants kunnen ook voor zichzelf werken als onafhankelijke contractanten. Management consultants werken voornamelijk in kantooromgevingen, vaak als tijdelijke professional binnen bedrijven die hun diensten hebben ingehuurd, maar kunnen ook dienen als in-house consultants voor grote organisaties.

Mogelijk heb je iemand nodig die toezicht houdt op het projectmanagement of een heel ander type managementadvies of management expertise. Onthoud dat het zinvol is om hulp van buitenaf in te huren als je geconfronteerd wordt met een probleem dat je nog niet eerder hebt behandeld.

In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, moet je tijdelijk iemand inhuren die jouw specifieke problemen al meerdere malen heeft aangepakt. Je zult een enorm investeringsrendement zien als je de juiste adviseur krijgt om jouw huidige situatie aan te pakken. Bureau ad Interim kan je daarin ondersteunen.

Heb ik een management consultant nodig?

Je weet dat je hulp nodig hebt om jouw groeiende organisatie (opnieuw) in beweging te brengen. Maar je wilt uiteraard wel waar voor jouw geld. Misschien vraag je je wel af wat een management consultant doet waardoor hij of zij een investering is welke we gaan terugverdienen. Heeft mijn organisatie er niet meer belang bij als we deze financiële middelen (kosten van een management consultant) in onze dagelijkse activiteiten stoppen?

Management consultants faciliteren niet alleen in geval van projecten; ze pakken een breed scala aan zakelijke uitdagingen aan.

Je kunt bijvoorbeeld een managementconsultant zoeken die ervaring heeft met het herstructureren van bedrijven wanneer het tijd is voor een grote verandering. Je kunt een IT-adviseur bellen als je wilt investeren in een enorme upgrade van jouw ICT-systeem voor het hele bedrijf. Je kunt rekenen op een bedrijfsadviseur met juridische, PR- en HR-vaardigheden om de managementstructuren na een groot schandaal te vernieuwen.

Management consultants bieden waardevolle vaardigheden die zijn opgedaan in andere organisaties. Ze kunnen je kennis laten maken met de nieuwste technische oplossingen.

Management consultants hebben krachtige analytische tools en ervaring om problemen te diagnosticeren en je door veranderingen heen te begeleiden, maar ze zullen op een gegeven moment ook verder gaan. Als je langdurige ondersteuning nodig hebt op bepaalde gebieden van jouw managementteam, overweeg dan om een ​​geschikt lid toe te voegen aan het directieteam.

Taken en verantwoordelijkheden van een management consultant

De verantwoordelijkheden voor een management consultant kunnen per organisatie verschillen, maar vaak zijn onderstaande verantwoordelijkheden van toepassing:

 • Het identificeren van problemen. Management consultants brengen bestaande problemen binnen een bedrijf in kaart die een negatieve invloed kunnen hebben op de winstgevendheid of het merkimago van het bedrijf kunnen schaden.
 • Het analyseren van de bedrijfsstructuur. Management consultants analyseren bedrijfsstructuren om inefficiënties te zoeken die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsresultaten.
 • Het evalueren van het managementteam. Management consultants evalueren de leden van het management team (MT) binnen een bedrijf en werken nauw met hen samen om hun gedrag en dagelijkse taken te bewaken en om gedrag / patronen te vinden dat kan worden veranderd om de winstgevendheid van het bedrijf te vergroten.
 • Interviewen en observeren van medewerkers. Management consultants interviewen en observeren werknemers binnen een bedrijf om probleemgebieden te lokaliseren en manieren te vinden om personeelsfuncties te verbeteren.
 • Het maken en geven van presentaties. Management consultants maken en geven presentaties waarin verbeterpunten voor de organisatie worden getoond.
 • Analyseren van financiële gegevens. Management consultants analyseren de financiële gegevens van het bedrijf om overbodige uitgaven te vinden en budgetverbeteringen te lokaliseren die de inkomsten van het bedrijf kunnen verhogen.
 • Organiseren van trainingen. Management consultants organiseren werknemers- en managementworkshops om de productiviteit van het personeel te verhogen.

Competenties van een management consultant

 • Analytisch vermogen. Management consultants evalueren en analyseren bedrijfsactiviteiten, financiën en werknemers, wat sterke analytische vaardigheden vereist.
 • Verkopen. Omdat management consultants zoeken naar manieren om de winstgevendheid van de organisatie te vergroten, zoeken werkgevers voor deze baan naar professionals met sterke verkoopvaardigheden en een goed begrip van verkoop.
 • Management. Management consultants analyseren managementstructuren en werknemers binnen een bedrijf, wat sterke managementvaardigheden vereist.
 • Communicatieve vaardigheden. Management consultants gebruiken verbale communicatieve vaardigheden om nauw samen te werken met managers en personeelsleden binnen een bedrijf en hen mogelijkheden te laten zien waarop ze hun efficiëntie en werkvaardigheden kunnen verbeteren om de bedrijfsactiviteiten te verbeteren.
 • Aandacht voor detail. Management consultants voeren uitgebreide evaluaties uit van het gedrag van medewerkers, managementactiviteiten en andere aspecten van organisaties, wat veel aandacht voor detail vereist.
 • Wiskundig inzicht. Aangezien management consultants financiële gegevens voor bedrijven bestuderen, zijn sommige wiskundige vaardigheden essentieel voor deze functie.
 • Probleemoplossend vermogen. Management consultants zoeken naar problemen binnen bedrijven en vinden er oplossingen voor, wat uitstekende probleemoplossende vaardigheden vereist.