Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Manager director | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • Manager director | Freelance | Interim | ZZP

Manager director | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Manager directors:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Manager directors
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

1. De geheimen van een succesvolle manager director

De rol van manager director (MD / of algemeen directeur) is een van de meest veelzijdige en genuanceerde posities in creatief marketing management. Terwijl de directeur worstelt met de budgetten en de doelstellingen en de visie van het bedrijf voor morgen, moet de manager director de resultaten van vandaag leveren, het personeel het gevoel geven dat ze deel uitmaken van een gemeenschappelijke onderneming en op schema liggen om de financiële cijfers te leveren.

Een zwakke Manager Director creëert een achterstand voor getalenteerde directeurs die hun management potentieel niet kunnen waarmaken tenzij ze vertrekken, en dwingt het agentschap uiteindelijk om een externe directeur in te huren wanneer de tijd daarvoor rijp is. Voor ambitieuze directeuren en wannabe CEO's zijn er vier centrale tegenstrijdige talenten die manager directors moeten beheersen om effectief te zijn.

2. Bevlogen leiderschap

Trap niet in de val om ego en machismo te verwarren met sterk leiderschap; emotionele intelligentie en zelfbewustzijn zijn waarschijnlijk de sterkste punten van een moderne MD van een agentschap. EQ is de sleutel tot het ontwikkelen van vertrouwen met collega's en klanten, helpt bij het bouwen van een optimaal team en zorgt voor effectieve resultaten.

Manager Directors moeten in staat zijn om positiviteit en aanmoediging uit te stralen om een team achter een gedeelde visie te krijgen. Je team moet op een authentieke manier betrokken zijn bij het bedrijf om resultaten te leveren. Manager Directors die succesvol zijn en een lange carrière hebben, beschikken over een combinatie van integriteit, bescheidenheid en vaardigheden om mensen aan zich te binden.

Het kost tijd om talenten te ontwikkelen die op een menselijk en emotioneel niveau contact maken, maar ze kunnen een enorm potentieel openbaren en koesteren. Harde feedback geven en iemand tegelijkertijd aanmoedigen om het beter te doen, kan ervoor zorgen dat mensen zich mislukkelingen voelen of zich juist begeleid voelen. Deze zogenaamde 'soft skills' zijn de ontbrekende schakel voor een toekomstige succesvolle directeur.

3. Commercieel intellect

Zakelijke focus is de basis voor een effectieve manager director. De verleiding om de cijfers van de directie over te nemen zonder de complicaties ervan volledig te begrijpen of te kunnen waarderen, kan overweldigend zijn. Degenen die de cijfers zelf ook goed doornemen en worstelen met de implicaties zijn degenen die effectief kunnen communiceren met het team.

Pas op voor leiders die alles overmatig intellectualiseren. Een ideale Manager Director is iemand die de business echt begrijpt - die de financiële realiteit begrijpt, zijn team waardeert, besluitvaardig handelt en uitdagende en snelle beslissingen neemt. Luie dagen doorbrengen met het bedenken van één merkwaarde voor het bureau zijn allang voorbij, een Manager Director denkt altijd aan de bottom line.

4. Een Manager Director heeft een creatief libido

Een manager director moet een uiterst nieuwsgierige interesse hebben in alle aspecten van het creatieve proces. Van het doorspitten van de saaie data met de strategen en kippenvel krijgen bij de onthulling, tot het strijden voor werk dat social trending potentieel heeft. Een Manager Director moet de kampioen zijn van transformatie en innovatie. Hoewel creatief elan gemakkelijk verloren kan gaan onder het gewicht van de verantwoordelijkheid, mag iedereen die in deze rol wil slagen nooit de oorspronkelijke essentie en missie van het bedrijf uit het oog verliezen.

5. Strategische visie

Alle goede creatieve ideeën moeten verankerd zijn in een solide strategisch begrip van de wensen en behoeften van de consument. Het vermogen om informatie te analyseren en te distilleren tot enkele organiserende principes is het verschil tussen leuke ideeën en gedenkwaardige campagnes. Manager Directors moeten rigoureus vooruitdenken in alle communicatie van het merk of het bedrijf. Het creatieve proces kan al snel aanmatigend zijn, ideeën moeten door een kader van gegevens en reality checks gaan zonder hun spontaniteit te verliezen. Dit zijn vaak moeilijke trajecten die vragen om een sterk richtinggevende geest.

Weinig mensen hebben het hart van Moeder Theresa, het brein van Stephen Hawking, de passie van Da Vinci en de bewegingen van Kasparov, maar manager directors moeten bijkans Olympische capaciteiten bezitten.

6. Besluitvaardigheid

Een sterke Manager Director moet in staat zijn om goede beslissingen te nemen, gebaseerd op logisch en strategisch denken. Een goede Manager Director is ook bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn beslissingen. Hij moet ook in staat zijn om uitdagende of stressvolle situaties rustig tegemoet te treden en toch weloverwogen beslissingen te blijven nemen.

7. Commercieel bewustzijn en kennis van de industrie

Manager Directors moeten een gedegen kennis hebben van het bedrijfsleven en de handel in het algemeen, zodat zij kunnen zorgen voor het blijvend succes en de groei van de onderneming. Zij moeten ook een grondige industrie specifieke kennis hebben om trends te begrijpen en te kunnen voorspellen.

8. Financieel beheer

Algemeen directeuren zijn meestal rechtstreeks betrokken bij de financiën van de onderneming, met inbegrip van het toezicht op de jaarlijkse begrotingen en verslagen. Dit betekent dat zij financieel zeer goed onderlegd moeten zijn en moeten weten hoe zij de financiën van een onderneming moeten beheren.

Waar jij je ook bevindt in de management rangschikking, vraag je af hoe je deze vaardigheden kunt waarmaken. Iedereen kent instinctief zijn verborgen zwakheden en favoriete sterke punten en een Manager Director moet uiteindelijk zelfbewust zijn. Begrijp je motivaties om je vervuld, bevoegd, betrokken en effectief te voelen. Beoordeel hoe je als leider waarde toevoegt, werk aan het optimaliseren van je overdraagbare managementvaardigheden om kansen te creëren buiten jouw comfortzone en in een overvloed aan creatieve marketingorganisaties.

9. Enkele veel gestelde vragen over deze functie

A. Wat doet een Manager Director?

Manager directors houden toezicht op verschillende groepen leiders binnen een organisatie. Zij werken rechtstreeks samen met de directie van een organisatie om strategisch advies en richting te geven gedurende het hele jaar.

B. Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Manager Director?

Een Manager Director heeft verschillende taken, afhankelijk van waar hij werkt, maar meestal is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategieën van het bedrijf, het geven van strategisch advies aan verschillende directieleden en het helpen van het bedrijf om zijn doelen te bereiken.

C. Wat maakt een goede manager director?

Een goede manager director moet over uitstekende leiderschapsvaardigheden beschikken, aangezien hij met veel leiders binnen een organisatie samenwerkt. Hij moet beschikken over superieure empathische of sociale vaardigheden om relaties tussen werknemers/klanten op te bouwen en over sterke schrijfvaardigheden, wat essentieel is bij het behandelen van verschillende soorten taken.

D. Met wie werkt een manager director?

Een manager director werkt samen met vele leidinggevenden in een organisatie om een strategische visie te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het bedrijf elk jaar zijn doelen bereikt.

E. Hoe word je een manager director?

Hoewel er vele wegen zijn om Manager Director te worden, moet je over het algemeen ten minste een graad hebben en vele jaren werkervaring:

 • Voltooiing van een bachelordiploma in het bedrijfsleven, de handel of een aanverwante sector. Dit vergt doorgaans drie jaar voltijds studeren.
 • Overweeg je zakelijke en leidinggevende vaardigheden te verbeteren met een relevante postdoctorale graad, zoals een Master of Business Administration (MBA).
 • Je kunt ook overwegen een cursus tot directeur te volgen en dit kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op een postdoctorale studie. Deze cursussen zijn veelal gericht op de dagelijkse vaardigheden die van een algemeen directeur worden verlangd en kunnen ook netwerkmogelijkheden bieden.
 • Doe uitgebreide werkervaring op in functies die je in staat stellen expertise op het gebied van bedrijfsvoering, leiderschap en besluitvorming te ontwikkelen.
 • Uiteindelijk kan wiskunde aangeleerd worden, strategie bestudeerd, een waardering voor kunst verworven, maar vriendelijkheid en empathie, het fundament van goed management, zijn over het algemeen instinctief. Voor een ambitieuze freelance manager director, interim manager director of zzp manager director geld dat emotionele intelligentie een bedrijf en je carrière transformeren.