Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Manager Housekeeping | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • Manager Housekeeping | Freelance | Interim | ZZP

Manager Housekeeping | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Managers Housekeeping:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Managers Housekeeping
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Een Manager Housekeeping houdt toezicht op het werk van het housekeeping personeel en zorgen ervoor dat hotels, resorts, ziekenhuizen, universiteiten, kantoorgebouwen en andere faciliteiten schoon en netjes worden gehouden. Zij zien erop toe dat het personeel zich houdt aan het veiligheids- en hygiënebeleid.

De verantwoordelijkheden van de Housekeeping Manager omvatten het toewijzen van taken aan het housekeeping personeel, het identificeren en rapporteren van gevallen van traagheid en het controleren van schoonmaakbenodigdheden. Je moet ook het management op de hoogte brengen van apparatuur of meubilair dat gerepareerd of vervangen moet worden en ervoor zorgen dat het huishoudelijk personeel alle veiligheids- en hygiënevoorschriften naleeft.

Om succesvol te zijn als Housekeeping Manager, moet je strategieën kunnen ontwikkelen en implementeren om het functioneren van de housekeeping afdeling te verbeteren. Uiteindelijk moet een uitzonderlijke Manager Housekeeping beschikken over uitstekende managementvaardigheden en in staat zijn ervoor te zorgen dat de huishoudelijke werkzaamheden efficiënt verlopen.

Taken en verantwoordelijkheden van een Manager Housekeeping

 • Het toewijzen van huishoudelijke taken aan personeel en het inspecteren van het werk om ervoor te zorgen dat de voorgeschreven normen van netheid worden nageleefd.
 • Plannen van personeelsdiensten en organiseren van vervangingen indien nodig.
 • Onderzoeken en behandelen van klachten over slechte huishoudelijke diensten.
 • Training geven aan het huishoudelijk personeel.
 • Regelmatig inventariseren van schoonmaakbenodigdheden en bestellen van voorraden indien nodig.
 • Verstrekken van schoonmaakbenodigdheden en apparatuur aan huishoudelijk personeel indien nodig.
 • Screenen van huishoudelijke sollicitanten en aanbevelen van promoties, overplaatsingen en ontslagen.
 • Het uitvoeren van diverse schoonmaaktaken in geval van personeelstekort.

Opleidingsvereisten en vaardigheden van een Manager Housekeeping

 • MBO diploma afdelingsmanager.
 • Aantoonbare ervaring in huishouding of horeca.
 • Kennis van goede huishouding.
 • Bedreven in alle Microsoft Office toepassingen.
 • Het vermogen om te multitasken.
 • Het vermogen om langere tijd te staan.
 • Uitstekende organisatorische en time management vaardigheden.
 • Uitzonderlijke klantenservice vaardigheden.
 • Effectieve communicatieve vaardigheden.

Managers Housekeeping zijn verantwoordelijk voor de netheid van een hotel of ander commercieel etablissement. Zij houden toezicht op een team van huishoudsters en zorgen ervoor dat alle delen van het pand schoon en goed onderhouden zijn. Managers Housekeeping moeten dan ook over verschillende vaardigheden beschikken om succesvol te zijn in hun rol. Deze vaardigheden omvatten onder andere leiderschap, organisatie en tijdmanagement. Als je geïnteresseerd bent in het vervullen van deze rol, dan kan leren over deze vaardigheden je helpen bij de voorbereiding op de baan.

Welke 13 vaardigheden heb je nodig als manager housekeeping?

1. MS Office

Je moet wellicht documenten voor het bedrijf opmaken en bewerken. Misschien gebruik je ook Microsoft Office-programma's zoals Word of Excel om informatie over werknemers bij te houden of planningen te beheren. Basis computervaardigheden kunnen je helpen deze taken efficiënt uit te voeren.

Je kunt MS Office-programma's ook gebruiken om opleidingsmateriaal voor je werknemers te maken. Je kunt bijvoorbeeld PowerPoint gebruiken om presentaties te maken over de juiste schoonmaaktechnieken of veiligheidsprocedures.

2. Prestatiemanagement

Managers Housekeeping moeten in staat zijn om constructieve feedback te geven en doelen te stellen voor hun werknemers. Dit kan hen helpen hun prestaties te verbeteren, wat op zijn beurt het bedrijf helpt zijn doelen te bereiken. Een goede prestatie manager is iemand die eerlijke feedback kan geven en tegelijkertijd zijn teamleden kan ondersteunen.

3. Voorraadbeheer

Managers Housekeeping dienen te beschikken over vaardigheden ten aanzien van voorraadbeheer. Deze omvatten hoe te volgen en registreren van de benodigdheden voor het schoonmaken van kamers. Dit kan je helpen ervoor te zorgen dat je genoeg van elke voorraad hebt, zodat teamleden hun taken efficiënt kunnen uitvoeren. Het is ook belangrijk te weten welke soorten benodigdheden nodig zijn om een schoon hotel of ander etablissement te handhaven.

4. Budgettering

Je zult wellicht budgetten moeten opstellen en beheren voor benodigdheden, salarissen van werknemers en andere uitgaven. Met sterke budgetteringsvaardigheden kun je ervoor zorgen dat het bedrijf genoeg geld heeft om de kosten te dekken, terwijl je ook kunt investeren in gebieden die de productiviteit of kwaliteit van de dienstverlening kunnen verbeteren.

5. Communicatie op de werkplek

Managers Housekeeping moeten kunnen communiceren met hun personeel en andere afdelingen op de werkplek. Zij moeten duidelijk instructies kunnen geven, vragen kunnen beantwoorden en problemen tussen werknemers of afdelingen kunnen oplossen. Je gebruikt deze communicatievaardigheden ook wanneer je communiceert met gasten van het hotel of resort waar je werkzaam bent. Je moet dus vriendelijk en beleefd zijn terwijl je de vragen van gasten beantwoordt en eventuele problemen oplost.

6. Kwaliteitscontrole

Als Manager Housekeeping kan het voorkomen dat je het werk van je team moet controleren en evalueren om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de verwachtingen van de klant. Als een gast in een hotel bijvoorbeeld klaagt over de netheid, kun je de situatie onderzoeken om te bepalen of de medewerker de juiste schoonmaakprocedures heeft gevolgd.

7. Leiderschap

Leiderschapsvaardigheden zijn belangrijk voor Housekeeping Managers, omdat ze je helpen het team te leiden en gemotiveerd te houden. Sterke leiderschapsvaardigheden omvatten het effectief kunnen delegeren van taken, het duidelijk communiceren met werknemers en het motiveren van anderen door positieve feedback te geven. Je kunt ook leiderschap tonen door duidelijke doelen te stellen voor de housekeeping afdeling en een omgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.

8. Conflictoplossing

Je zult deze vaardigheid vaak gebruiken als werknemers het oneens zijn over de manier waarop ze hun taken moeten uitvoeren of als ze verschillende meningen hebben over het bedrijfsbeleid. Als een werknemer bijvoorbeeld vindt dat hij opslag moet krijgen, terwijl een andere werknemer het daar niet mee eens is, kan jij bemiddelen en hen helpen tot overeenstemming te komen.

9. Reinigingsmethoden en -technieken

Housekeeping Managers moeten vertrouwd zijn met de schoonmaakmethoden en -technieken die door hun personeel worden gebruikt. Zo kunnen zij waar nodig advies geven en ervoor zorgen dat alle medewerkers de juiste procedures gebruiken om verschillende oppervlakken, apparatuur of andere zaken in een gebouw schoon te maken. Sommige schoonmaak chemicaliën vereisen bijvoorbeeld speciale hanterings- of verwijderingsmethoden.

10. Veiligheidsprocedures

Veiligheidsprocedures zijn belangrijk omdat zij vaak toezicht houden op het werk van veel werknemers. Een goede kennis van veiligheidsprotocollen kan je helpen ervoor te zorgen dat jouw personeel in een veilige omgeving werkt en de kans op ongevallen tijdens het werk verkleint. Je kunt je werknemers ook trainen in de juiste veiligheidstechnieken, wat hen kan helpen veilig te blijven tijdens het uitvoeren van hun taken.

11. Besluitvorming

Je moet beslissingen kunnen nemen over de taken van het housekeeping personeel, roosters en andere aspecten van hun werk. Als bijvoorbeeld een lid van het team afwezig is, moet je beslissen of een andere medewerker zijn taken kan overnemen of dat je hiervoor een andere oplossing moet vinden. Je moet ook beslissingen nemen over welke werknemers op bepaalde dagen of tijdens bepaalde diensten moeten samenwerken.

12. Huishoudelijke planning

Housekeeping Managers zijn verantwoordelijk voor het inplannen van het werk van hun team. Ze moeten weten hoeveel uren elke werknemer nodig heeft en wanneer ze beschikbaar zijn. Dit vereist dus dat zij weten hoeveel tijd het kost om bepaalde taken uit te voeren, zoals het schoonmaken van een badkamer of het stofzuigen van een kantoor. Het is ook belangrijk voor hen om te kunnen communiceren met werknemers over hun schema's, zodat iedereen weet wat ze kunnen verwachten.

13. Probleemoplossing

Het kan voorkomen dat je problemen moet oplossen die zich voordoen in de werkomgeving of met werknemers. Als een werknemer bijvoorbeeld een conflict heeft met een ander personeelslid, kun jij optreden als bemiddelaar om hen te helpen een oplossing te vinden. Je kunt probleemoplossende vaardigheden ook gebruiken bij onverwachte situaties, bijvoorbeeld wanneer apparatuur onverwachts kapot gaat.


Manager Housekeeping inhuren?

Heeft jouw hotel, casino of resort een efficiënte freelance Manager Housekeeping, interim Manager Housekeeping of zzp Manager Housekeeping nodig? Dan kunnen wij van Bureau Ad Interim helpen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en wij zorgen voor een geschikte kandidaat die de housekeeping van jouw onderneming op rolletjes laat lopen.

Werken als Manager Housekeeping?

Ben jij een ervaren Manager Housekeeping die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Aarzel dan niet en stuur ons zo snel mogelijk jouw CV toe zodat wij contact kunnen opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Een Manager Housekeeping is verantwoordelijk voor het beheren van de housekeeping-activiteiten van een hotel, resort of ander soort accommodatie. De Manager Housekeeping geeft leiding aan een team van housekeeping-medewerkers en is verantwoordelijk voor het toezicht op de schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden van de accommodatie om ervoor te zorgen dat deze schoon, veilig en gastvrij blijft. De Manager Housekeeping rapporteert aan de algemeen manager of de directeur van de accommodatie.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 1. Leiding geven aan de housekeeping-medewerkers: De Manager Housekeeping geeft leiding aan een team van housekeeping-medewerkers, inclusief het inhuren, trainen, beoordelen en ontslaan van personeel.
 2. Toezicht op de schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden: De Manager Housekeeping houdt toezicht op de schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden van de accommodatie om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de hoogste normen van netheid, veiligheid en gastvrijheid.
 3. Opstellen van werkplannen: De Manager Housekeeping stelt werkplannen op voor het housekeeping-team en zorgt ervoor dat de werkzaamheden binnen het budget en de tijdlijnen worden uitgevoerd.
 4. Coördinatie met andere afdelingen: De Manager Housekeeping coördineert met andere afdelingen binnen de accommodatie, zoals de frontoffice en technische dienst, om ervoor te zorgen dat de housekeeping-activiteiten naadloos verlopen.
 5. Budgetbeheer: De Manager Housekeeping beheert het budget voor housekeeping-activiteiten, inclusief het opstellen van begrotingen, het monitoren van kosten en het implementeren van kostenbesparende maatregelen.
 6. Ontwikkeling van standaard werkprocedures: De Manager Housekeeping ontwikkelt standaard werkprocedures voor het housekeeping-team om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden consistent en effectief worden uitgevoerd.
 7. Implementatie van kwaliteitscontroleprogramma's: De Manager Housekeeping implementeert kwaliteitscontroleprogramma's om ervoor te zorgen dat de housekeeping-activiteiten voldoen aan de hoogste normen van netheid en gastvrijheid.
 8. Rapportage: De Manager Housekeeping houdt rapporten bij van housekeeping-activiteiten en voortgang en rapporteert aan de algemeen manager of de directeur van de accommodatie.
 9. Bijhouden van trends en ontwikkelingen: houdt trends en ontwikkelingen bij op het gebied van housekeeping en implementeert nieuwe technologieën en processen om de efficiëntie en effectiviteit van housekeeping-activiteiten te verbeteren.

Belangrijke vaardigheden en kwalificaties

 1. Diploma in hospitality management of een gerelateerd vakgebied.
 2. Minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende rol in housekeeping of een vergelijkbare functie in de hospitality branche.
 3. Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met individuen uit diverse achtergronden en met verschillende behoeften.
 4. Kennis van housekeeping-methoden, -procedures en -materialen.
 5. Sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren.
 6. Leiderschapsvaardigheden en het vermogen om het housekeeping-team te motiveren en te inspireren.
 7. Kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid.
 8. Ervaring met het beheren van budgetten en het implementeren van kostenbesparende maatregelen.
 9. Bekendheid met nieuwe technologieën en processen op het gebied van housekeeping.
 10. Overtuiging van het belang van netheid, veiligheid en gastvrijheid in de hospitality branche.