Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Netwerkspecialist | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Netwerkspecialist | Freelance | Interim | ZZP

Netwerkspecialist | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Netwerkspecialisten:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Netwerkspecialisten
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

Netwerkspecialist: maak kennis met deze professional!

De voortdurende groei op het gebied van de informatietechnologie heeft een aantal mogelijkheden voor diverse loopbanen met zich meegebracht. Daarmee is de behoefte ontstaan aan de ontwikkeling van veilige computernetwerken die het werk van een grote hoeveelheid gegevens ondersteunen. In deze context is de netwerkspecialist een onmisbare professional in ondernemingen geworden.

Deze beroepsbeoefenaar is verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren, integreren en beheren van computernetwerken - dimensionering en ontwikkeling van specificaties, vaststelling van behoeften en bevordering van gunstige oplossingen voor het onderhoud van het netwerk en de diensten ervan. Wilt je weten wat een netwerkspecialist doet? Lees dan verder!

Wat doet een netwerkspecialist?

Deze professional is verantwoordelijk voor het waarborgen van de werking en de kwaliteit van het netwerk van een bedrijf, zodat de door de organisatie uitgevoerde activiteiten niet worden geschaad. De netwerkspecialist kan bijvoorbeeld apparatuur ontwikkelen om het internetsignaal op te vangen en te verspreiden en de ontvangst door apparaten zoals computers en mobiele telefoons te regelen.

Zij kunnen zowel in overheidsbedrijven als in particuliere ondernemingen werken. Het is ook mogelijk om de diensten van een netwerkspecialist onafhankelijk aan te bieden. Elke organisatie heeft immers een computer netwerk professional nodig die constant werkt zodat de systemen niet offline gaan en zodat alle informatie de plaatsen en mensen bereikt waarvoor ze bedoeld is.

Op welke gebieden kan deze professional werken?

De netwerkspecialist kan werken in twee basissegmenten die fundamenteel zijn voor het IT-gebied: infrastructuur en beveiliging. Hieronder vindt je meer informatie over elk van hen.

Infrastructuur

Het gebied van de netwerkinfrastructuur omvat andere segmenten van de informatica, zoals besturingssystemen (Windows en Linux), hardware en software, netwerktypes (bekabeling, draadloos, 3G, 4G, enz.) en opties voor netwerkbeveiliging.

Een bedrijf dat bijvoorbeeld een kantoor wil inrichten, heeft een netwerk professional nodig met kennis van configuraties, computers, beveiligingsopties en besturingssystemen. Bovendien moet men weten hoeveel apparatuur er nodig is, wat de structuur van het gebouw is, en nog andere zaken.

Beveiliging

Het garanderen van netwerkbeveiliging is een ander gebied waarop de professional kan werken. Het is van fundamenteel belang te weten hoe te werken met afweer software, de kwetsbaarheid van netwerken te testen, hack software te begrijpen die bedoeld is om gegevensdiefstal te voorkomen.

Voorts is het belangrijk alle kanalen en toegangsdeuren van de onderneming te kennen om de gegevensbescherming te handhaven. Het volstaat immers niet om alleen de netwerkinfrastructuur aan te leggen, ook het onderhoud van dit systeem is noodzakelijk om toekomstige cyberaanvallen te voorkomen.

Wat zijn hun functierollen?

De netwerkspecialist kan binnen bedrijven verschillende functierollen bekleden. Leer enkele mogelijke functierollen kennen.

Netwerk consultant

Dit segment vereist meer analytisch werk. De netwerkspecialist stelt een diagnose en stuurt bedrijven aan om de nodige aanpassingen aan hun netwerken door te voeren, zodat zij de beste resultaten kunnen behalen.

Oplossing Architect

De solution architect helpt bedrijven bij het vinden van technieken om hun telecommunicatie structuren te optimaliseren met behulp van nieuwe technologieën, routines voor het onderhoud van apparatuur en bedrijfsnormen.

Analyse van netwerk- en datacommunicatie

Het is erg moeilijk om aan het werk te gaan zonder goede internettoegang, is het niet? Om deze situatie op te lossen, kan worden gerekend op de steun van de netwerk- en datacommunicatie analist.

Deze beroepsbeoefenaar onderhoudt de lokale netwerkuitrusting, ondersteunt de sector van de toepassingsontwikkeling en installeert en configureert computers en netwerk middelen. Hij of zij voert ook onderhandelingen en sluit contracten af voor de diensten van externe leveranciers van een onderneming.