Praktijkmanager | Freelance | Interim | ZZP | Loondienst
Kies uit ervaren en beschikbare Praktijkmanagers:
- Beschikbaar op interim, freelance of ZZP basis, of als professional bij u in loondienst.
- Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Praktijkmanagers.
- Bij Bureau Ad Interim staan ervaren zelfstandige professionals ingeschreven die bij de KvK geregistreerd zijn, evenals professionals die beschikbaar zijn voor een loondienstverband bij uw organisatie.
- No match no pay: u betaalt alleen als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt of als de professional bij u in loondienst gaat.
- Onze bemiddelingsfee is aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde van ruim 20%, zodat uw budget zo veel mogelijk in uw organisatie blijft. Klik hier voor onze tarieven.
- Interimmers / freelancers / zzp'ers / professionals in loondienst uit uw regio.
7 eigenschappen die effectieve praktijkmanagers moeten hebben
Praktijkmanagers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van een medische praktijk en zorgen ervoor dat deze soepel verloopt en aan de financiële doelstellingen voldoet. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen en opleiden van administratief personeel, het beheren van budgetten en betalingen, het organiseren van dossiers en het verzekeren dat de praktijk een goede klantenservice biedt. Om succesvol te zijn als praktijkmanager, moet je zeer georganiseerd en gemotiveerd zijn. Topkandidaten beschikken dan ook over uitstekende leidinggevende en interpersoonlijke vaardigheden.
Taken en verantwoordelijkheden van een praktijkmanager
- Het beheren van de dagelijkse activiteiten van de praktijk.
- Aanwerven, opleiden en superviseren van administratief personeel.
- Het beheren van de financiën, inclusief budgetten en de loonlijst.
- Samenwerken met medisch personeel om bedrijfsstrategieën te ontwikkelen en te evalueren.
- Het bewaken van de inventaris en het plaatsen van bestellingen voor herbevoorrading.
- Ervoor zorgen dat onze praktijk voldoet aan de industriële regelgeving.
- Interactie met patiënten en het aanpakken van eventuele zorgen of klachten.
- Het organiseren van patiëntendossiers.
- Het voeren van regelmatige personeelsvergaderingen en functioneringsgesprekken.
- Werken als een team om ervoor te zorgen dat de praktijk effectief draait en aan alle doelstellingen voldoet.
Opleidingsvereisten en vaardigheden van een praktijkmanager
- HBO diploma bedrijfsbeheer of aanverwante opleiding.
- Managementervaring, bij voorkeur in de gezondheidszorg.
- Sterke computervaardigheden.
- Leiderschapskwaliteiten met goede communicatieve vaardigheden.
- Uitstekende organisatorische vaardigheden.
- Gedegen inzicht in financieel beheer.
- Professioneel voorkomen.
Praktijken zijn meestal gericht op het verbeteren van hun vaardigheden en kennis in het door hen gekozen beroep in de gezondheidszorg. Zij vertrouwen hiervoor op goede praktijkmanagers om effectieve besluitvormers te zijn en de belangrijkste drijfveer om verbeteringen in de zorgpraktijk aan te brengen. De praktijkeigenaar zal een manager waarderen die de noodzakelijke diploma's in bedrijfsbeheer heeft behaald en die gepassioneerd en een toegevoegde waarde biedt voor personeel en cliënten.
Praktijkmanagers zijn een integraal onderdeel van het bedrijf. Ze zijn niet simpelweg iemand die zorgt voor de facturen en de workflow, maar iemand die de visie van het bedrijf aanstuurt en alles op koers houdt. Een leider die zijn schip in de juiste richting stuurt. Hoe moet deze leider er dan uitzien? Hier zijn 7 eigenschappen die effectieve praktijkmanagers moeten hebben.
1. Passie
Het belangrijkste dat praktijkmanagers moeten bezitten is passie. Hij of zij moet helpen de cultuur van een bedrijf vorm te geven en te sturen, en de eigenaar verantwoordelijk houden voor wat hij wil bereiken. Zonder passie is dit een onmogelijke taak.
Bovendien werkt passie aanstekelijk. Het is belangrijk dat het team naar je opkijkt en door jou gemotiveerd wordt. Met genoeg passie zullen zij anderen moeiteloos kunnen inspireren.
Als je als kandidaat voor deze functie tijdens het sollicitatiegesprek niet alles over het bedrijf weet, is de kans klein dat je wordt aangenomen. Gepassioneerde mensen zullen nieuwsgierig zijn. Je moet weten wat de doelstellingen zijn en wat voor soort bedrijf je zult gaan helpen leiden.
2. Kennis van de werkzaamheden
Begrijpen dat de kliniek een bedrijf is dat zijn productiviteit en winst moet maximaliseren en tegelijkertijd aan de behoeften van zijn cliënten moet voldoen is van cruciaal belang. Praktijkmanagers zullen praktijkhouders vaak moeten opleiden in goed bedrijfsmanagement, programma's voor kwaliteitsborging moeten ontwikkelen, klinische ondersteuningsdiensten moeten opzetten, licenties moeten beheren en ook de algemene inventaris, leveranciers, personeel en communicatiesystemen moeten beheren.
De basis van succesvol leiderschap is dingen laten gebeuren door te delegeren, maar eerst moeten praktijkmanagers het werk kennen. Het team waarmee je werkt zal je wat speling geven als je nieuw bent in de praktijk, maar die speling is snel opgebruikt als je niet alles probeert te leren over de praktijkvoering. Op lange termijn zal het personeel er alleen maar om geven of je weet wat ze doet, vooral bij moeilijke taken.
3. Organisatie gericht
Het ene moment ben je bezig met de voorbereiding van het maandelijkse rapport, het volgende moment met de organisatie van een sociaal evenement voor het personeel. Een praktijkmanager moet altijd veel verschillende petten op hebben, dus uitstekende organisatorische vaardigheden zijn een must. Zonder organisatorische vaardigheden zullen belangrijke taken door de mazen van het net vallen, zullen klanten geïrriteerd raken en zal het bedrijf chaotisch functioneren.
Het volbrengen van de missie vereist planning en toezicht. Planning is de ontwikkeling van actiestappen die nodig zijn om een doelstelling of doel te bereiken. Het vermogen om te plannen hangt nauw samen met de organisatorische vaardigheden die van praktijkmanagers worden verlangd, zoals het anticiperen op eisen, het stellen van prioriteiten en het halen van deadlines. Het plan moet ook flexibel genoeg zijn om de veranderingen die onvermijdelijk zullen optreden, op te vangen.
4. Zelfvertrouwen
Praktijkmanagers maken deel uit van het leiderschapsteam. Hij of zij moet vertrouwen hebben in wat hij of zij doet - niet alleen vertrouwen om het team te leiden en ervoor te zorgen dat alles op schema ligt, maar ook het vertrouwen dat nodig is om de belanghebbenden verantwoordelijk te houden.
Het is erg gemakkelijk voor praktijkeigenaren om te zeggen: "Ik heb het druk, ik kom daar later op terug", of "Er is iets tussen gekomen, dus ik kan dat niet doen". De juiste praktijkmanagers hebben het zelfvertrouwen om daar tegenin te gaan. Om te doen wat nodig is om het schip op de juiste koers te houden.
5. Controle
Als het even moeilijk wordt, zal iedereen naar de praktijkmanager kijken. Als die niet weet hoe hij de controle moet behouden, zal het snel uit de hand lopen. En niet alleen controle vanuit een werkperspectief. Controle over het team, controle over de cultuur en controle over hun eigen werk zijn allemaal even belangrijk.
Praktijkmanagers die tekenen van druk vertonen, zullen een negatief effect hebben op het andere personeel. Je team is jouw meest waardevolle bezit; zij zullen het bedrijf maken of breken. Controle over de werkcultuur is daarom van het grootste belang. Zonder een sterke en positieve cultuur zullen problemen onopgelost blijven, mensen zullen ongelukkig worden, het personeelsverloop zal toenemen en je zult te veel uitgeven aan nieuwe aanwervingen en opleiding.
6. Leergierigheid
Als je wilt dat het bedrijf de laatste veranderingen en trends bijhoudt, zal je altijd blijven leren. Hij of zij zal op de hoogte willen blijven van de trends in de sector en ervoor zorgen dat de beste software, processen en procedures gebruikt worden.
Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in een sleur van altijd maar bezig zijn, en te vergeten om te zoeken naar voortdurende verbetering. Zonder praktijkmanagers die er altijd naar streven om zichzelf en het bedrijf te verbeteren, zal een praktijk achterop raken.
7. Uitvoerend karakter
Zodra het plan is vastgesteld, moeten praktijkmanagers prioriteiten stellen en zich voorbereiden op het halen van deadlines, omdat ze nooit de luxe zal hebben om aan slechts één taak tegelijk te werken. Een praktijk is een veel te dynamische organisatie om enkelvoudige taken toe te laten, en je moet leren hoe je meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht kunt houden.
Het is een vaardigheid die begint met een plan, net als het organiseren van huiswerk en professionele verantwoordelijkheden op school. Last-minute voorbereidingen camoufleren zelden het gebrek aan een routinematige aanpak van taken. Een methodische dagelijkse inspanning zal goed gekwalificeerde en gemotiveerde teamleden opleveren, evenals een efficiënte praktijk. Crisismanagement en het negatieve effect ervan op het moreel moeten zoveel mogelijk worden vermeden.
Ben jij als ervaren praktijkmanager klaar voor een nieuwe uitdaging in een stimulerende omgeving? Stuur ons jouw CV via email of via onze website.
Praktijkmanager inhuren?
Heeft jouw praktijk behoefte aan een freelance praktijkmanager, interim praktijkmanager of zzp praktijkmanager die het reilen en zeilen in jouw praktijk moeiteloos op orde brengt? Neem dan vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim voor een selectie kandidaten die geschikt zijn voor deze functie.