Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Projectleider applicatie Beschermingsbewind regio Groningen VACATURE

 • Home
 • Projectleider applicatie Beschermingsbewind regio Groningen VACATURE

Projectleider applicatie Beschermingsbewind regio Groningen VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp Projectleider applicatie Beschermingsbewind regio Groningen voor 20 uur per week tot en met 31 januari 2024. Opleidingsniveau: HBO. ​Start opdracht: 22 mei 2023. Reageren vóór 16 mei 2023 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Gedurende de publicatietermijn is een uitnodiging voor een gesprek al mogelijk. Werkzaamheden op locatie.

Gemeente Groningen (GKB) ondersteunt inwoners die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. Beschermingsbewind (BBW) kan worden ingesteld als de lichamelijke of geestelijke toestand van de betrokkene daar aanleiding toe geeft of bij overmatig geld uitgeven of bij problematische schulden.

De werkdruk bij BBW is als gevolg van een wezenlijke verandering in het beleid met betrekking tot de verstrekking van bijzondere bijstand voor de kosten van beschermingsbewind enorm toegenomen. Het aantal inwoners dat onder beschermingsbewind valt is mede daardoor gegroeid van 600 naar ongeveer 1400.

De afgelopen tijd zijn er veel nieuwe medewerkers bijgekomen om de toename in caseload op te vangen. Er is tevens sprake van een hoog ziekteverzuim en veel verloop. Er wordt bovendien gewerkt met verouderde systemen die het werk inefficiënt maken. Dit roept om verandering.

Om het proces op een efficiëntere manier te ondersteunen wordt ingestoken op het ontwikkelen van functionaliteit in X-Works (VASD). X-Works is een integraal systeem voor het sociaal domein. De GKB wordt daarin meegenomen. Deze ontwikkeling duurt echter lang, vooral ook omdat capaciteit maar beperkt kan worden ingezet. Om er toch voor te zorgen dat medewerkers binnen afzienbare tijd beter ondersteund worden is ervoor gekozen om te koersen op een tijdelijke oplossing voor de ondersteuning werkzaamheden Beschermingsbewind. Dit wordt Plan B genoemd. Er zijn diverse pakketten in de markt die hierin kunnen voorzien.

Het idee is om een meervoudige onderhandse aanbesteding te starten. Voorbereidingen worden reeds getroffen. De partij aan wie vervolgens gegund wordt moet vervolgens binnen afzienbare tijd (nog te bepalen) hun pakket operationeel brengen. De opdracht aan de projectleider is om de aanbesteding en de daaropvolgende implementatie te coördineren.

Resultaten

Het hoofdresultaat is een succesvolle implementatie met de nieuwe leverancier van de functionaliteit voor BBW (als tijdelijke oplossing) waarmee medewerkers efficiënt en plezierig kunnen werken. 

Hierbij gelden de volgende deelresultaten:

 • Een plan van aanpak met daarin een planning, business case, risicoanalyse en projectorganisatie
 • Het opstellen van aanbestedingsdocumentatie
 • Het doorlopen van de meervoudig onderhandse aanbesteding
 • Gunning van de opdracht aan een nieuwe leverancier
 • Afsluiten contract met nieuwe leverancier
 • Inrichting van de nieuwe oplossing
 • Onboarding van de nieuwe oplossing bij Fujitsu
 • Implementatie van de nieuwe oplossing (rekening houdend met een overgang naar X-Works over ca 2 jaar)
 • Migratie van gegevens uit Allegro/Edocs
 • Exitplan
 • Communicatie richting in- en externen

Rol van de projectleider

De projectleider is verantwoordelijk voor het hoofdresultaat en de deelresultaten en zal de realisatie hiervan moeten coördineren. Dit betekent het samenbrengen van diverse disciplines. Ook zal de projectleider een leidende rol hebben in het contact met de nieuwe leverancier om de implementatie goed vorm te geven.

Kernkwaliteiten

Je staat stevig in je schoenen en kan goed omgaan met tegenstrijdige belangen en weerstand. Daarnaast ben jij proactief, resultaatgericht, stressbestendig, planmatig en gestructureerd.

Kennis en ervaring

 • Kennis van BBW is een pre
 • Ervaring met het leiden van ICT projecten
 • Ervaring met migratietrajecten
 • Ervaring met aanbestedingen

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 18179)