Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden. Wij bemiddelen ook in loondienst vacatures.

Property manager | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Property manager | Freelance | Interim | ZZP

Property Manager | Freelance | Interim | ZZP | Loondienst

Kies uit ervaren en beschikbare Property Managers:

  • Beschikbaar op interim, freelance of ZZP basis, of als professional bij u in loondienst.
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Property Managers.
  • Bij Bureau Ad Interim staan ervaren zelfstandige professionals ingeschreven die bij de KvK geregistreerd zijn, evenals professionals die beschikbaar zijn voor een loondienstverband bij uw organisatie.
  • No match no pay: u betaalt alleen als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt of als de professional bij u in loondienst gaat.
  • Onze bemiddelingsfee is aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde van ruim 20%, zodat uw budget zo veel mogelijk in uw organisatie blijft. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers / professionals in loondienst uit uw regio.

3 bouwstenen van het werk van een property manager

H1 - 3 bouwstenen van het werk van een property manager
Bij het bezitten van vastgoed horen een aantal verplichtingen. Om deze taak te vergemakkelijken en het maximale rendement eruit te halen, kan er gekozen worden voor uitbesteding van deze verplichtingen aan een property manager. Hij of zij beheert zodoende het vastgoed als een tussenpersoon tussen de eigenaar van het vastgoed en de huurders ervan. Wat houdt deze baan precies in, welke eigenschappen zijn belangrijk voor een goede property manager en wat zijn de drie bouwstenen van property management?

Wat is een property manager?

Een property manager wordt ook wel een vastgoedbeheerder genoemd en voert diverse taken uit voor eigenaars van vastgoed. Hij of zij is de tussenpersoon tussen de eigenaar en de huurders van een woning of gebouw. Een aantal belangrijke taken moeten uitgevoerd worden, waar de manager toezicht op houdt, zoals de schoonmaak, reparatie en renovatie van vastgoed. Tevens moeten er huurcontracten afgesloten worden en nieuwe huurders moeten gevonden worden voor een leegstaand pand.

Bij de veelomvattende taak van vastgoedbeheer komen verschillende expertises kijken en er zijn ook verschillende soorten property managers. Er wordt met allerlei soorten vastgoed gewerkt, zoals appartementen, huizen, flatgebouwen, eengezinswoningen, kantoorgebouwen en winkelcentra. Op het gebied van verhuur van vastgoed wordt er een onderscheid gemaakt tussen kortetermijn- en langetermijnverhuur. Huur op de korte termijn betekent een verblijf van minder dan een maand, terwijl langetermijnverhuur verwijst naar een verblijf van meer dan een maand. Meestal is de leasetermijn in dat geval minstens een jaar.

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor deze baan?

Een goede vastgoedbeheerder moet over een aantal eigenschappen beschikken. Ten eerste moet het een verbinder zijn, omdat vastgoedbeheer om een multidisciplinaire samenwerking vraagt. Er moet initiatief getoond worden en samen met andere disciplines, zoals facility management, wordt het pand optimaal beheerd. Het uiteindelijke doel is zowel de eigenaar als de huurders tevreden houden, wat ook kan betekenen dat er bepaalde investeringen gedaan moeten worden. Zo kan een investering in de bedrijfskantine de gezondheid van de eindgebruikers en de waarde van het vastgoed stimuleren.

Het is belangrijk dat er binnen een pand een community bestaat, waarvoor activiteiten, zoals netwerkbijeenkomsten, georganiseerd kunnen worden. Een vastgoedbeheerder moet dan goed luisteren naar wat gebruikers willen en of dit in lijn is met de wensen van de eigenaar. Problemen kunnen zo tevens aangekaart worden, waarvoor passende oplossingen ontwikkeld kunnen worden.

Een vastgoedbeheerder blijft dus niet op een afstand, maar is actief betrokken bij het gebruik van het vastgoed en hoe dit zo optimaal mogelijk kan plaatsvinden. Er blijft zo ruimte voor nieuwe perspectieven en invalshoeken die vernieuwingen vergemakkelijken. Tevens is het zo makkelijker om op trends en ontwikkelingen in te spelen, zoals automatisering en digitalisering, waardoor taken efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dit zorgt gelijk voor extra tijd en ruimte voor zaken waarvoor het menselijke perspectief wel vereist is. Stappen durven nemen en blijven vernieuwen is dus ook bij deze baan erg belangrijk.

Tot slot blijft de vraag naar flexibele werk- en woonomgevingen groeien, wat betekent dat panden optimaal ingericht moeten worden om het maximale eruit te halen. Een vastgoedbeheerder moet hierbij meedenken om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere aanbieders in dezelfde ruimte te huisvesten op andere tijden. Hierdoor is het mogelijk om in de ochtend ruimte aan een ontbijtbar te bieden, 's middags aan een koffietent en in de avond aan een restaurant, waardoor het maximale uit het pand gehaald kan worden. Zo denkt een property manager mee in de behoeften vanuit de markt.

Wat zijn de drie bouwstenen van property management?

Al met al zijn er drie bouwstenen van property management, waar een vastgoedbeheerder rekening mee moet houden. Overigens komt het ook voor dat een property manager zich specifiek op een van de drie onderwerpen richt bij het beheren van vastgoed.

1. Administratief beheer

Administratieve taken die binnen deze functie vallen, zijn bijvoorbeeld het registreren en verwerken van in- en uitgaande geldstromen. Voorbeelden hiervan zijn incasso's, servicekosten en mutaties, waarnaast alle relevante informatie over huurders van vastgoed gedocumenteerd moet worden. De administratie fungeert op deze manier als gedetailleerde informatievoorziening voor een vastgoedbeheerder.

Het wordt ook wel financieel beheer genoemd en er staat vaak een grote druk op. Als een huurder bijvoorbeeld niet betaalt, kunnen er extra administratieve taken bijkomen, zoals betalingsachterstanden bijhouden. Overigens moeten de financiën altijd goed op orde zijn om een inzicht te bieden in hoe het ervoor staat met het vastgoed. Binnen administratief vastgoedbeheer valt tevens het onderhouden van contacten met huurders en het begeleiden van inspecties.

2. Commercieel beheer

Commercieel vastgoedbeheer draait om het adviseren en coördineren van allerlei taken, waardoor het totaalrendement van het vastgoed geoptimaliseerd wordt. Een vastgoedbeheerder voert hierbij analyses uit, ontwikkelt het objectbeleid en onderhoudt contacten met huurders.

Voor een maximaal rendement is een hoge bezettingsgraad met de meest optimale huurprijs erg belangrijk. Een hoge bezettingsgraad betekent dat vastgoed nooit leegstaat, wat betekent dat een vastgoedbeheerder ook op tijd op zoek moet gaan naar nieuwe huurders. Tevens dienen er regelmatig rendementsanalyses uitgevoerd te worden in het geval van renovaties en eigenaars worden door de vastgoedbeheerder begeleid in het geval van een verkoop.

3. Technisch beheer

Ten slotte hoort er bij vastgoedbeheer een technisch aspect. Dit omvat bijvoorbeeld klachten-, commercieel en mutatieonderhoud, energiemanagement en het ondersteunen van het facility management. Vastgoed moet ook regelmatig en incidenteel onderhouden worden op allerlei manieren. Het is dan belangrijk dat er een onderhoudsplan gemaakt wordt en dat de vastgoedbeheerder erop toeziet dat de werkzaamheden op de juiste manier uitgevoerd worden. Ook kunnen er storingen optreden, waarvoor reparaties vereist zijn. Technisch beheer van vastgoed omvat tevens het uitvoeren van bouwkundige inspecties, opvragen van offertes voor reparaties en contact onderhouden met aannemers.

Zoek jij als opdrachtgever naar een zelfstandige vastgoedbeheerder die administratief, commercieel en technisch beheer beheerst? Of ben jij zelf een bekwame interim property manager, freelance property manager of zzp property manager? Doe bij ons een aanvraag of upload je cv en wij maken de ideale match tussen opdrachtgever en zelfstandige professional.