Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

RA Accountant | Freelance | Interim | ZZP

 • Home
 • RA Accountant | Freelance | Interim | ZZP

RA Accountant | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare RA Accountants:

 • Dit op interim, freelance of ZZP basis
 • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare RA Accountants
 • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
 • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
 • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
 • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

7 tips om de beste RA Accountant voor jouw bedrijf te vinden

In de beginfase van de groei van een bedrijf wordt de boekhouding meestal zonder al teveel problemen in eigen beheer gedaan. Maar op een gegeven moment bereikt elk succesvol bedrijf een stadium waarin de boekhouding een te grote en kritische taak wordt voor een leek. Voor bedrijven op zo'n kruispunt is de volgende logische stap het zoeken naar een gekwalificeerde RA Accountant om ervoor te zorgen dat hun boekhouding voldoet aan de wettelijke eisen de controleverklaringen van de jaarverslagen op tijd ingediend worden.

Wat doet een RA Accountant of registeraccountant?

De rol van de RA-accountant is ervoor te zorgen dat de jaarverslagen/jaarrekeningen nauwkeurig zijn en in overeenstemming met de wet. Zij houden zich bezig met de controlepraktijk en hebben dus de taak om de financiële overzichten en controleverklaringen samen te stellen en ervoor te zorgen dat deze juist zijn. Om dit te doen, moet een RA-accountant het boekhoudproces goed begrijpen en eventuele fouten of discrepanties in de financiële overzichten kunnen identificeren. Ze moeten ook weten hoe ze jaarrekeningen en controleverklaringen moeten opstellen.

Maar hoe vind je de beste Registeraccount voor jouw succesvolle bedrijf? Hieronder hebben we 7 tips van experts samengesteld die je in gedachten moet houden wanneer je op zoek gaat naar een betrouwbare RA-Accountant.

Tip #1 - Bepaal je behoeften en hou rekening met je bedrijfscultuur

Een RA Accountant kan een grote impact hebben op de gezondheid van een bedrijf. En omdat dit zo'n monumentale beslissing is, moet je ervoor zorgen dat je behoeften aansluiten op hun vaardigheden. Een potentiële kandidaat kan meer dan gekwalificeerd zijn, maar als hij niet past bij de cultuur, doelstellingen en visie van het bedrijf, is het misschien toch de verkeerde persoon voor de baan.

Inzicht in je bedrijfscultuur is een nuttige stap bij het vinden van een nieuwe RA Accountant die de juiste pasvorm heeft voor de onderneming. Neem daarom de tijd om je bedrijfscultuur, de omgeving van het kantoor en het type mensen in je team te begrijpen.

Zou jij de werkplek omschrijven als ultra-zakelijk of casual? Is het een open en inclusieve cultuur of een kantoor met rijen van afzonderlijke kubussen? Heb je "virtuele RA-Accountant" nodig die kan uitblinken in een werken op afstand of een hybride model?

Tip #2 - Overweeg de kwalificaties waar je naar op zoek bent

Voordat je met de zoektocht begint, moet je een goed inzicht hebben in het profiel van de ideale kandidaat. Vergeet niet dat dit profiel zelfs bij een bedrijf in dezelfde sector kan verschillen. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden, onder andere:

Certificeringen - Zijn ze een door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) gecertificeerde RA Accountant? Het hebben van een NBA titel betekent dat ze alle relevante opleidingen, trainingen en examens hebben ondergaan.

De reputatie van de RA Accountant- Zijn ze een onafhankelijke beoefenaar of onderdeel van een groter bedrijf? Sommige bedrijven gebruiken de referenties van een bedrijf als een screening mechanisme. Anderen willen een freelance RA Accountant die meer tijd aan het bedrijf kan besteden.

Bedrijfsvereisten - Het werk van een accountant kan relatief eenvoudig of ongelooflijk genuanceerd zijn. Nogmaals, het hangt af van het bedrijf, de mechanica, en de industrie. Als alles wat je van een accountant verlangt het controleren van de jaarverslagen en het afgeven van controleverklaringen is, hoef je misschien niet zo discreet te zijn. Maar als je iemand nodig hebt die je helpt met financiële planning en analyse, heb je waarschijnlijk een gespecialiseerde AA Accountant (Accountant-Administratieconsulent) nodig met ervaring op specifieke gebieden.

Tip #3 - Voer een eerste screening uit op betrouwbaarheid

Je kunt niet zomaar iemand op zijn woord geloven als het gaat om zoiets belangrijks als de administratie van je bedrijf. Voor en tijdens het sollicitatieproces moet je een elementair onderzoek of een screening uitvoeren. Overweeg bijvoorbeeld het volgende:

 • Vraag hun NBA registratienummer - Dit is een wettelijke vereiste voor AA en RA accountants die belastingaangiften voorbereiden of controleren. Het hebben van actuele referenties garandeert dat ze regelmatig de meest recente belastingwetten en -ethiek kennen.
 • Vraag om verwijzingen of referenties - Een gekwalificeerde RA-Accountant moet eerdere zakenrelaties hebben die instaan voor hun professionaliteit en bekwaamheid.
 • Ga op zoek naar online reviews - De kans is groot dat de website van een accountant, social media en/of LinkedIn profiel unieke inzichten kunnen bieden in wie ze zijn als persoon en als professional.

Tip #4 - Stel de juiste vragen tijdens het sollicitatiegesprek

In die zin is een sollicitatiegesprek een gelegenheid om hun ervaring, betrouwbaarheid en algemene geschiktheid te peilen. Vragen die je moet overwegen zijn onder meer:

 • Hoe blijf je op de hoogte van de meest recente boekhoudkundige wetten en regels?
 • Met welke soorten boekhoudsoftware heb je in vorige functies gewerkt?
 • Wanneer heb je je NBA titel verkregen?
 • Wat is de gemiddelde grootte van de bedrijven waar je mee werkt?
 • Wie zijn je andere klanten? Zouden zij je aanbevelen?
 • Wat zijn jouw specialiteiten?
 • Hoe zitten je tarieven in elkaar?
 • Wanneer heb je voor het laatst een boekhoudkundige fout gemaakt en hoe heb je die opgelost?
 • Hoe breng je financiële gegevens over aan niet-deskundigen?

Tip #5 - Kunnen ze meegroeien met je bedrijf?

Wanneer je een RA-Accountant inhuurt, moet je nagaan hoe zij een rol zullen spelen in de toekomst van het bedrijf. Met andere woorden, ze moeten in staat zijn om je te helpen je doelen te realiseren. Is deze persoon iemand die in staat is om mee te groeien met de behoeften van het bedrijf? Kan hij of zij helpen bij het nemen van beslissingen die positieve resultaten zullen opleveren?

Tip #6 - Overhaast het niet

Het inhuren van een RA-Accountant moet niet overhaast gebeuren. Neem in dat geval ruim de tijd voordat je tot een beslissing over gaat. Screen meerdere kandidaten. Voer verschillende gesprekken om na te gaan of jouw doorlichting procedures al dan niet het type persoon opleveren waar je naar op zoek bent.

Als je geduldig en zorgvuldig te werk gaat, kun je voorkomen dat je de verkeerde persoon voor de baan aanneemt, wat er onvermijdelijk toe zou leiden dat je weer terug bij af bent en op zoek moet naar een nieuwe RA Accountant.

Tip #7 - Werk samen met Bureau Ad Interim om de ideale kandidaat te identificeren

Het inhuren van de juiste RA-Accountant kan een nogal vermoeiend en tijdrovend proces zijn. Als je op zoek bent naar een geschikte kandidaat voor zo een belangrijke functie kan de voorbereiding alleen al je meer tijd en energie kosten dan wenselijk is.

Hier bij Bureau Ad Interim hebben we een voldoende gekwalificeerde RA Accountants met ervaring in verschillende sectoren. Als jij worstelt met het vinden van de juiste accountant, kunnen wij jouw bedrijf helpen het doel in kaart te brengen en vervolgens de perfecte kandidaat aandragen.


Zoek je een RA accountant?

Ben je er klaar voor om nou net die interim RA Accountant te vinden die jouw succesvolle onderneming van adequate financiële controle kan voorzien zodat jij de jaarrekeningen foutloos kan indienen? Dan kunnen wij je hierbij een handje helpen. Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en wij gaan voor jou op zoek naar de perfecte kandidaat.

Werken als RA accountant?

Wil je graag aan de slag als zzp RA Accountant en beschik je over de overtuigende kwalificaties en referenties werkgevers naar op zoek zijn? Dan willen wij graag een kennismakingsgesprek met jou inplannen. Stuur ons zo snel mogelijk jouw cv toe en we nemen binnenkort contact met je op.