Retail Manager | Freelance | Interim | ZZP | Loondienst
Kies uit ervaren en beschikbare Retail Managers:
- Beschikbaar op interim, freelance of ZZP basis, of als professional bij u in loondienst.
- Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Retail Managers.
- Bij Bureau Ad Interim staan ervaren zelfstandige professionals ingeschreven die bij de KvK geregistreerd zijn, evenals professionals die beschikbaar zijn voor een loondienstverband bij uw organisatie.
- No match no pay: u betaalt alleen als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt of als de professional bij u in loondienst gaat.
- Onze bemiddelingsfee is aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde van ruim 20%, zodat uw budget zo veel mogelijk in uw organisatie blijft. Klik hier voor onze tarieven.
- Interimmers / freelancers / zzp'ers / professionals in loondienst uit uw regio.
Retail Managers of winkelmanagers houden toezicht op de activiteiten van een winkel om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden gehaald. Een georganiseerde en ervaren retail manager zorgt er echter niet alleen voor dat de verkoopdoelstellingen worden gehaald en de klanten tevreden zijn met hun service. De retail manager is namelijk ook verantwoordelijk voor het aannemen en opleiden van personeel, het toewijzen van diensten en het opstellen van een maandelijks budget. Om succesvol te zijn als winkelmanager moet je kunnen multitasken en ervaring hebben met bedrijfsvoering. Een goede retail manager heeft tevens uitstekende klantenservice vaardigheden en is een natuurlijke leider.
Taken en verantwoordelijkheden van een Retail Manager
- Personeel aannemen en trainen.
- Personeel toewijzen aan diensten.
- Personeel motiveren tijdens drukke diensten.
- Luisteren naar en reageren op klachten van klanten.
- Voorraad bestellen voor de winkel.
- Maken en bijhouden van maandelijkse budgetten.
- Bereid loonstroken voor het personeel voor.
- Behalen van de maandelijkse en jaarlijkse verkoopdoelstellingen.
Opleidingsvereisten en vaardigheden van een Retail Manager
- HBO diploma in bedrijfsvoering.
- Eerdere ervaring in de detailhandel.
- Uitstekende interpersoonlijke vaardigheden.
- Natuurlijke leiderschapscapaciteiten.
- Vermogen om te multitasken.
- Uitstekende klantenservice vaardigheden.
11 tips om een betere Retail Manager te worden
Winkelmanagers spelen een steeds belangrijkere rol in de fysieke omgeving. Nu we zijn overgestapt van louter transactionele ruimtes naar persoonlijke merk ervaringen, blijft de rol van de retailmedewerker veranderen. Het is belangrijk om als winkelmanager altijd op zoek te gaan naar manieren om de dienstverlening te verbeteren. Als je zowel je personeel als je werkgevers tevreden wilt stellen, zijn er een aantal manieren waarop je een evenwicht tussen beide kunt vinden. Hieronder kijken we naar 11 manieren om een betere winkelmanager te worden.
Elke leider is slechts zo goed als het team dat achter hem staat. Dat is niet anders als het gaat om het beheren van een winkel. Als je winkel net zo goed of beter draait zelfs wanneer jij er niet bent, dan heb je je werk goed gedaan. En het begint met het aannemen van het juiste personeel. En hoewel relevante werkervaring belangrijk is, mag je niet vergeten de sociale vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken van de kandidaten in aanmerking te nemen. Het is belangrijk om niets te overhaasten. Wacht niet tot je met je rug tegen de muur staat en neem een voorsprong op de seizoenswerving. Neem de tijd met het aannemen van personeel en betrek je team bij het sollicitatieproces. Het inwerkproces is ook belangrijk - en trainingen geven moet niet stoppen. Documenteer processen en geef trainingen in verschillende media, zodat je kunt inspelen op meerdere leerstijlen.
Winkelmanager zijn is uiteraard een leiderschapspositie. Maar een leiderschapsrol bekleden en daadwerkelijk een leider zijn, zijn twee verschillende dingen - de beste managers kunnen beide. De grootste fout die retailmanagers maken is dat ze vergeten leiders te zijn. Hier zijn een paar manieren om een effectieve leider te zijn:
1. Geef het goede voorbeeld
Laat jouw personeel zien dat j niet boven elke taak staat. Je medewerkers zullen er waarschijnlijk naar streven de inspanning en kwaliteit van jouw werk te evenaren.
2. Wees besluitvaardig en toon zelfvertrouwen
Vooral in tijden van conflicten. Hou wel in gedachten dat dit niet betekent dat je impulsief bent, het blijft belangrijk om rationeel over conflicten na te denken.
3. Blijf kalm
Als jij gestrest bent, zal je team gestrest zijn.
4. Wees transparant
Hierdoor zullen je medewerkers je gemakkelijker respecteren en vertrouwen. Leiderschap gaat over doelgerichte betrokkenheid. Zorg ervoor dat je team weet wat er gaande is en waarom.
5. Zorg voor een open communicatie
Een belangrijk onderdeel van een goede leider zijn is het faciliteren van een veilige omgeving met communicatie in twee richtingen. Belangrijker dan spreken is luisteren. Je wilt ook een open communicatielijn met jouw leidinggevenden. Geef hen belangrijke updates, deel de overwinningen van je team en leg nieuwe ideeën op tafel.
6. Leer je personeel kennen
Als je goed luistert, leer je je personeel waarschijnlijk ook kennen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Een winkelomgeving kan zwaar zijn - lange uren, weekenddiensten, fel licht, omgaan met klanten, enz. Prijs medewerkers voor hun successen en geef opbouwende kritiek als ze de plank misslaan. Vergeet niet om de lof af te stemmen op de inspanning, en verdeel deze over je hele team.
7. Delegeren
Als je je personeel eenmaal hebt leren kennen, zou je een goed beeld moeten hebben van hun sterke punten. Dan komt delegeren in beeld. Geef het personeel beslissingsbevoegdheid. Het is hierbij belangrijk de informatie te delen die ze nodig hebben om beslissingen te nemen, en parameters vast te stellen die ze kunnen gebruiken tijdens het besluitvormingsproces.
Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in alle dagelijkse taken die nodig zijn om de winkel draaiende te houden. Maar hoe meer je delegeert, hoe meer tijd je hebt om je bezig te houden met belangrijker zaken. Veel te vaak worden retailmanagers overweldigd door dagelijkse activiteiten, voorraadbeheer, het halen van verkoopdoelstellingen, het uitvoeren van het plan. De moeilijkste manier om te managen is wanneer de manager verantwoordelijk is voor het aansturen van alle activiteiten.
Falen houdt in dat je prioriteiten gaat najagen, tijd besteden aan het oproepen van medewerkers om in te vallen voor degenen die afbellen, sluitingsuren doorbrengen om taken in te halen die niet werden voltooid. Als je het personeel deze verantwoordelijkheid geeft, voelen ze zich medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de winkel. Ze spelen een proactieve rol in het succes ervan. Als je je personeel traint om alleen te reageren op bestellingen, zullen ze voor elke andere stap op het management wachten.
8. Hanteer een data gestuurde mentaliteit
Als winkelmanager heeft een data gestuurde mentaliteit betrekking op alle aspecten van het bedrijf: productiviteit van werknemers, verkoop in de winkel, krimp, enz. Maak een checklist voor jouw winkel en stel vervolgens doelen vast waaraan je de vooruitgang kunt afmeten. Twee gegevens die speciale aandacht verdienen: tijd en geld.
Doelstellingen moeten S.M.A.R.T. zijn - Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Relevant en Tijdgebonden - en worden vastgesteld voor het bedrijf (dit komt waarschijnlijk van de directie), de winkel, elke afdeling of elk team, en individuele werknemers.
Het vaststellen en bijhouden van de voortgang ten opzichte van doelen is één manier om werknemers gemotiveerd en betrokken te houden. Maar er zijn andere tactieken die je kunt toepassen.
9. Problemen oplossen
In plaats van stil te staan bij verliezen of steeds een schuldige aan te wijzen wanneer er een conflict ontstaat, moet je naar oplossingen zoeken. Moedig het personeel aan om bij te dragen aan het probleemoplossingsproces. Vergeet niet naar hun ideeën te luisteren en deze te respecteren.
10. Voordelen
Er zijn tal van creatieve bonussen die je voor je team kunt creëren. Verplaats jezelf in hun schoenen en bedenk welke extraatjes voor hen het meest waardevol zouden zijn. Of, nog beter, vraag het hen. Zo willen sommige werknemers bijvoorbeeld betere toegang tot vervoer. Hoewel je deze extraatjes niet altijd in de hand hebt, laat jij je personeel zien dat je aan hun kant staat en hun belangen voor ogen hebt als je deze ideeën aan de directie voorlegt.
11. Mentorschap
Wees niet alleen een baas, maar speel een actieve rol in de professionele ontwikkeling van je werknemers. Ontdek hun carrière doelen en zoek naar manieren om hen te helpen de nodige vaardigheden en ervaring in hun retailfunctie te ontwikkelen.
Je personeel motiveren is belangrijk voor het behoud van werknemers. De op één na grootste uitdaging voor winkelmanagers is namelijk de beperkte personeelsbezetting. Door het personeel betrokken te houden, kun je dit probleem in jouw winkel verminderen.
Werken als Retail Manager?
Ben je een gedreven interim Retail Manager die wel een nieuwe uitdaging kan gebruiken? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe en wij helpen je bij het vinden van je nieuwe droombaan.
Retail Manager inhuren?
Heeft jouw onderneming of organisatie behoefte aan een professionele interim Retail Manager of zzp Retail Manager? Dan kunnen wij hierbij helpen. Neem vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim voor meer informatie en wij zorgen voor een geschikte kandidaat.