Professional nodig? Wij zijn in heel Nederland actief en zijn niet regio gebonden.

Supply Chain Specialist | Freelance | Interim | ZZP

  • Home
  • Supply Chain Specialist | Freelance | Interim | ZZP

Supply Chain Specialist | Freelance | Interim | ZZP

Kies uit zeer ervaren en beschikbare Supply Chain Specialists:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Supply Chain Specialists
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

7 redenen waarom je een Interim Supply Chain Specialist zou moeten inhuren

In een ideale zakenwereld heb je al het nodige fulltime personeel aangeworven en aangenomen, die gezamenlijk alle nodige vaardigheden, expertise en kennis van Supply Chain Management hebben voor al je bedrijfsbehoeften. De realiteit leert echter dat je in het steeds veranderende mondiale klimaat waarin het bedrijf opereert, niet altijd over de vaardigheden en expertise beschikt die je voor elke situatie nodig hebt.

Een haalbare optie die snel aan kracht en een positieve reputatie wint, is het inhuren van interim personeel - of freelance personeel - zoals het meestal wordt genoemd. Er zijn vele voordelen waarom het inhuren van een interimmer binnen de Supply Chain industrie de beste oplossing kan blijken te zijn - daarom bespreken we interessante 7 redenen.

1. Onmiddellijke aanwerving om een tekort aan vaardigheden op te vullen

Ondanks je inspanningen kunnen er momenten zijn waarop je niet de juiste supply chain professional kunt vinden om in vaste dienst te nemen. In plaats van overhaast de op één na beste kandidaat in te huren, kan het beter zijn om een gespecialiseerde, gekwalificeerde interim kracht in te huren.

Niet alleen biedt dit een onmiddellijke oplossing voor het opvullen van de vereiste vaardigheden, maar het kan ook een schat aan kennis en ervaring meebrengen uit hun vorige contractuele banen, waardoor ze een onverwachte waarde aan het bedrijf kunnen toevoegen en je onderneming nog lang na hun vertrek van dienst kunnen zijn. En als je een Supply Chain Specialist inhuurt via een specifiek wervingsbureau zoals Bureau Ad Interim, zijn de kandidaten al gescreend door het bureau om te voldoen aan de eisen die je zoekt, waardoor het wervings- en doorlichtingsproces overbodig wordt.

2. Je kunt hun potentieel evalueren zonder verplichting

Je hebt tijdens het interviewen van potentiële kandidaten wellicht gezien, dat hoewel ze op papier voldoen aan hun kwalificaties, ze in werkelijkheid misschien geen werkervaring hebben met de praktische toepassing van hun kennis. Dit kan een belemmering zijn voor de goede werking van je bedrijf, aangezien er veel meer tijd en middelen worden geïnvesteerd in hun opleiding om de kloof in werkkennis te overbruggen voordat je je investering in hun aanwerving terugverdient.

Door een tijdelijke Supply Chain Specialist in te huren, kun je zien hoe ze werken, hun inzet evalueren, wat ze de organisatie te bieden hebben en of ze goed samenwerken met je vaste personeel. Dit alles zonder dat beide partijen vastzitten aan een vast contract. Je kunt mogelijk inzicht krijgen in hoe ze op een vast niveau in de organisatie passen, zonder dat ze die zo belangrijke verbintenis aangaan.

3. Korte / lange termijn of plotselinge afwezigheid / noodgevallen opvangen

Een normale verwachting binnen elke organisatie is het feit dat vast personeel met verlof kan zijn - kortdurend kan jaarlijks verlof zijn met meerdere personeelsleden vrij (zoals zomer- of kerstvakantie) of kortdurend ziekteverlof en langdurige afwezigheid zoals moederschap / invaliditeit of vanwege een langdurige ziekte.

In deze tijden zal het inhuren van een tijdelijke Supply Chain Specialist niet alleen verlichting brengen voor het resterende vaste personeel, maar ook de motivatie en het moreel verhogen door de vermindering van de druk, aangezien het gaat om ervaren, deskundige supply chain professionals.

4. Verhoog de winstgevendheid en efficiëntie

Door interim personeel in te huren voor specifieke projecten kun jij je heroriënteren en concentreren op het opbouwen van de vaardigheden en de training voor je vaste personeel op de gebieden die op lange termijn nodig zijn.

Dit zal niet alleen vertrouwen wekken bij je personeel in de zin dat hun vaardigheden niet te dun worden gespreid, waardoor ze zich niet volledig op een bepaalde taak kunnen concentreren omdat ze voortdurend extra werk doen, maar ook tijd hebben om vaardigheden van specialisten te ontwikkelen waarop een beroep kan worden gedaan wanneer dat nodig is. Als bedrijf kun je met deze oplossing ook je interne middelen gericht houden op je bedrijf, je behoefte aan een deskundige Supply Chain Specialist die met je samenwerkt om supply chain resultaten te leveren.

Bovendien kan het inhuren van een zzp Supply Chain Specialist het team als geheel ten goede komen, omdat zij samen met het vaste team kunnen werken aan de supply chain strategie, het opstellen van bedrijfs- en supply chain-plannen, het beheren van leveranciers, het maken van supply chain analyses en het versnellen van processen om de leverings- en voorraad doelstellingen te handhaven.

5. Voorzien in kortlopende / eenmalige / seizoensgebonden projecten - Flexibiliteit

Wanneer je projecten hebt die specialistische expertise vereisen, is het gunstig om tijdelijk gekwalificeerd personeel in te huren dat zeer gespecialiseerd is in het vereiste vakgebied. Zij kunnen een schat aan ervaring en kennis meebrengen, een frisse blik en de inzet om de oplossing niet alleen snel maar ook tijdsefficiënt te leveren. Door voor deze optie te kiezen, geef je jezelf de flexibiliteit om in te huren naargelang je bedrijf dit vereist.

6. Kosteneffectief en tijdsefficiënt

De kosten van het inhuren van een interim Supply Chain Specialist lijken op papier misschien niet zo verschillend van het uurtarief dat je je vaste personeel betaalt, maar terwijl vast personeel een salaris krijgt ongeacht of er veel werk is of niet, wordt interim personeel echt betaald voor wat het doet en zodra hun werk / project / opdracht is voltooid kunnen ze worden ontslagen, zodat je geen onnodige verdere kosten maakt.

Interim personeel is in feite een zelfstandige ondernemer - zijn winst en toekomstig werk hangen af van zijn bekwaamheid om het werk waarvoor je hem of haar hebt ingehuurd te voltooien. Wat ze wel of niet doen, heeft directe gevolgen voor hun toekomstige werk en hun reputatie als betrouwbare zelfstandigen.

Hoewel het dus lijkt alsof de kosten om hen in te huren niet veel verschillen van die van een vast personeelslid, ligt hun motivatie op een persoonlijk niveau. Als zij het werk op een hoog niveau en binnen de gestelde termijn afmaken, zullen zij waarschijnlijk opnieuw worden ingehuurd, goede aanbevelingen en referenties krijgen, waardoor hun portfolio wordt opgebouwd en uitgebreid en hun vraag op de markt dus toeneemt. Zij hebben jou dus net zo hard nodig als jij hen!

7. Snel personeel inhuren voor drukke periodes

Naast de afwezigheid van personeel zijn er echte momenten in het jaar, zoals eindejaarscontroles of fysieke voorraadopnames, waar er behoefte is aan onmiddellijke inhuur van extra personeel op korte termijn vanwege een piek in de vraag naar werk.

Op deze momenten biedt het inhuren van een freelance Supply Chain Specialist de verlichting die het welzijn, de motivatie van je vaste personeel en de soepele werking van je bedrijf op lange termijn garandeert. Deze vermindering van druk en stress op het vaste personeel kan helpen het ziekteverzuim te verminderen en het moreel op peil te houden in moeilijke tijden.

Al met al brengt tijdelijk personeel inhuren grote voordelen met zich mee. Het is een unieke werkrelatie omdat beide partijen van elkaar profiteren, naast het voor de hand liggende financiële aspect. Nu bedrijven steeds globaler worden is de druk om op tijd en binnen het budget te leveren zo groot, dat de interim oplossing een aantrekkelijke optie wordt om de bedrijfsvoering zo soepel en consistent mogelijk te laten verlopen.

De populariteit ervan leidt ertoe dat steeds meer gespecialiseerde professionals zich aanmelden om snelle oplossingen te bieden terwijl ze de vrijheid hebben om op hun voorwaarden te werken - het is dus een win-win situatie voor iedereen! Ben je het ermee eens?


Supply Chain Specialist inhuren?

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele interim Supply Chain Specialist die je voor korte termijn kunt inhuren? Neem dan vandaag nog contact op met Bureau Ad Interim en laat je informeren over de mogelijkheden.

Aan de slag als Supply Chain Specialist?

Heb je aantoonbare ervaring als Supply Chain Specialist en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan zo snel mogelijk jouw CV toe en wij nemen spoedig contact met je op voor een kennismakingsgesprek.