• darkblurbg

Vestigingsmanager | Freelance | Interim | ZZP

Ik zoek een Vestigingsmanager​     Ik ben een Vestigingsmanager

Kies uit zeer ervaren en direct beschikbare Vestigingsmanagers:

  • Dit op interim, freelance of ZZP basis
  • Normaliter binnen 48 uur meerdere geschikte en beschikbare Vestigingsmanagers
  • Ervaren zelfstandige professionals staan bij Bureau Ad Interim ingeschreven. Zelfstandig wil zeggen: professionals die ook ingeschreven staan bij de KvK.
  • No match no pay: u betaalt pas als er een Overeenkomst van Opdracht tussen u en de zelfstandige (interimmer / freelancer / ZZP-professional) tot stand komt.
  • Wij hanteren een veel lagere bemiddelingsfee dan het landelijk gemiddelde van ruim 20%. Zo blijft het geld zoveel mogelijk in uw organisatie. Klik hier voor onze tarieven.
  • Interimmers / freelancers / zzp'ers uit uw regio.

1. Waar voldoet een goede vestigingsmanager aan?

Zoekt je bedrijf of organisatie een interim vestigingsmanager? Deze kun je om verschillende redenen nodig hebben. Misschien is de huidige vestigingsmanager niet beschikbaar en zoekt het bedrijf om die reden een goede vervanger. Het kan ook zijn dat de huidige vestigingsmanager niet goed functioneert en uiteraard zijn er nog vele andere redenen te bedenken. Wanneer je op zoek bent naar een goede interim vestigingsmanager, dan kun je gelukkig bij ons bemiddelingsbureau terecht. Bij ons kun je terecht voor freelance vestigingsmanagers die aan verschillende eisen voldoen. In deze tekst gaan we dieper in op de vaardigheden en eigenschappen van een goede vestigingsmanager.

2. Communicatievaardigheden van een vestigingsmanager

In de eerste plaats is het uiteraard van belang dat een zzp vestigingsmanager voorzien is van uitstekende communicatievaardigheden. Het punt is namelijk dat je als vestigingsmanager met verschillende type mensen moet kunnen communiceren. Ieder mens is immers weer uniek en een goede zzp vestigingsmanager weet altijd de juiste communicatietoon te vinden. Een goede freelance vestigingsmanager weet bijvoorbeeld om te gaan met meer introverte mensen. Vaak is een rustige toon dan meer gepast bij de communicatie. Tegelijkertijd weet een goede manager ook met meer extraverte mensen om te gaan. Hij of zij moet dan assertiviteit tonen. We zullen nu kort enkele eigenschappen bespreken, zodat je weet hoe goede communicatievaardigheden er concreet uitzien.

A. Goed kunnen luisteren

Iemand met goede communicatievaardigheden kan niet alleen goed informatie overbrengen, maar tegelijkertijd goed luisteren. Bij actief luisteren moet je niet alleen doen alsof je goed luistert, maar de informatie moet ook daadwerkelijk binnenkomen. Actief luisteren is een vaardigheid die op zichzelf kan staan. Veel mensen denken dat ze dit goed kunnen, maar dat is lang niet altijd het geval. Een freelance vestigingsmanager moet dit echter wel kunnen.

B. Interculturele communicatie

We leven in een multicultureel land. Dit zie je niet alleen terug in de samenleving, maar tegelijkertijd ook op de werkvloer. Het is uiteraard leuk dat we in een land leven met verschillende culturen, maar soms kan het met betrekking tot de communicatie een uitdaging zijn. De gemiddelde Nederlander zonder migratieachtergrond houdt bijvoorbeeld van directe communicatie. De Nederlander vindt het fijn om te weten waar hij of zij aan aan toe is. Dit is echter niet het geval bij alle culturen. Belgen vinden het bijvoorbeeld vervelend om op een directe manier te communiceren. Ze vinden dit bot en horkerig overkomen. Daarnaast zijn er ook weer bepaalde culturen die een duidelijke hiërarchie binnen de organisatie kunnen waarderen. Een goede interim vestigingsmanager weet al deze verschillende culturen met elkaar te verbinden met interculturele communicatie.

C. Presenteren

Een interim vestigingsmanager doet niet alleen aan persoonlijke communicatie, maar hij of zij moet ook in staat zijn om een gehele afdeling op een goede manier toe te spreken. Om die reden moet een interim vestigingsmanager ook presentatievaardigheden in bezit hebben. De informatie moet op een duidelijk manier worden overgedragen, zodat iedereen binnen de afdeling begrijpt waar het over gaat. Uiteraard speelt passioneel spreken daar ook een belangrijke rol bij.

D. Bemiddelen

Binnen een bedrijf of organisatie ontstaan er vrijwel altijd onderlinge problemen. Er werken immers mensen en geen robots. Vaak ontstaan er verschillende groepen binnen een organisatie. Al deze groepen hebben weer andere belangen en ze kijken vaak ook allemaal weer anders tegen zaken aan. Een goede zzp vestigingsmanager weet goed tussen deze groepen te bemiddelen. Hij of zij moet een luisterend oor bieden en proberen de partijen bij elkaar te brengen, want dit is in het belang van de gehele organisatie.

E. Verantwoordelijkheidsgevoel

Een zzp vestigingsmanager moet ook een verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Hij of zij is namelijk het aanspreekpunt van een afdeling of een gehele organisatie. Dit houdt ook in dat vrijwel alle problemen op zijn of haar bordje komen. Een goede manager hoort de problemen aan en weet vervolgens precies wat er te doen staat om deze problemen op te lossen. Dit houdt in principe in dat een goede manager moet kunnen delegeren. Goede managers weten ook welke taken ze moeten overdragen en welke taken ze zelf moeten uitvoeren. Ze moeten dus ook zijn voorzien van een goed analytisch vermogen.

F. Moeilijke keuzes maken

Binnen een organisatie of bedrijf zijn er elke dag weer nieuwe uitdagingen. Misschien heeft je bedrijf net een grote opdracht aangenomen en moeten daar verschillende mensen aan werken. Een interim vestigingsmanager moet in dat soort gevallen in staat zijn om moeilijke beslissingen te nemen. De manager moet dan de juiste mensen op de juiste plaatsen zetten. Moeilijke keuzes maken hoort echt bij deze functie. Niet elke keuze is uiteraard de juiste keuze, maar ook daar weet een goede manager weer gemakkelijk op te anticiperen.

G. Zelfvertrouwen

Een goede interim vestigingsmanager moet ook voldoende zelfvertrouwen hebben. Het begrip zelfvertrouwen hoor je vaak, maar het wordt lang niet altijd concreet gemaakt. Het is echter een belangrijke eigenschap van een interim vestigingsmanager.
Iemand met voldoende zelfvertrouwen weet altijd energie uit te stralen. Mensen in de omgeving van iemand met zelfvertrouwen voelen dit letterlijk aan. Ze krijgen er zelf ook energie van en dit maakt het werk een stuk aangenamer. Onze interim vestigingsmanagers zijn voorzien van deze energie, want ze hebben echt passie voor het werk en dit stralen ze ook duidelijk uit.

H. Flexibiliteit

Een goede freelance vestigingsmanager is niet snel van zijn stuk te brengen. Hij of zij weet dat er binnen een organisatie regelmatig onvoorziene omstandigheden voorkomen. Vrijwel geen dag gaat zoals het is gepland binnen een organisatie en daarom moet een freelance vestigingsmanager ook flexibel zijn. Maar hoe ziet die flexibiliteit er in de praktijk dan precies uit? Laten we daar even een goed voorbeeld van geven.

Stel je voor dat er binnen een week een deadline moet worden gehaald. Iedereen is binnen de afdeling druk aan het werk en de manager leidt dit allemaal in goede banen. Twee dagen voor de deadline vallen er echter mensen uit vanwege ziekte. De vestigingsmanager heeft nu een probleem dat snel opgelost moet worden. Nu komt de flexibele vaardigheid goed van pas. Hij of zij besluit bijvoorbeeld zelf te helpen bij het project, zodat de deadline wordt gehaald. De vestigingsmanager kan er dan overigens voor kiezen om te overleggen met managers van andere vestigingen. Hebben zij nog mensen die ingezet kunnen worden? Dit is slechts een voorbeeld, maar hopelijk wordt door dit voorbeeld wel duidelijk hoe flexibiliteit er in de praktijk uitziet.

I. Gedrevenheid

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is voor een zzp vestigingsmanager zeer belangrijk om gedreven te zijn. Juist met deze gedrevenheid weet een goede manager veel te bewerkstelligen binnen de organisatie. Een mens is immers een gevoelsdier en als de manager gedrevenheid uitstraalt, dan zal dit ook een positieve invloed hebben op de rest van de organisatie. Iemand met gedrevenheid weet bovendien passioneel te spreken en scherp na te denken. Het is niet alleen een belangrijke eigenschap van een goede manager, maar tegelijkertijd het fundament voor de verschillende andere eigenschappen.


Interim vestigingsmanager inschakelen?

Wil je graag een interim vestigingsmanager inschakelen? In dat geval kun je bij ons terecht. Wij zijn namelijk een bemiddelingsbureau en we brengen ervaren managers in contact met organisaties en bedrijven die een goede manager nodig hebben. De managers waar wij mee werken zijn allemaal voorzien van de eigenschappen die zijn beschreven in deze tekst. Uiteraard is het niet alleen van belang om een vestigingsmanager met goede eigenschappen in te huren voor je organisatie, maar tegelijkertijd moet de manager ook feeling hebben met de specifieke branche. Daarom weten wij als bemiddelingsbureau altijd een geschikte zzp vestigingsmanager voor je organisatie te vinden. Neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.