• darkblurbg

2 Medewerkers Archiefbewerking VACATURE

Wij zijn op zoek naar 2 Medewerkers Archiefbewerking voor 32 - 36 uur per week voor 9 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 9 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 12 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Senior Medewerkers Archiefbewerking

Organisatie
Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt  gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!  

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 7 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Historisch Archief Westland
Het Historisch Archief Westland (HAW) beheert het papieren geheugen van het Westland. De collectie omvat zowel overheidsarchieven (vanuit de wettelijke taak als archiefbewaarplaats) als particuliere archieven (vanuit historisch besef). Een deel van de collectie is echter niet, niet goed of onvolledig ontsloten. De achterstand betreft ongeveer 1.476 m1 overheidsarchieven. Dit bestand bestaat voornamelijk uit bescheiden en dossiers van de voormalige gemeenten die ten tijde van de fusie zijn afgesloten en zijn geplaatst bij het HAW. Hierbij zijn bijvoorbeeld formele archieven en werkarchieven van de voormalige afdelingen door elkaar heen geraakt. Om het archief in de gewenste goede, geordende en toegankelijke staat te brengen starten we met een archiefbewerkingsproject.

Functieomschrijving

 • Je bewerkt de archiefbestanden;
 • Je bepaalt welke dossiers voor vernietiging in aanmerking komen;
 • Je stelt vernietigingslijsten op;
 • Je registreert in het archiefbeheerssysteem MAIS-Flexis.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 60 inclusief reiskosten , exclusief BTW.

Gunningscriteria

 • Je beschikt over een gevolgde hbo bachelor opleiding;
 • In het bezit van een diploma Archivistiek A of B, SOD 1 of 2 of vergelijkbaar (duidelijk weergegeven in het cv);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het bewerken van gemeentelijke archieven in de afgelopen 5 jaar;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen van klassieke inventarissen in de afgelopen 10 jaar;
 • Aantoonbare werkervaring de afgelopen 3 jaar in het gebruik van MAIS - Flexis.

Competenties

 • Je bent een resultaatgerichte informatiespecialist
 • Je bent communicatief sterk in woord en schrift
 • Je bent een teamspeler en levert graag een structurele bijdrage aan de opgave waar het team voor staat
 • Vanzelfsprekend werk je nauwkeurig.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Benodigd aantal professionals
2.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma. – vr.  

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 16 februari 2021 van 09.00 uur tot 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 15 februari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.