• darkblurbg

Adviseur digitalisering DIV regio Groningen VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Adviseur digitalisering DIV regio Groningen voor 32 - 40 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Groningen. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 januari 2022. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 9 december 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.

Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.

Werken bij ons
Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega's werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!

Extra toevoeging: Digitalisering heeft veel invloed op de werkprocessen en de documentaire informatievoorziening binnen de provincie Groningen. Hier zijn wij al druk mee bezig, maar dit vraagt wel om een andere aanpak en werkwijze. Als adviseur digitalisering DIV overzie jij wat voor impact digitalisering heeft, zorg je ervoor dat dit bekend is en blijft binnen de gehele organisatie en implementeer je verbeteringen.

Opdracht
Als adviseur digitalisering DIV zorg jij voor verbinding tussen de collega's die werken aan onze kernprocessen, bestaande en nieuwe projecten en het team Documentaire Informatievoorziening als het gaat om digitalisering, documentaire informatievoorziening en digitale archivering. Je bent één van de aanspreekpunten bij complexe/tactische informatievraagstukken en hierbij weet jij de juiste specialisten te betrekken. Je vertaalt (externe) ontwikkelingen naar de organisatie en bent de schakel tussen strategische kaders en operationele uitvoering binnen team DIV / Informatiebeheer. Daarnaast ben je als adviseur verantwoordelijk voor:

 • het vertalen van onze digitaliseringsvisie naar werkwijzen en instrumentarium voor onze documentaire informatie;
 • ontwikkelen van beleid op het gebied van digitalisering van de documentaire informatievoorziening;
 • verantwoordelijk voor het adviseren van het management van onze kernprocessen, en het concreet initiëren van verbeteringen;
 • ontwikkelen van haalbare plannen, kaders, bruikbare instrumenten, instructies, diensten of producten;
 • in staat om draagvlak te organiseren voor de visies, kaders, instrumentarium en werkwijzen.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring met tactische advisering op het gebied van digitalisering;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare  werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van digitalisering van de documentaire informatievoorziening (40 punten);
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van informatiekunde (15 punten)
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar binnen de overheid op het gebied van digitale informatiemanagement (40 punten);
 • De kandidaat is bereid om bij wederzijdse interesse en bij gebleken geschiktheid na minimaal 1040 gewerkte uren kosteloos in dienst te treden bij de opdrachtgever (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
Gemakkelijk in de omgang, communicatief sterk, enthousiast, goede overtuigingskracht, professioneel.

Overige informatie

 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 48     Geld verdienen met een tip