• darkblurbg

Adviseur openbare orde en veiligheid Gooise Meren VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Adviseur openbare orde en veiligheid Gooise Meren voor 12 - 16 uur per week voor voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 mei 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 15 april 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Werken bij Gooise Meren is samen wonen, werken, ondernemen en plezier maken in een groen gebied met een rijke geschiedenis.

Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer.

De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen hebben eigen kwaliteiten en talenten. Ze verschillen in overtuigingen, karakter, achtergrond, leeftijd en interesses. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie. Die diversiteit zorgt betere inzichten en resultaten.

Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

Opdracht
Als adviseur openbare orde en veiligheid ligt jouw focus op het thema ondermijning. Je bent verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en advisering op het gebied van ondermijning aan de burgemeester en voert regie op de uitvoering. In samenwerking met veiligheidspartners zoals de Politie en de Belastingdienst breng je ondermijnende activiteiten in beeld en maak je een plan. Het uitdagende aan deze functie is dat je zelf ook betrokken bent bij de uitvoering en samen optrekt met de politie.

Het is belangrijk dat je risico's weet te signaleren en dat je het gesprek aangaat met collega's of externe partners over wat deze risico's kunnen betekenen. Je adviseert en ondersteunt in de uitvoering van Wet Bibob- onderzoeken.

Minimumeisen / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van ondermijning;
 • Aantoonbare werkervaring met de aanpak via strafrechtelijke, bestuursrechtelijke en preventieve lijn; ( bestuurlijke maatregelen/burgemeestersbevoegdheden)
 • Een afgeronde opleiding op hbo bachelor-niveau in de richting van recht, criminologie, openbare veiligheid of bestuurskunde;

Gunningscriteria (weging)

 • Aantoonbare kennis en werkervaring van/met de Algemene wet bestuursrecht,  openbare veiligheid/integrale veiligheid of bestuurskunde; (vermeld deze duidelijk in het cv) (35 punten);
 • Een afgeronde opleiding op bachelor-niveau in de richting van Rechten en/of integrale veiligheid (15 punten);
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als adviseur veiligheid en/of juridische beleidsmedewerker (25 punten);
 • Voor 12-16 uur beschikbaar vanaf uiterlijk 01 mei 2021 (of eerder indien mogelijk)(25 punten);

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het ovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je bent een sterke organisator en regievoerder;
 • Je weet een advies goed te beargumenteren;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO de richting van Rechten en/of integrale veiligheid;
 • Aantoonbare en actuele kennis van de relevante wetgeving;
 • Integraal werken;
 • (Domein en team)overstijgend werken;
 • Samenwerken met partners.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 20 april 2021 van 10.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 19 april 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.